Bebek Sağlık Sigortası

 

Bebek Sağlık Sigortası Nedir?

 

Bebek sağlık sigortası, doğumdan sonra bebeğin yaşayabileceği sağlık sorunlarına karşı muayene ve tedavi masraflarını karşılamaktadır. Maliyeti yüksek olan tedavi masraflarına karşı maddi destek ve bebeğin özel hastanelerde daha iyi koşullarda tedavi edilmesine olanak sağlamaktadır.

 

Tamamlayıcı sağlık sigortası hakkında daha detaylı bilgiyi tamamlayıcı sağlık sigortası nedir sayfamızdan edinin. 

 

Bebek Sağlık Sigortasının Özel Sağlık Sigortasından Farkı Nedir?

 

Özel Sağlık Sigortası 18 yaşından büyükler için yapılmaktadır. Çocuklar ise aile sigortalarına dahil edilebilmektedir. Doğum sigortası, anne adaylarının 9 aylık hamilelik süreçlerinde ve doğumda maddi destek sağlamaktadır. Bebek doğduktan sonra, doğum sigortası bebeği kapsamamaktadır. Bu süreçte yeni doğmuş bebeklerde olası tüm riskler için bebek sağlık sigortası mevcuttur.

Bazı sigorta şirketleri bebek sağlık sigortası için doğum sigortası koşulu aramaktadır. Doğum sigortasına ek olarak yenidoğan teminatı eklenebilmektedir. Ancak bazı sigorta şirketleri bu koşuldan bağımsız olarak bebek sağlık sigortası yapabilmektedir.

 

Doğum teminatı tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında mıdır öğrenmek için tamamlayıcı sağlık sigortası doğum teminatını var mı sayfamızı inceleyin.

 

Bebek Sağlık Sigortası Kapsamı Nedir?

 

Bebek doğduğu andan itibaren poliçe başlamaktadır. Sigorta şirketlerine göre farklılık gösterse de genellikle ayakta ve yatarak tedavi, yoğun bakım, hastane sonrası tedavi ve evde bakım hizmetlerini kapsamaktadır. Bebek sağlık sigortalarında paket detayları ve sunulan hizmetler iyice incelenip öyle karar verilmelidir.

Sigorta şirketine göre değişiklik göstermekle birlikte doğumdan itibaren kısa bir süre dahilinde annenin poliçesine eklenmesi koşulu mevcuttur. Bebek Sağlık sigortası, limitler dahilinde bebeğin sağlık masraflarını karşılamaktadır. Bu limit dolduktan sonra bebeğe yeni bir sigorta (Tamamlayıcı Sağlık Sigortası gibi) yaptırmak gerekmektedir.

 

Bebek Sağlık Sigortası Fiyatları

 

Bebek sağlık sigortası fiyatları bebeğin cinsiyeti, sağlık durumu ve yaşadığı şehre göre değişiklik göstermektedir. Bütçesi özel sağlık sigortasına yetmeyenler için tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırılabilir.

 

Doğru tamamlayıcı sağlık sigortası nasıl seçilmeli bilgi almak için doğru tamamlayıcı sağlık sigortası nasıl seçilir sayfamızı inceleyin.

 

Bebek Sağlık Sigortası Aşıları Kapsar mı?

 

Aşı giderlerinin tamamı eczanede katılım payı ödemek koşulu ile devlet tarafından karşılanmaktadır. SGK aşı takviminde bulunan aşılar özel hastanelerde de ücretsiz olarak yapılmaktadır. Ancak bazı aşılar tavsiye aşılardır. Bunlar için ücret ödenmesi gerekir.
 


Seyahat Sigortası Geçerlilik Süresi

Seyahat Sigortası Geçerlilik Süresi

Seyahat sigortası nedir, seyahat sigortası neleri kapsar, seyahat sigortası neden yaptırılır, seyahat sigortası geçerlilik süresi nedir, seyahat sigortası fiyatları nasıl belirlenir?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında Yaş Sınırı Nedir?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında Yaş Sınırı Nedir?

Tamamlayıcı sağlık sigortası, tamamlayıcı sağlık sigortasında yaş sınırı, ileri yaş sigortası, 60 yaş üzeri kişiler için tamamlayıcı sağlık sigortası

Ev Hizmetlerinde Çalışanlara Nasıl Sigorta Yapılır?

Ev Hizmetlerinde Çalışanlara Nasıl Sigorta Yapılır?

Hangi işler ev hizmeti sayılır, ev hizmetlerinde çalışan kişilerin sigorta işlemleri, ev hizmetlerinde 10 günden az çalışma, ev hizmetlerinde 6111 teşviki