Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Diş Tedavisini Kapsar mı?

 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?

Tamamlayıcı sağlık sigortası, SGK’lı kişilerin özel hastanelerden faydalanmaları için SGK’nın karşılamadığı tedavi masraflarını karşılayan sigorta türüdür. SGK anlaşmalı özel hastanelerde geçerlidir. İsteğe bağlı sigorta olup SGK’lı olma koşulu mevcuttur. Tamamlayıcı sağlık sigortası hakkında detaylı bilgi almak için tamamlayıcı sağlık sigortası nedir sayfamızı ziyaret edin.

 

Diş Tedavisi Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Kapsamında mıdır?

 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasının ana teminatlarında diş tedavileri mevcut değildir. Yani; diş tedavisi tamamlayıcı sağlık sigortasında kapsam dışıdır.

Ancak; sigorta şirketleri müşterilerine ek teminat olarak diş paketleri sunmaktadır. Bu paketler standart bir uygulama olmadığı için, içerikleri ve kapsamları sigorta şirketine göre değişiklik göstermektedir.

 

Tamamlayıcı sağlık sigortası estetiği kapsar mı öğrenmek için tamamlayıcı sağlık sigortası estetiği kapsar mı sayfamızı ziyaret edin.

 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Diş Paketi Bulunan Sigorta Şirketleri

 

Tamamlayıcı sağlık sigortasında ek teminat olarak diş paketi sunan bazı sigorta şirketleri şunlardır:

 

  • Mapfre Sigorta

  • Ray Sigorta

  • Sompo Japan Sigorta

  • Anadolu Sigorta

  • Axa Sigorta

  • Doğa Sigorta

  • Eureko Sigorta

  • Allianz Sigorta

 

Bu diş paketleri sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu sağlık kurumlarında ve teminat kapsamında geçerlidir. Sigorta şirketlerinin birçoğunda yılda bir kez, muayene, kanal tedavisi, diş taşı temizleme vb. belirlenen tedavilerde ve yönlendirilen sağlık kurumlarında gerçekleşmesi koşulu bulunmaktadır.

 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Neleri Karşılar?

 

Tamamlayıcı sağlık sigortası ayakta ve yatarak tedavi için farklı teminatlar sunmaktadır. İlaç giderleri tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında değildir. Sigorta başlangıç tarihinden önce olan teşhisi konulmuş hastalıkların tedavi masrafları, sigorta poliçesi kapsamı dışındadır.

 

Ayakta Tedavi

Ayakta tedavi teminatı; sigorta başlangıç tarihinden itibaren gerçekleşen ve geçmişe yönelik teşhisi konmuş hastalıklarla ilgisi olmayan rahatsızlıklarla ilgili muayene, tahlil, tetkik, radyoloji, fizik tedavi gibi giderleri kapsamaktadır. Bu giderler poliçede belirtilen limitler dahilinde olup sigorta şirketine göre değişkenlik göstermektedir.

 

Yatarak Tedavi

Yatarak tedavi teminatı; sigorta başlangıç tarihinden itibaren gerçekleşen ve geçmişe yönelik teşhisi konmuş hastalıklarla ilgisi olmayan rahatsızlıklarla ilgili tıbbi olarak gerekli ve doktorun raporda belirttiği cerrahi yatış, hayati tehlikeye neden olabilecek acil sağlık giderlerini kapsamaktadır. Sigorta şirketine göre bu teminatlar değişkenlik göstermektedir.

 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Primleri

 

TSS primleri; sigortalının yaşı, cinsiyeti, ikamet adresi, eşi ve çocuklarının olması, ürün kapsamı, sağlık kurumlarının fiyat değişiklikleri, ürünlere özel indirimler gibi koşul ve kriterlere göre, sigorta şirketine göre değişkenlik göstermekte ve belirlenmektedir.


Seyahat Sigortası Geçerlilik Süresi

Seyahat Sigortası Geçerlilik Süresi

Seyahat sigortası nedir, seyahat sigortası neleri kapsar, seyahat sigortası neden yaptırılır, seyahat sigortası geçerlilik süresi nedir, seyahat sigortası fiyatları nasıl belirlenir?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında Yaş Sınırı Nedir?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında Yaş Sınırı Nedir?

Tamamlayıcı sağlık sigortası, tamamlayıcı sağlık sigortasında yaş sınırı, ileri yaş sigortası, 60 yaş üzeri kişiler için tamamlayıcı sağlık sigortası

Ev Hizmetlerinde Çalışanlara Nasıl Sigorta Yapılır?

Ev Hizmetlerinde Çalışanlara Nasıl Sigorta Yapılır?

Hangi işler ev hizmeti sayılır, ev hizmetlerinde çalışan kişilerin sigorta işlemleri, ev hizmetlerinde 10 günden az çalışma, ev hizmetlerinde 6111 teşviki