Seyahat Sigortası Neleri Kapsar?

 

Seyahat sigortası, diğer adıyla seyahat sağlık sigortası olarak da karşımıza çıkmaktadır. Yurt dışına, yurtiçine veya yurtdışından yurtiçine yapılan seyahatlerde, karşılaşılması olası sağlık risklerine karşı teminat sağlamaktadır. 

Sigortalıya seyahat sırasında poliçe geçerlilik tarihi boyunca başına gelebilecek kaza, önceden var olmayan hastalık durumunda poliçede belirlenmiş olan teminatlar sağlanacaktır.Teminatlar sigorta şirketine göre farklılık göstermektedir. Ancak asgari teminatlar mevcuttur.

 

Seyahat Sigortası Teminatları Nelerdir?

 

Seyahat sigortası hangi sigorta şirketinden alınırsa alınsın aşağıdaki asgari teminatları içermek zorundadır;

  • Ani rahatsızlık ve hastalıklara karşı tıbbi tedavi teminatı.

Kişinin aniden hastalanması veya yaralanması durumunda, hastane, tedavi, ilaç, ameliyat masrafları poliçe limiti kapsamında ödenir.

 

  • Sigortalının tedavi edileceği en yakın sağlık kuruluşuna nakli,

Kişinin aniden hastalanması veya yaralanması durumunda, sağlık durumuna uygun bir nakil aracıyla en yakın sağlık kurumuna ulaşımından sorumludur.Sağlık kurumunda hastanın tedavisi için gereken donanım ve tıbbi ekip yoksa başka sağlık kurumuna naklini sağlar.

 

  • Sigortalının taburcu olduktan sonra ikametgah adresine nakli,

Kişinin hastalık veya yaralanma sonucu bir sağlık kurumunda yatarak tedavi görüp taburcu olması durumunda, doktor tarafından seyahate devam edemeyeceğine ve eve dönüşte seyahat için kullandığı aracı kullanamayacağına karar verilirse, sigorta şirketi sigortalıyı poliçe koşulları dahilinde doktorun belirlediği uygun nakil aracıyla evine nakil için gereken giderleri karşılamakla yükümlüdür.

 

  • Vefat eden sigortalının nakli.

Sigortalının vefatı durumunda cenazenin talep edilen adrese naklini gerçekleştirir ve masrafları öder.

 

Bu teminatlar dışında sigorta şirketi tarafından ek teminatlar da verilebilmektedir. Bunlardan bazıları şu şekilde olabilir;

  • Sigortalının hastalanma veya kaza sonucu konaklamasının uzadığı durumda aile üyelerinden birinin nakil edilmesi ve konaklama masrafları,

  • Acil mesajların iletilmesi,

  • İlaç getirilmesi veya gönderilmesi giderleri,

  • Hastalık veya kaza nedeniyle yurtdışı kalış süresinin uzatılmasına bağlı giderler,

  • Seyahat sırasında sigortalının evinde meydana gelebilecek herhangi bir hasar nedeniyle eve dönüş masrafları,

  • Seyahat sırasında yakın bir aile üyesinin vefatı nedeniyle acil geri dönüş masrafları

  • Bagajın kaybolması, çalınması ya da zarar görmesine bağlı giderler,

  • Bagajın bulunması ve sigortalı kişinin evine veya seyahat planladığı yere ulaştırılması giderleri,

  • Seyahatin iptali

  • Pasaport veya bilet kaybı

 

Seyahat sigortasının istisnai durumları hakkında detaylı bilgi almak için seyahat sigortası istisnai durumlar nelerdir sayfamızı ziyaret edin. Vize çeşitlerini öğrenmek için vize çeşitleri nelerdir sayfamızı ziyaret edin.

 

Seyahat Sigortası Süresi Ne Kadar?

Sigorta süresi; yurtdışı seyahatlerinde sigortalı kişinin yurtiçinden çıkış yaptığı pasaportla tespit edildiği an başlar ve yurtiçine yeniden giriş yaptığı pasaportla tespit edilene kadar devam eder.

 

Seyahat sigortasının iptali hakkında detaylı bilgi almak için seyahat sigortası nasıl iptal edilir sayfamızı, kayıp bagaj işlemleri için seyahat sigortası bagaj kayıp işlemleri sayfamızı ziyaret edin.

 

Seyahat Sigortası Yaptırırken Nelere Dikkat Etmeli?

Seyahat sigortası yaptırmadan önce gidilecek coğrafi bölge, seyahatin başlangıç ve bitiş tarihleri ve birlikte seyahate çıkacak kişi sayısı belirlenmelidir. Seçenek mevcut ise teminatlar ve ödeme yapılmak istenen para birimi de belirlenebilir.

Teminatlar sigorta şirketine göre değişkenlik gösterdiği için, ne kadar asgari teminatlar değişmese de dikkatli incelenmeli ve ihtiyaca uygun seçim yapılmalıdır. Böylelikle sigortalı hem ihtiyaca göre teminat belirleyip güvenli ve rahat bir seyahat yapma imkanına sahip olur hem de gereksiz prim ödemesi yapmak zorunda olmaz.


Seyahat Sigortası Geçerlilik Süresi

Seyahat Sigortası Geçerlilik Süresi

Seyahat sigortası nedir, seyahat sigortası neleri kapsar, seyahat sigortası neden yaptırılır, seyahat sigortası geçerlilik süresi nedir, seyahat sigortası fiyatları nasıl belirlenir?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında Yaş Sınırı Nedir?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında Yaş Sınırı Nedir?

Tamamlayıcı sağlık sigortası, tamamlayıcı sağlık sigortasında yaş sınırı, ileri yaş sigortası, 60 yaş üzeri kişiler için tamamlayıcı sağlık sigortası

Tamamlayıcı Sağlık Sigorta Prim Ödemeleri Nasıl Yapılır?

Tamamlayıcı Sağlık Sigorta Prim Ödemeleri Nasıl Yapılır?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Avantajları, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Prim Hesaplamaları...