Kasko Sigortasında Kamu Personeline Özel İndirim ve Avantajlar

Ek teminatlarla genişletilebilen kasko sigortası aynı zamanda tek sürücü indirimi ya da sigorta yaptıracak kişinin mesleğine uygun indirimler de sunabiliyor. Özellikle kamu personeline, sigorta şirketleri tarafından özel indirimler uygulanıyor. Kasko meslek indirimi kapsamında; öğretmen, eczacı, asker, polis, öğretim üyesi, devlet memuru, A.Ş çalışanları, vali ve kaymakamlar için %20’ye varan indirim fırsatı sunuluyor. Öğretmenlere %15, doktorlara %14 ve askerlere %20’ye varan indirimler yapılabiliyor. Kasko sigortası meslek indirimi hakkındaki ayrıntılı bilgilere yazımızdan ulaşabilir, ekstra indirim koşulları hakkında bilgi edinebilirsiniz. 

Kara taşıtları sigortası yani kasko; aracın yanması, çalınması, çalınmaya teşebbüs edilmesi, afet ya da trafik kazası nedeniyle oluşacak zararları karşılayan sigorta türüdür. İsteğe bağlı olarak yaptırılan bu sigortanın kapsamı ve teminatları sigortalı tarafından belirlenir. Standart bir kasko sigortası poliçesinde bulunan çalınma, çalınmaya teşebbüs, aracın yanması veya çarpma çarpılmanın yanı sıra terör, toplumsal olaylar veya doğal afetler sonucu araçta oluşacak hasarlar da poliçeye ekletilen ek teminatlar kapsamında karşılanır.

Kasko Sigortası Öğretmen İndirimi

Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı eğitim kurumlarında öğretmenlik yapanlar için sigorta şirketleri kasko sigortasında %15’e varan indirim imkanı sunuyor. MEB’de öğretmen olunduğuna dair belge veya kimlik kartı ile bilgilerin teyit edilmesi ile birlikte indirimden faydalanmak mümkün. Ayrıca özel okul veya etüt merkezilerine öğretmenlik yapanlar da, formasyon belgelerini belirtmeleri durumunda kasko şirketlerinde %15’e varan kasko öğretmen indirimi alabilirler.   

Kasko Sigortası Doktor İndirimi

Meslek indirimi kapsamında kasko avantajlarından faydalanan bir diğer meslek grubu ise doktorlar… Doktorlar için kasko poliçesine %14’e varan indirim uygulanıyor. Bu indirimden faydalanmak isteyenlerin, doktor olduklarına dair belge veya kimlik kartlarını Koalay.com'dan teklif alırken sisteme yüklemeleri yeterli oluyor.  

Kasko Sigortası Eczacı İndirimi

Sigorta şirketlerinin kasko sigortasında mesleki indirim sunduğu bir diğer grup ise eczacılar… Şirketten şirkete değişen kasko indirimi eczacılar için %10’a kadar ulaşabiliyor. Bu fırsattan yararlanmak isteyenlerin, eczacılık fakültesi diploması ve Eczacılar Odası kayıt belgesini sunması gerekiyor. 

Kasko Sigortası Vali ve Kaymakam İndirimi

Vali ve kaymakamlar ile yardımcıları da kaskoda meslek indiriminden faydalanabiliyor. Belirtilen görevlerde faal olarak bulunanlar için uygulanan %10’a varan indirimlerden faydalanmanın yolu kasko şirketine görevli kimlik kartlarının ibraz edilmesinden geçiyor.

Kasko Sigortası Asker İndirimi

Kasko sigortasında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensupları için %20’ye varan indirim uygulanıyor. Subay, astsubay gibi rütbeli tüm TSK mensupları ile belirtilen görevlerdeki personelin eşleri %20’ye varan kasko sigortası indiriminden faydalanabilir. Bu indirim için, diğer meslek gruplarında olduğu gibi, sigorta şirketine TSK mensubu olunduğunuzu gösteren kimlik kartının sunulması yeterlidir. 

