Seyahat Sigortası Geçerlilik Süresi

Seyahat sigortası, kişilerin iş veya turistik gezi amaçlı yurtdışı seyahatlerinde kendileri için alabilecekleri önlemlerden biridir. Seyahat esnasında beklenmedik olumsuzluklar içinde yer alan yaralanma, hastalık, kaza eşya kaybı gibi durumlara karşı güvence altına alan bir sigorta türüdür.

Poliçe geçerlilik süresi içerisince bireyin başına gelebilecek her türlü kaza, yaralanma, hastalık veya ani durumlar, yapılan sigorta teminatlarınca kişiye ödenir. Bu ödeme sigortanın başlangıç ve bitiş tarihi göz önünce bulundurularak, poliçe de belirtilen tarihler için ödeme yapılır. Bu sigorta türü için primler değişebileceği gibi seyahat süresi de değiştirilebilir. 

 

Seyahat Sigortası Nedir ve Neleri Kapsar?

Seyahat sigortası kişilerin yurtdışı seyahatlerinde karşılaşabileceği her türlü hastalık, kaza, yaralanma veya ölüm durumunda ki işlemler olmak ile beraber uçuşun rötar yapması, uçağı kaçırma (geç kalınması) durumlarına karşı da kişiye teminat vermektedir. 

Seyahat Sigortası Neden Yaptırılır?

Seyahat sigortası zorunlu bir sigorta değildir. Fakat yurtdışı seyahatlerinde kişilerin tercih ettikleri ülkelere göre bu zorunluluk değişmektedir. Bazı ülkeler vize başvurusu sırasında seyahat sağlık sigortasını da isterler. Schengen sınırlarında yer alan ülkeler, Amerika ve Kanada için vize başvurularında seyahat sağlık sigortası zorunludur.

Harici durumlarda zorunlu tutulmamaktadır. Bireyler, seyahat ettikleri ülkelerin sağlık standartları seviyesini önceden araştırmalı, konu hakkında bilgi toplamalıdır. Karşılaşacakları olumsuz durumlarda alacakları standart hizmeti, zorunlu olmadığı halde yaptırmış oldukları seyahat sağlık sigortasını kullanarak hizmet standartlarını genişletebilirler.

Tamamlayıcı sağlık sigortası teminatları nelerdir bilgi almak için sayfamızı ziyaret edin.

Seyahat Sigortası Geçerlilik Süresi Nedir?

Seyahat sigortası geçerlilik süresi, kişinin pasaportu ile yurtdışı seyahatine çıkması ile başlar. Ülke sınırlarına giriş yapması ile biter. Kişinin, sigortaya aracı olan kurum/kuruluş, acente veya bankasına seyahatini gerçekleştireceği gün sayısını ve bu seyahate çıkış-giriş tarihlerini belirtmesi ile poliçe oluşturulur.

Herhangi ek teminat eklenmemesi durumunda tüm seyahat sigortaları sabit teminatlıdır. Aksi belirtilmediği sürece yapılan sigorta öğlen saat 12.30'da başlamaktadır. Bu sebeple herhangi bir sorun yaşanmaması adına yurtdışına çıkış tarihinden bir gün önce poliçe başlatılıp, dönüş tarihinin ise bir gün sonrası için poliçe bitişi yapılması daha sağlıklıdır. 

Sigorta süresi en az seyahat süresi kadar yapılabilip, en çok 1 yıllık olarak düzenlenir. Seyahat süresinden fazla süre için yapılan sigortalar, sürekli yurtdışı seyahat eden kişiler için avantajlı bir durumdur. Bazı şirketlerin poliçe üzerinde belirttiği azami kalış süresi ve azami teminat süresi ile kişinin bu şartları sınırlandırılmış olabilir. 3 ay, 6 ay veya 1 yıllık poliçelerde görülmekte olan bir durumdur. Poliçe vadesi boyunca sınırlandırılmış olan azami süreler kalış süresinden az olması durumunda tüm kalış süresince oluşacak risklere karşı teminat vermemektedir.

Seyahat Sigortası Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Seyahat sigorta fiyatları gidilecek olan ülke, seyahat süresi ve teminatlara göre değişkenlik gösterir. Bu sigortayı yaptırmadan önce seyahat edilecek ülkenin sağlık standartlarını öğrenmeli, kişinin kendisine ait herhangi bir hastalığı var ise mutlaka belirtmelidir. Kapsama girebilecek durumlar öğrenilmelidir, ve kişinin ihtiyacı doğrultusunda ek teminatlar ile genişletilmelidir. 
 


Seyahat Sigortası İstisnai Durumlar Nelerdir?

Seyahat Sigortası İstisnai Durumlar Nelerdir?

Seyahat Sigortası, Seyahat Sigortası Teminatları, Seyahat Sigortası İstisnai Durumlar, Yurt dışı Seyahat Sigortası...

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında Yaş Sınırı Nedir?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında Yaş Sınırı Nedir?

Tamamlayıcı sağlık sigortası, tamamlayıcı sağlık sigortasında yaş sınırı, ileri yaş sigortası, 60 yaş üzeri kişiler için tamamlayıcı sağlık sigortası

Tamamlayıcı Sağlık Sigorta Prim Ödemeleri Nasıl Yapılır?

Tamamlayıcı Sağlık Sigorta Prim Ödemeleri Nasıl Yapılır?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Avantajları, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Prim Hesaplamaları...