Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında Doğum Teminatı Var mı?

Tamamlayıcı sağlık sigortası, özel sağlık sigortanızın olmadığı durumlarda sahip olunabilecek hayat kurtarıcı bir sigorta türüdür. Birden çok teminatı olmakla beraber, ek teminatları kendiniz de belirleyebilirsiniz. Tamamlayıcı sağlık sigortası hakkında detaylı bilgiyi tamamlayıcı sağlık sigortası nedir sayfamızdan edinin.

 

Hamile kalmayı düşünen ya da hamilelik sürecinde olan kadınlar için hem doğacak bebeğin sağlığı hem de kendi sağlıkları için sağlık sigortasında doğum teminatının olması önemlidir. Böylece, gebelik boyunca oluşacak masraflar azaltılarak, bebeğin sağlığı da güvence altına alınacaktır.

 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Doğum Teminatını Kapsar mı?

Doğum teminatını sağlık sigortanıza ek teminat olarak ekletebilirsiniz. Bu sayede hamilelik sürecinde tüm muayeneleri, tetkikleri ve hatta doğumunuzu tam teşekküllü hastanelerde, güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Tamamlayıcı sağlık sigortası teminatları nelerdir bilgi almak için sayfamızı ziyaret edin.

 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında Doğum Teminatı Nedir, Neden Önemlidir?

Tamamlayıcı sağlık sigortası, SGK destekli bir uygulamadır. Böylelikle özel sağlık sigortalarına göre yıllık prim ücretleri daha düşüktür. Prim ücretlerinin düşük olması ve bir çok tam teşekküllü özel hastane ile anlaşmasının olması ne kadar önemli bir sigorta türü olduğunu ortaya koyar.

Hamile kalmadan önce evli çiftleri düşündüren bir çok konu vardır. Bunlardan birisi de hamilelik süresi boyunca, hayatınızın bir parçasının da hastanelerde geçeceğidir. Bu durumda çiftleri ortaya çıkacak olan masraf tedirgin etmektedir. Ayrıca aniden ortaya çıkabilecek olan ekstra ücretlerde işin başka bir boyutudur.

Doğum teminatı, sadece hamilelik sürecini ve doğumu teminat altına alan bir teminat türüdür. Yıllık olarak düzenlenir. Hamilelik süreci ve sonrasında bebeğinizin sağlığı için tüm korkularınızı yenmenizi sağlayacak olan doğum teminatı da tam bu anda devreye girerek korkularınızı yenmenizi sağlayacak. 

 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Doğum Teminatı Ne Zaman Yaptırılmalı?

Her sigorta şirketinin doğum paketi için uyguladığı bekleme süresi farklılık gösterir. Belirlenmiş olan bekleme süresinden önce oluşan giderler doğum paketi kapsamında karşılanmaz. Burada dikkat etmeniz gereken konu; tamamlayıcı sağlık sigortanıza doğum teminatını ekletmeden önce gebeliği ne zaman planladığınız ve bekleme süresini dikkate almanızdır.

Belirttiğimiz gibi bekleme süreleri sigorta firmasına bağlı olarak değişmektedir. Aklınızda “hamileyken doğum teminatı ekleyebilir miyim?” gibi bir soru varsa sigorta şirketlerini iyice araştırmanız gerekir.

 

Bebek sağlık sigortası hakkında detaylı bilgi almak için bebek sağlık sigortası nedir sayfamızı inceleyin.

 

Doğum Teminatı Kapsamında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Aşağıda sayacağımız maddeleri sigortanıza doğum teminatını ekletmeden önce dikkate almanız gerekir. Dikkat edilmesi gereken hususlar;

  • Doğum teminatı, sigorta firmanızın anlaşmalı olduğu hastanelerde geçerli olacaktır. Sigorta firmanızın anlaşmalı olmadığı hastanelerden alacağınız hizmetlerden oluşacak masrafı kendiniz ödemek zorunda kalırsınız.
  • Doğum teminatı, normal ve sezeryan doğumu teminat altına alır. Sigortanızın kapsamı SGK’ye göre belirleneceği için tercih edeceğiniz anestezi türü önemlilik taşır. Normal doğumlarda epidural anestezi masrafı karşılanırken sezeryan doğumlarda aynı anestezi türü karşılanmıyor olabilir. Bu konu sizin için önemliyse mutlaka sigortalı olmadan önce sigorta firmasına bu konuyu danışın.
  • Tamamlayıcı sağlık sigortasında doğum teminatı, yatarak tedavilerde limitsiz olup, masrafların tümünü karşılar. Fakat gebelik boyunca faydalanacağınız doğum teminatı ayakta tedavi teminatı alınması koşulu ile verilir. Bu yüzden muayene ve tetkikler sigorta firmasını belirlediği adetler ile sınırlıdır.


 


Seyahat Sigortası Geçerlilik Süresi

Seyahat Sigortası Geçerlilik Süresi

Seyahat sigortası nedir, seyahat sigortası neleri kapsar, seyahat sigortası neden yaptırılır, seyahat sigortası geçerlilik süresi nedir, seyahat sigortası fiyatları nasıl belirlenir?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında Yaş Sınırı Nedir?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında Yaş Sınırı Nedir?

Tamamlayıcı sağlık sigortası, tamamlayıcı sağlık sigortasında yaş sınırı, ileri yaş sigortası, 60 yaş üzeri kişiler için tamamlayıcı sağlık sigortası

Ev Hizmetlerinde Çalışanlara Nasıl Sigorta Yapılır?

Ev Hizmetlerinde Çalışanlara Nasıl Sigorta Yapılır?

Hangi işler ev hizmeti sayılır, ev hizmetlerinde çalışan kişilerin sigorta işlemleri, ev hizmetlerinde 10 günden az çalışma, ev hizmetlerinde 6111 teşviki