Seyahatin İptal Edildiği Durumlarda Seyahat Sigortası Ne Olur?

 

Seyahat Sigortası İptal Edilebilir mi?

 

  • Seyahatin iptali durumunda
  • Ölüm, hastalık, iflas, tutuklanma gibi durumlarda
  • Poliçede bilgi değişikliği olması halinde iptal edilebilir.

Bu durumda seyahatin iptal olması durumunda, sigorta başlangıç tarihinden 24 saat önce bildirilmesi ile seyahat sigortası iptal edilebilmektedir. 

 

Seyahat sigortası kayıp bagaj işlemleri hakkında detaylı bilgiye seyahat sigortası kayıp bagaj işlemleri sayfamızdan ulaşın.

 

Seyahat Sigortası Nasıl İptal Edilir?

 

Seyahatin iptal olması durumunda sigorta başlangıç tarihinden 24 saat önce sigorta şirketi bilgilendirilmelidir. Sigorta poliçesini sigorta şirketine iade etmelidir. Bu durumda prim iadesi yapılmaktadır.

 

Seyahat sigortası nasıl iptal edilir öğrenmek için seyahat sigortası nasıl iptal edilir sayfamızı ziyaret edin.

 

Seyahatten Erken Dönüldüğünde Seyahat Sigortası Ne Olur?

 

Seyahat sigortası teminatları; Türkiye sınırlarından çıkış yapıldığı an başlar, Türkiye sınırlarına tekrar giriş yapıldığında sona erer. Bu nedenle daha uzun süreli bir seyahat planlanıp buna göre sigorta yaptırıldıysa, erken dönülmesi durumunda Türkiye sınırlarına giriş yapıldığında sigorta sona erer.

Örneğin; 6 aylık bir sigorta mevcut ise ve seyahat 3 ay sürdüyse dönüldükten sonra teminatlar geçerliliğini kaybetmektedir. Geriye kalan 3 aylık sigorta kullanılamaz ve prim iadesi yapılamaz.

 

Seyahat Sigortası Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

  • Seyahat sigortası şartları devlet tarafından belirlenmektedir. Bu nedenle tüm sigorta şirketlerinde ana teminatlar aynıdır, farklılık göstermez.
  • Elle yazılmış olan sigorta poliçeleri konsolosluklarda sorun çıkarabilmektedir. Buna dikkat edilmelidir.
  • Yurtdışında seyahat başladıktan sonra sağlık hizmeti alınması gerekirse, sigorta şirketi 24 saat içerisinde bilgilendirilmelidir. Bildirilmezse reddedilme riski bulunur.
  • İki türlü seyahat sigortası bulunmaktadır. Muafiyetli ve Muafiyetsiz Sigorta, prim farkına sebep olmaktadır. Muafiyetli sigorta belli bir miktarın altındaki zararları karşılamaktan muaftır ve muafiyetsize göre daha ucuzdur.
  • Seyahat Sigortası aksi belirtilmedikçe öğlen 12:00’da başlar. Yani; o günün yarısı sigorta kapsamındadır. Bu nedenle seyahat sigortaları seyahatin başlama tarihinden bir gün önce başlatılmalı ve seyahatin bitiş tarihinden bir gün sonra bitirilmelidir.
  • Sigorta prim ücretleri sigortada bulunan ek teminatlara göre değişiklik gösterebilir. Bu yüzden sigorta yaptırmadan önce gidilecek ülkenin sağlık koşulları, ihtiyaç duyulabilecek durumlar iyi araştırılmalı, sigorta şirketinden bilgi alınmalıdır. Ek teminatlar buna göre talep edilebilir ya da gereksiz teminat ekletilmeden hesaplı bir prim ücreti çıkartılır.

Osmangazi Köprüsü'nün Avantajları

Osmangazi Köprüsü'nün Avantajları

Osmangazi Köprüsünün avantajları nelerdir? Detaylı bilgi almak için tıklayın!

Uzun Mesafe Araç Taşıma Hizmetleri

Uzun Mesafe Araç Taşıma Hizmetleri

Şehirlerarası Araç Taşıma Hizmetleri, Şehirlerarası Araç Taşıma Hizmetlerinin Avantajları, Kimler Şehirlerarası Araç Taşıma Hizmetinden Yararlanmalı?

HGS Sorgulama

HGS Sorgulama

HGS sorgulama 2021, HGS almak için gerekli belgeler ve HGS veren bankalar, HGS bakiye, geçiş ihlali ve km sorgulama, HGS ihlalli geçiş cezası.