Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Ayakta Tedavi Neleri Kapsar?

 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?

Tamamlayıcı sağlık sigortası devlet destekli sigorta türlerindendir. Sosyal Güvenlik Kurumunun karşılayamadığı ya da limit aşan durumlarda tedavi masraflarını karşılamak amacıyla düzenlenmiştir. Tamamlayıcı sağlık sigortası ile Sosyal Güvenlik Kurumunun anlaşmalı olduğu sağlık kuruluşlarında tedavi masraflarının sigorta şirketi tarafından karşılanır ve sigortalıya herhangi bir ödeme yansıtılmaz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasından Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan SGK üyeleri ve 55 yaşın altındaki kişiler yararlanmaktadır. Özel sağlık sigortası gibi bir yıllık düzenlenir. İstenildiği zaman iptal edilebilir. Sadece Türkiye sınırları içerisinde kullanılabilen bir sigorta türüdür.

Tamamlayıcı sağlık sigortası iptali hakkında detaylı bilgiyi tamamlayıcı sağlık sigortası iptali nasıl yapılır sayfamızdan edinin.

 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasının Avantajları

  • Özel sigorta yaptıramayanlar için daha uygun fiyata kaliteli hizmettir.
  • İşveren gelir vergisi indiriminden yararlanabilir.
  • Ciddi sağlık sorunlarında büyük masraflarla karşı karşıya kalındığında ödeme yapmak zorunda kalınmaz.
  • Özel hastane ve doktor seçme imkanı vardır.

 

Doğru tamamlayıcı sağlık sigortası nasıl seçilir öğrenmek için doğru tamamlayıcı sağlık sigortası nasıl seçilir sayfamızı inceleyin.

 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Teminatları

Tüm tamamlayıcı sağlık sigortası ürünleri yatarak tedavi teminatı ve ayakta tedavi teminatı olmak üzere iki çeşittir. Ayrıca aniden gelişen bir sağlık sorunu yaşandığında özel hastanelerin acil servislerinden faydalanma imkanları da bulunmaktadır.

 

Yatarak Tedavi Teminatı: 24 saatin altında olmamak kaydıyla hastanede kalmayı gerektiren durumlarda yatış ve tedavi masraflarını karşılar.
Ameliyat, ameliyat öncesi ve sonrası tetkik, ameliyat sonrası fizik tedavi, tıbbi gereçler, ambulans hizmetleri ve yapay uzuv gibi ihtiyaç duyulabilecek hizmetler yatarak tedavi teminatları içerisindedir.

 

Ayakta Tedavi Teminatı: 24 saati aşmayan hastanede yatarak tedavi gerektirmeyen durumlarda kullanılan teminattır. Teminat kapsamında bulunanlar ise;

  • Doktor muayenesi,
  • Röntgen,
  • Laboratuvar hizmetleri,
  • Fizik tedavisi,
  • İleri tanı yöntemlerine ait giderlerde ayakta tedavi teminatları içerisindedir.
     

Ayakta Tedavi Teminat Limitleri

  • Tamamlayıcı sağlık sigortasında ayakta tedavi limiti olan bir teminattır. Teminat limiti sigorta şirketlerine göre farklılık göstermektedir.
  • Ayakta tedavi kapsamındaki hizmetler poliçe kullanımı süresince 9 ya da 10 adet doktor muayenesinden oluşur. Her bir muayene işleminde yapılan tetkikler 1 kez olarak kabul edilir. 
  • Ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumunun şartına göre doktor muayenesi yapılan hastane ile diğer tanı işlemlerinin yapıldığı hastane aynı olmak zorundadır. 
  • 9 ya da 10 adet doktor muayene hakkını dolduran poliçe sahiplerine sonrası için ek olarak ayakta tedavi teminatı verilmemektedir.
     

Tamamlayıcı sağlık sigortası estetiği kapsıyor mu öğrenmek için tamamlayıcı sağlık sigortası estetiği kapsıyor mu sayfamızı ziyaret edin.


Seyahat Sigortası Geçerlilik Süresi

Seyahat Sigortası Geçerlilik Süresi

Seyahat sigortası nedir, seyahat sigortası neleri kapsar, seyahat sigortası neden yaptırılır, seyahat sigortası geçerlilik süresi nedir, seyahat sigortası fiyatları nasıl belirlenir?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında Yaş Sınırı Nedir?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında Yaş Sınırı Nedir?

Tamamlayıcı sağlık sigortası, tamamlayıcı sağlık sigortasında yaş sınırı, ileri yaş sigortası, 60 yaş üzeri kişiler için tamamlayıcı sağlık sigortası

Ev Hizmetlerinde Çalışanlara Nasıl Sigorta Yapılır?

Ev Hizmetlerinde Çalışanlara Nasıl Sigorta Yapılır?

Hangi işler ev hizmeti sayılır, ev hizmetlerinde çalışan kişilerin sigorta işlemleri, ev hizmetlerinde 10 günden az çalışma, ev hizmetlerinde 6111 teşviki