Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Estetiği Kapsıyor mu?

 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası (TSS); SGK’lı kişilerin özel hastanelerden sağlık hizmeti aldığında SGK’nın karşılamadığı masrafları karşılamayı amaçlayan sigorta türüdür. SGK’lı kişiler tarafından yüksek standartta sağlık hizmeti alınmasına imkan sağlar.

İsteğe bağlı bir sigortadır ve yaptırmak için SGK’lı olmak yeterlidir. Sigorta şirketine göre değişkenlik gösterse de ortalama 60 yaş üzeri bu sigortadan faydalanamamaktadır. Poliçe geçerlilik süresi başlangıç tarihinden itibaren 1 yıldır. Sonraki yıl tamamlayıcı sağlık sigortasından faydalanabilmek için poliçeyi yenilemek gerekmektedir.

 

Tamamlayıcı sağlık sigortası hakkında daha fazla bilgi almak için tamamlayıcı sağlık sigortası nedir sayfamızı ziyaret edin.

 

Estetik Tedavi Uygulamaları Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Kapsamında mı?

 

Estetik tedavileri, en çok talep gören sağlık hizmetidir. Tamamlayıcı sağlık sigortasına dahil mi merak edilmekte ve istenmektedir. Ancak; maalesef estetik tedavi masrafları tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamına dahil değildir. Estetik ve kozmetik amaçlı uygulamalar, burun estetiği, saç ekimi, plastik cerrahi gibi cerrahi işlemler kapsam dışındadır.

Bazı sigorta şirketleri tarafından ek teminatlar sunularak kapsam dahiline alınabilmektedir. Sigorta yaptırmadan önce sigorta şirketine sorulabilir ve ek teminat talep edilebilir.

 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Neleri Karşılar?

Tamamlayıcı sağlık sigortası ayakta ve yatarak tedavi gerektiren durumlar için farklı teminatlar sunmaktadır.

 

Yatarak Tedavi Teminatı; sigorta başlangıç tarihinden sonra gerçekleşen rahatsızlıklarla ilgili tıbbi olarak gerekli ve doktorun raporda belirttiği cerrahi yatış, hayati tehlikeye neden olabilecek acil sağlık giderlerini kapsar. Sigorta şirketine göre bu teminatlar değişkenlik gösterir.

 

Ayakta Tedavi Teminatı; sigorta poliçe başlangıcından sonra gerçekleşen rahatsızlıklarla ilgili muayene, tahlil, tetkik, radyoloji, fizik tedavi gibi giderleri kapsar. Bu giderler poliçede belirtilen limitler dâhilinde olup sigorta şirketine göre değişkenlik gösterir.

İlaç giderleri tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında değildir. Sigorta başlangıç tarihinden önce olan teşhisi konulmuş hastalıkların tedavi masrafları, sigorta poliçesi kapsamı dışındadır.

 

Tamamlayıcı sağlık sigortası ayakta tedavi hakkında daha detaylı bilgiyi tamamlayıcı sağlık sigortası ayakta tedavi neleri kapsar sayfamızdan edinin.

 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Primleri

 

TSS primleri; sigortalının yaşı, cinsiyeti, ikamet adresi, eşi ve çocuklarının olması, ürün kapsamı, sağlık kurumlarının fiyat değişiklikleri, ürünlere özel indirimler gibi koşul ve kriterlere göre, sigorta şirketine göre değişkenlik göstermekte ve belirlenmektedir.

 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Hangi Hastanelerde Geçerli?

 

Tamamlayıcı sağlık sigortası poliçenin yaptırıldığı sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu tüm sağlık kurumlarında geçerlidir. Bu nedenle sigorta yaptırmadan önce anlaşmalı olduğu hastaneler bilinmelidir.

 

Tamamlayıcı sağlık sigortası diş tedavisini kapsar mı öğrenmek için tamamlayıcı sağlık sigortası diş tedavisini kapsar mı sayfamızı ziyaret edin.


Seyahat Sigortası Geçerlilik Süresi

Seyahat Sigortası Geçerlilik Süresi

Seyahat sigortası nedir, seyahat sigortası neleri kapsar, seyahat sigortası neden yaptırılır, seyahat sigortası geçerlilik süresi nedir, seyahat sigortası fiyatları nasıl belirlenir?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında Yaş Sınırı Nedir?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında Yaş Sınırı Nedir?

Tamamlayıcı sağlık sigortası, tamamlayıcı sağlık sigortasında yaş sınırı, ileri yaş sigortası, 60 yaş üzeri kişiler için tamamlayıcı sağlık sigortası

Ev Hizmetlerinde Çalışanlara Nasıl Sigorta Yapılır?

Ev Hizmetlerinde Çalışanlara Nasıl Sigorta Yapılır?

Hangi işler ev hizmeti sayılır, ev hizmetlerinde çalışan kişilerin sigorta işlemleri, ev hizmetlerinde 10 günden az çalışma, ev hizmetlerinde 6111 teşviki