Seyahat Sigortası Nasıl İptal Edilir?

 

Seyahat Sigortası İptal Edilebilir mi?

Seyahat sigortası olan kişi, seyahate gidemediği durumda poliçe başlamadan 24 saat öncesine kadar bildirmesi ve poliçeyi iade etmesi durumunda sigortayı iptal ettirebilir ve primini geri alır.

 

Seyahat Sigortası Nasıl İptal Edilir?

Sigortanın kullanılamayacağı durumda en geç 24 saat öncesine kadar sigorta şirketi bilgilendirilmelidir. Bu süreyi geçtikten sonra seyahat henüz başlamamış olsa bile iptal gerçekleştirilmez. 

Türkiye’den çıkış yapıldığı anda sigorta başlar ve poliçede ekstra süre mevcut olsa bile Türkiye sınırlarına girildiği an sigorta sona erer. Yani 1 yıllık seyahat sigortası alındığında 6 aylık seyahat sonunda Türkiye’ye giriş yapıldıysa seyahat sigortası sona erer. Kalan süre için ücret iadesi yapılmaz.

 

Seyahat sigortasının neleri kapsadığını öğrenmek için seyahat sigortası neleri kapsar sayfamızı ziyaret edin. Seyahatin iptal edildiği durumlarda seyahat sigortası ne olur öğrenmek için seyahatin iptal edildiği durumlarda seyahat sigortası ne olur sayfamızı ziyaret edin.

 

Seyahat Sigortası Tazminat Genel Koşulları Nelerdir?

Sigortacının tazminatı ödemesi ve sigortalının tazminat talebinde bulunması poliçe koşullarına uymalarıyla bağlantılıdır. Bu koşullar;

  • Zararı minimuma indirmek için tüm tedbirlerin alınmış olmalıdır.

  • Yaşanan durum sigorta şirketine bildirilir. Onay almak amacıyla şirkete ulaşılamadığı durumda sigortalı kendisine en yakın sağlık kuruluşuna gidebilir. Böyle bir durumda aldığı sağlık hizmetini şirkete bildirir. Sigortalı durumu gösteren orijinal belge ve makbuzları şirkete iletmekle yükümlüdür.

  • Hizmetin verilebilmesi için sigorta şirketine gerekli tüm belgeleri temin etmelidir. Bu belgeler; hastane raporu, reçeteler, makbuzlar faturalar vb. olabilir.

 

Sigorta Kapsamı Dışında Kalan Durumlar Nelerdir?

  • Poliçe kapsamında talepte bulunan sigortalının hileli hareketleri

  • Doğal afetler sonucu ortaya çıkan zararlar

  • Savaş, isyan, ayaklanma ve bunlardan doğan kargaşalar

  • Terör hareketleri

  • Sigortalının kasıtlı hareketleri

  • Tıbbi reçete dışında alınan ilaç, uyuşturucu, zehirli maddeler sonucu ortaya çıkan hastalıklar

  • Poliçe başlangıç tarihinden önce doktor tarafından tespit edilen tıbbi bir durum sonucu poliçe geçerlilik tarihinde ortaya çıkabilecek rahatsızlık.

  • Doğuştan olan hastalıklar

  • Psikolojik hastalıklar, salgın hastalıklar

  • Yolcu taşıma yetkisine sahip olmayan hava taşıtıyla yolculuk yapma, motosiklet kullanımı

  • Sigorta kapsamına giren bir kaza olmadığı sürece suda boğulmalar.

  • Su sporların yapılması sonucu oluşan riskli durumlar, yarış, ralli ya da benzeri denemeler, olta balıkçılığı dışında avlanma, tüplü ve serbest derin dalış, umumi yolcu taşımacılığı yapmak amacıyla tasarlanmamış araçlarla uluslararası suda dolaşmak, binicilik, dağcılık, atış talimi, boks, güreş, dövüş sanatları, paraşüte binme, balona binme, serbest düşme, yamaç paraşütü. Yani tehlikeli olduğu bilinen her türlü spor veya eğlence faaliyeti.

 

Seyahat sigortası istisnai durumları öğrenmek için seyahat sigortası istisnai durumlar nelerdir sayfamızı ziyaret edin.

 


Seyahat Sigortası Geçerlilik Süresi

Seyahat Sigortası Geçerlilik Süresi

Seyahat sigortası nedir, seyahat sigortası neleri kapsar, seyahat sigortası neden yaptırılır, seyahat sigortası geçerlilik süresi nedir, seyahat sigortası fiyatları nasıl belirlenir?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında Yaş Sınırı Nedir?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında Yaş Sınırı Nedir?

Tamamlayıcı sağlık sigortası, tamamlayıcı sağlık sigortasında yaş sınırı, ileri yaş sigortası, 60 yaş üzeri kişiler için tamamlayıcı sağlık sigortası

Tamamlayıcı Sağlık Sigorta Prim Ödemeleri Nasıl Yapılır?

Tamamlayıcı Sağlık Sigorta Prim Ödemeleri Nasıl Yapılır?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Avantajları, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Prim Hesaplamaları...