Kasko Sigortası Öğretim Üyesi İndirimi

Üniversitelerde görevli olan profesör, doçent veya doktor öğretim görevlileri gibi tüm öğretim üyelerinin yanı sıra okutman ve araştırma görevlileri için de kasko sigortasında %20’ye varan meslek indirimleri sunuluyor. Öğretim üyeleri kasko meslek indirimi için üniversite kimlik kartlarını sunabilir. 

Kasko Sigortası Yargı Mensupları İndirimi

Kasko sigortasında meslek gruplarına uygulanan indirimden yararlanan bir diğer grup ise hakim, savcı ve yardımcılarıdır. Hakim, savcı ve yardımcılarının meslek bilgilerini sigorta şirketine bildirmeleri halinde kasko sigortasında %10’a varan indirim imkan sunuluyor.

Kasko Sigortası Devlet Memuru İndirimi

Kasko sigortası meslek indiriminden 657 numaralı kanuna tabi tüm devlet memurları da yararlanabilir. Kasko memur indirimi kapsamında devlet memurlarına %16’ya varan indirim uygulanıyor.

Kasko Sigortasında Uygulanan Diğer İndirimler

Kasko sigortasında meslek indirimlerinin yanı sıra bazı koşulları sağlayan sürücüler için ekstra indirimler uygulanıyor. Sigortalı aracın tek kişi tarafından kullanılacağının belirtilmesi durumunda, %20 tek sürücü indirimi yapılıyor. Tek sürücünün kullanacağı belirtilen araç, farklı bir kişi yönetiminde kazaya karışırsa sigorta şirketi yaptırım hakkına sahip. Tek sürücü indiriminden faydalanmak isteyen sürücünün 30 yaş üzeri olması ve en az 3 yıldır ehliyete sahip olması gerekiyor. Tüm bu şartların karşılanması durumunda araç için sabit bir sürücü belirleyip %20 indirimden faydalanabilirsiniz.

Sigortalı aracın bir şirketin üst düzey yöneticisi tarafından kullanılacağı durumlarda, yöneticinin 30 yaş üzeri ve 5 yıllık ehliyet sahibi olması durumunda da %20’ye varan indirim uygulanıyor. Bu indirimin tek sürücü indiriminden farkı ise yöneticinin kendisini ve şoförünü sürücü olarak belirleyebilmesidir. 

Ayrıca sigorta priminin peşin ödenmesi durumunda, sigorta şirketleri arasıda farklılık göstermekle beraber ekstra indirimler sunulabilir.

İndirimli Kasko Hangi Teminatları İçerir?

Mesleki indirim uygulanan kaskonun hangi teminatları içereceğini diğer kasko sigortalarında olduğu gibi sigortalı belirler. Mesleki indirimler poliçede belirlenen teminatların tamamına yapılır. Yani mesleki indirimin kasko teminatlarına ekstra bir etkisi yoktur. İndirimli kasko sigortasında ana teminatlar içinde yer alan çarpma ve çarpılma, aracın yanması ya da çalınması durumları bulunur. Asistans hizmetleri de normal bir kasko poliçesindeki ile aynı özelliklere sahiptir. Araç sahibi, mesleklere özel indirim uygulanan poliçelerde kaza veya arıza durumu, aracın çalınması, yolda kalma gibi durumlarda sigorta destek hattından faydalanabilir. Gerçekleşmesi olası kazalarda oluşacak hasarlar, poliçede belirtilen teminatlar kapsamında karşılanır. Ayrıca mesleki indirim hakkı kazandığınız kasko sigortasını ek teminatlar ile genişletebilir, güvencelerinizi artırabilirsiniz. 

İndirimli Kaskoya Hangi Ek Teminatlar Ekletilebilir?

