Doğru Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? 

 

Sigorta Aracı Kurumu veya Brokerlik Seçimi

Güvenilir bir aracı sigorta kurumu seçmek çok önemlidir. Beklentilerinizi karşılayan ve ihtiyaçlarınıza göre teminatlar sağlayan sağlık sigortasını seçebilmek için alanında uzman sigorta danışmanına ihtiyaç duyulmaktadır. 

İlk olarak yapılacak olan sigorta şirketleriyle ilgili bir araştırma yapılmasıdır. Bunun için tüm araştırmaları sizin yerinize yapması için bir sigorta danışmanıyla anlaşarak çözüme daha kısa sürede ulaşılabilmenin yanı sıra satın aldıktan sonra da çıkabilecek sorunları çözüme ulaştıracak olan yine sigorta danışmanı olacaktır.

 

Tamamlayıcı sağlık sigortası hakkında daha detaylı bilgi almak için tamamlayıcı sağlık sigortası nedir sayfamızı ziyaret edin.

 

Sağlık İhtiyaçlarını Belirlemek

İhtiyaçlara uygun Tamamlayıcı Sağlık Sigortası belirlemek birkaç soruda netleşmelidir. Örneğin; tamamlayıcı sağlık sigortasını kendiniz ve aileniz için mi düşünüyorsunuz? Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında doğum masraflarının da dâhil olmasını istiyor musunuz? Daha önceden var olan bir hastalığınızın tedavi masraflarının karşılanmasını bekliyor musunuz? gibi sorular kişilerin tamamlayıcı sağlık sigortasından neler beklediklerini belirlemekte büyük rol oynar.

 

Bebek sağlık sigortası hakkında detaylı bilgi almak için bebek sağlık sigortası nedir sayfamızı inceleyin.

 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Kapsamını Belirlemek

En doğru tamamlayıcı sağlık sigortası hangisi konusunda seçim yapabilmek için sigortalar arasında karşılaştırma yapmak gerekir. Tamamlayıcı sağlık sigortasında 2 tür teminat bulunmaktadır. Bunlar;

  • Yatarak tedavi 

  • Ayakta tedavi

Yatarak tedavi teminatı limitsiz bir teminat olmasına karşın ayakta tedavi teminatları sigorta şirketlerine göre farklılık gösterebilir. Yatarak tedavi teminatı ve ayakta tedavi teminatlarına ek olarak farklı teminatları da poliçenize ekleyebilirsiniz. 

 

Tamamlayıcı sağlık sigortası ayakta tedavi neleri kapsar öğrenmek için tamamlayıcı sağlık sigortası ayakta tedavi neleri kapsar sayfamızı ziyaret edin. 

 

Anlaşmalı Hastane Ağını Belirlemek

Tamamlayıcı sağlık sigortası devlet destekli bir sigorta olduğu için SGK'nın ve seçmiş olduğunuz sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu kurumlar sigorta sahipleri için çok önemlidir. Daha iyi bir sağlık hizmeti alabilmek ve aynı zamanda düşük prim ödemeleriyle bu hizmetten yararlanabilmek için seçilmiş olan sağlık kurulumları oldukça önemli bir detaydır.  Bunun için seçimi yapılmış olan sigorta şirketinin anlaşmalı sağlık kurumlarının listesi dikkatle incelenmelidir. 

 

Kazanılmış Haklar ve İndirimler

Son olarak dikkat edilmesi gereken diğer bir konu ise kazanılmış haklar ve indirimlerdir. Genel olarak bu haklar her sigorta şirketinde bulunmaz. Önemli olan bu haklar mutlaka araştırılıp sorgulanmalıdır. 

 

  • Ömür boyu yenileme garantisi: Tamamlayıcı Sağlık Sigortası en az 3 yıl boyunca hiç ara vermeden yenilenmesi durumunda sigorta şirketlerinin risk değerlendirmesi sonucunda verilen bir haktır. Bu hakla birlikte yüksek maliyetler gerektiren hastalıklar geçirse dahi poliçe yenilenmek durumundadır. 

  • Hasarsızlık indirimi; Bir yıl sonunda poliçe kullanım oranına göre ikinci yıl poliçe yenilemenizden sonra verilen bir haktır. 

  • Aile indirimi: Bazı sigorta şirketleri anne ve babanın çocuklarıyla birlikte aynı poliçede sigortalanması durumunda aile indirimi uygulayabilir.

  • Vergi iadesi: Tamamlayıcı Sağlık Sigortası alan aynı zamanda vergi mükellefi olan kişiler poliçe için ödediği tutar üzerinden %15 vergi iadesi alabilir. 

Sigorta şirketini seçerken verilen haklar ve indirim tutarları şirket tercihinde büyük rol oynamaktadır. 


Seyahat Sigortası Geçerlilik Süresi

Seyahat Sigortası Geçerlilik Süresi

Seyahat sigortası nedir, seyahat sigortası neleri kapsar, seyahat sigortası neden yaptırılır, seyahat sigortası geçerlilik süresi nedir, seyahat sigortası fiyatları nasıl belirlenir?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında Yaş Sınırı Nedir?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında Yaş Sınırı Nedir?

Tamamlayıcı sağlık sigortası, tamamlayıcı sağlık sigortasında yaş sınırı, ileri yaş sigortası, 60 yaş üzeri kişiler için tamamlayıcı sağlık sigortası

Ev Hizmetlerinde Çalışanlara Nasıl Sigorta Yapılır?

Ev Hizmetlerinde Çalışanlara Nasıl Sigorta Yapılır?

Hangi işler ev hizmeti sayılır, ev hizmetlerinde çalışan kişilerin sigorta işlemleri, ev hizmetlerinde 10 günden az çalışma, ev hizmetlerinde 6111 teşviki