Seyahat Sigortası Bagaj Kayıp İşlemleri

 

Yurt içi veya yurt dışı seyahatlerde karşılaşılabilecek sağlık sorunlarına karşı seyahat sigortası yapılarak teminat altına alınır. Birçok ülke vize alabilmek için seyahat sigortasını ön koşul olarak sunmaktadır. Sağlık problemlerinin yanı sıra bazı sigorta şirketleri, bu teminatlara ek olarak bagaj kaybı, bagajın çalınması ya da zarar görmesi gibi durumlarda da teminat verebilmektedir.

Eğer sigorta poliçesinde kayıp bagaj teminatı da yer alıyorsa, havaalanında check-in den geçmiş olan bagajın kaybı, çalınması veya zarar görmesi durumunda poliçe limitleri dahilinde teminat sağlanmaktadır.

Bagaj konusunda olası durumlar yaşandığında hava yolu şirketi belirlenen süre içerisinde kaybolan bagajı bulamadıysa kayıp, zarar ya da çalınma raporu düzenler. Bu rapora istinaden poliçede belirlenen limitler dahilinde bagaj kayıp masrafları karşılanmaktadır.

 

Seyahat sigortasıın neleri kapsadığını öğrenmek için seyahat sigortası neleri kapsar sayfamızı ziyaret edin.

 

Seyahat Sigortası Bagaj Kayıp Koşulları

  • Bagaj check-in noktasından geçmiş olmalıdır. Geçmediyse bagaj kayıp teminatı geçersizdir.

  • Hava yolu şirketi belirlenen süre içerisinde bagajı bulamadıysa kayıp raporu düzenlemelidir. Kullanılan hava yolu şirketine bagaj kaybı ile ilgili başvuruda bulunarak bu rapor edinilmektedir.

  • Bagajın bulunamaması durumunda sigorta şirketinin ödeyeceği tazminat, havayolu şirketinin ödeyeceği tazminattan düşülmektedir. Kayıp bagaj için başvurulduğunda hava yolu şirketi acil ihtiyaçların karşılanması için tazminat verir.

  • Sigortalı kişi, bagaj içeriğinin bir listesini, içerikte bulunan ürünlerin tahmini alış tutarı ve tarihlerini ve havayolu şirketinden alınan tazminat ödeme belgesini ibraz etmekle yükümlüdür.

  • Bagaj üzerinde isim yazması bu süreç için kolaylık ve önem taşımaktadır.

 

Seyahat Sigortası Bagaj Kayıp Teminat Dışı Durumlar

  • Bagaj içerisinde bulunan para, kredi kartı, cep telefonu, mücevher, kamera, fotoğraf makinesi, laptop, özel doküman vb. eşyalar teminat kapsamı dışında kalmaktadır.

  • Havayolu tarifeli uçuş yolculukları dışında gerçekleştirilen yolculuklarda kaybolan bagajlar teminat kapsamına dahil olmamaktadır.

 

Seyahat Sigortası Süresi Ne Kadar?

Seyahat sigortası süresi, sigortalının yurt içi sınırlarından çıkış yaptığı pasaportla tespit edildiği an başlar ve yurt içine giriş yaptığı pasaportla tespit edilene dek devam eder. Bagaj kayıp teminatı için bagaj check-in den geçmiş olmalıdır. 

 

Seyahat Sigortası Yaptırırken Nelere Dikkat Etmeli?

Seyahat sigortası yaptırmadan önce gidilecek lokasyon, gidiş geliş tarihleri, kişi sayısı belirlenmiş olmalıdır. Seçeneğe göre ödeme için para birimi seçimi de yapılabilir.

Asgari teminatlar değişmemektedir; ancak ek teminatlar sigorta şirketine göre değişkenlik gösterir. Bunlar detaylı incelenmeli, bagaj konusu önemliyse kayıp bagaj teminatının bulunup bulunmadığı ve detayları kontrol edilmelidir. Yoksa eklenmesi talep edilebilir.


Seyahat Sigortası Geçerlilik Süresi

Seyahat Sigortası Geçerlilik Süresi

Seyahat sigortası nedir, seyahat sigortası neleri kapsar, seyahat sigortası neden yaptırılır, seyahat sigortası geçerlilik süresi nedir, seyahat sigortası fiyatları nasıl belirlenir?

Seyahat Sigortası İstisnai Durumlar Nelerdir?

Seyahat Sigortası İstisnai Durumlar Nelerdir?

Seyahat Sigortası, Seyahat Sigortası Teminatları, Seyahat Sigortası İstisnai Durumlar, Yurt dışı Seyahat Sigortası...

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında Yaş Sınırı Nedir?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında Yaş Sınırı Nedir?

Tamamlayıcı sağlık sigortası, tamamlayıcı sağlık sigortasında yaş sınırı, ileri yaş sigortası, 60 yaş üzeri kişiler için tamamlayıcı sağlık sigortası