Ek teminatlar, poliçede bulunan ana teminatları destekler nitelikte olan ve aracı hasarlara karşı daha kapsamlı güvence altına alan teminatlardır. Bu teminatların poliçeye ekletilmesi tamamen sürücünün isteği halinde gerçekleşir. Ek teminatlar genişledikçe kasko fiyatları da değişecektir. Kazalarda oluşacak hasara karşı kapsamlı bir koruma sağlayan ek teminatlar ise maddeler halinde aşağıda sıralanmıştır:

  • Mesleki indirim kazandığınız kasko sigortası poliçesine yurt dışı koruma teminatı ekleterek, yalnızca yapıldığı ülkede geçerli olan kasko poliçenizi genişletebilir, farklı ülkelerde de teminatlardan faydalanabilirsiniz.
  • Toplumsal olaylar sonucunda zarar gören araçlar, kasko sigortası ek teminatları ile koruma altına alınır.
  • Terör olayları öncesinde ve gerçekleşmesi durumunda oluşacak zarar ile yetkili birimlerin olası müdehaleleri sonucunda oluşacak zararlar ek teminatlar ile güvence altına alınır.
  • Deprem sırasında yıkılan veya hasar alan binalar nedeniyle zarar gören araçlar deprem teminatı ile korunur.
  • Ani sel ve su baskını nedeniyle aracın gördüğü zararlar, çoğu sigorta şirketinde ana teminatların dışında tutulur. Poliçede sel ve su baskını teminatı bulunmayan sigortalıların ek teminat olarak ekletmesi gerekir. 
  • Mesleki indirim ile yaptırdığınız kasko sigortasına ekleteceğiniz yanık teminatı ile sigara vb ürünlerin tüketimi nedeniyle koltuklarda meydana gelecek yanıklar koruma altına alınır.
  • İhtiyari mali mesuliyet teminatı ile kaza sonrası trafik sigortası tarafından karşılanan 3. şahıs zararlarının teminat limitlerini aşması durumunda, aşan tutar bu ek teminat sayesinde sigortalı tarafından değil sigorta şirketi tarafından ödenir.
  • Hukuksal yardım teminatı ile kaza sonrası mahkeme süreçlerinde doğan maddi yük teminat limitleri kapsamında karşılanır.
  • Aracın kaza sonrası hasar alması durumunda tamir edildiği süre içerisinde başka bir aracın tahsis edilmesi kullanım kaybı teminatı ile sağlanır. Bu teminat sigorta şirketinden araç tahsisi ya da taksi kullanım giderlerinin karşılanmasını içerir.
  • Kilit sistemi teminatı ile araç anahtarının poliçede yer alan şekillerde ele geçirilmesi, kaybolması ya da çalınması durumunda anahtar ve kilit mekanizmasının değiştirilmesi güvence altına alınır.
  • Ferdi kaza teminatıyla ise kaza sonucu oluşabilecek vefat ya da sakatlanmalara tazminat ödenmesi sağlanır. Vefat durumunda varislere, sakat kalma durumunda ise sigortalıya ödenen bu tazminat oldukça ufak rakamlara kasko poliçesine eklenebilir.
  • Ayrıca araca hayvanlar tarafından verilen zarar da ek teminatlar kapsamında güvence altına alınabilir.

Kamu Personeline Özel İndirimli Kaskoda Hasarsızlık İndirimi Var mı?

Kasko sigortası, isteğe bağlı olarak yaptırılan, aracın başka bir araca veya cisime çarpması, aracın yanması ve çalınması gibi durumlarda oluşan hasarı karşılayan sigorta çeşididir. Aracın yaşı, modeli, markası, sigortanın yapıldığı il, sürücünün eğitim seviyesi ve kaza geçmişinin belirleyici olduğu kasko primlerinde ise hasarsız geçilen her yıl için ekstra indirim uygulanır. Kasko kamu indirimi yapılan tüm kasko ürünlerindeki hasarsızlık indirimi aynen geçerlidir. Aracın kazaya karışmadığı süre arttıkça hasarsızlık indirimi de artar ve böylece sigorta şirketi iyi sürücüleri ödüllendirmiş olur.
Hasarsızlık indiriminin tutarı, mesleki indirim uygulanmış kaskolarda aracınızın toplam primi üzerinden hesaplanır. Aracın hasarsızlık indirimi, hasar almadan geçilen her poliçe geçerlilik süresinde, bir sonraki yıl için düzenlenecek kasko poliçesine uygulanır. Sigorta yaptırılan ilk 12 ay içerisinde aracın hasar almaması durumunda 2. yıl için poliçeye %30 indirim uygulanır. Hasarsız geçilen ikinci yılın sonunda, üçüncü yıl için %40 ve dördüncü yıl için %50 hasarsızlık indirimi uygulanır. Dört yılın hasarsız geçilmesi durumunda kasko sigortası poliçesinde %60’lık bir indirime gidilir. 

Aracınızın kasko primini öğrenmek için Koalay’ın kasko hesaplama tablosu Araç Kasko Değer Listesi sayfasına göz atabilirsiniz.

Mesleki İndirim Uygulanan Kasko Hangi Durumlarda Hasarı Karşılamaz?

Kasko, poliçede belirtilen teminatlar kapsamında aracınızda oluşabilecek zararı karşılayan sigortadır. Oluşan hasarın poliçede yer almayan teminat kapsamında ele alınıyor olması durumunda kasko sigortası zararınızı karşılamaz. Örneğin ani sel ve su baskını teminatı bulunmayan bir poliçeye, ek teminatlar ile bu özellik eklenmemişse oluşacak hasar kasko sigortası tarafından karşılanmaz. Kazaya karışan aracın sürücüsünün alkollü olduğunun tutanaklarla belirlenmesi durumunda kasko sigortası yine hasarla ilgili teminatlar kapsamında olsa dahi destek vermez. Yine kaza esnasında sürücünün uyuşturucu madde kullandığı tespit edilmişse, kasko sigortası zararı ödemeyi kabul etmez. Aracın hasar almasında kasıtlı bir etkinin olduğu tespit edilirse ve eksper raporunda bu duruma yer verilirse sigorta şirketi hasarı karşılamaz. Ehliyetsiz bireylerin aracı kullanırken kaza yapması durumunda da araçta oluşacak hasar hiçbir şekilde kasko şirketi tarafından karşılanmaz. Kasko şirketinin hasarı karşılamadığı bir diğer durum ise işgal, iç savaş, darbe, ihtilal, ayaklanma vb durumlarda aracın hasar almasıdır. Ayrıca nükleer denemeler veya kazalar sonucu araçta meydana gelebilecek hasar sigorta şirketinin teminat kapsamı dışındadır ve sigorta şirketi tarafından karşılanmaz.

Görüldüğü üzere mesleki indirim uygulanan kasko ile normal kaskonun hasarı karşılamadığı durumlar benzerlik gösterir. Sigorta şirketinin hasarı karşılamayacağı durumlar, indirim uygulanan poliçelerde değişmez, etkisi azalmaz.

Kişiye Özel Kasko Sigortası Nedir?

Koalay.com tarafından geliştirilen kasko kişiselleştirme uygulaması sayesinde, sigortanızı istediğiniz doğrultuda düzenleyebilirsiniz. İnternet sitemizin teklif alma ekranlarında geliştirdiğimiz yeni özellikler sayesinde, kaskoda kişiselleştirme yapabilirsiniz. İhtiyacınız olan teminatları ekleyip ihtiyacınız olmayan teminatları çıkartarak doğru bir poliçe düzenleyebilir, ek maliyetten kurtulabilirsiniz. Türkiye’nin ilk online sigorta platformu Koalay.com sayesinde, ihtiyacınız olmayan teminatlara ödeme yapmanıza gerek yok!


Kasko Hasarsızlık İndirimi Nedir?

Kasko Hasarsızlık İndirimi Nedir?

Hasarsızlık İndirimi Nedir Ve Nasıl Kaybolur? Hangi Durumlarda Bozulmaz? İndirim Oranları Nasıl Belirleniyor? Yeni Araç Alma Durumunda Hasarsızlık İndirimi

Kasko Değeri Nasıl Hesaplanır?

Kasko Değeri Nasıl Hesaplanır?

Kasko değer listesi hazırlanırken kullandığınız aracın yaşı ve markası göz önünde bulundurulmaktadır.

Motosiklet Kasko İşlemleri

Motosiklet Kasko İşlemleri

motosiklet kasko fiyatları, motosiklet kasko değeri, motosiklet kasko yapan firmalar, motosiklet kasko fiyat belirlenmesi