Mini Onarım Hakları Nelerdir?

 

Kasko sigortası poliçelerinde görmeye alışık olduğumuz teminatlardan biri de mini onarım teminatı. Bu teminat kapsamında, poliçenin geçerlilik süresi boyunca birtakım küçük ölçekli hasarlar herhangi bir bedel ödenmeden onarılıyor.


Araçta ufak bir göçük, çizilme, iç döşeme tamiri veya ön cam tamiri gibi durumlar mini onarım kapsamına giriyor. Böylece ufak hasarlar anlaşmalı mini onarım merkezlerinde ücretsiz bir şekilde yapılabiliyor.


Mini onarım hizmeti, bazı durumlarda hasarsızlık oranını da etkilemiyor. Bazı sigorta şirketleri aracın dış ve iç yüzeylerinde oluşan sıyrık, çizik ve vuruk gibi hasarları hasarsızlık indirimini koruyarak karşılıyor. Ancak bu uygulamaya sadece bazı sigorta şirketleri uyum sağlıyor.


Kimi sigorta şirketleri mini hasar teminatı ile poliçe ya da eklerindeki genel şartlarında bu tip hasarların karşılanacağını belirtiyor. Böylece bu teminattan faydalanan araç sahipleri hasarsızlık indirimini koruma altına almış oluyor.


Kasko poliçenizde “Mini Onarım” teminatı bulunuyorsa aşağıdaki hizmetlerden yararlanabilirsiniz.
 

Boyasız Kaporta Göçük Düzeltme

Dış darbeler sonucu aracın metal yüzeyi üzerinde meydana gelen 5 cm çapına kadar kaporta göçüklerinin özel aletlerle düzeltilme işlemine denir. PDR tekniğiyle yapılan bu işlem sayesinde aracın orijinal görüntüsü bozulmadığı gibi, ikinci el satışında da değer kaybına uğramaz.


İşlemin başarılı olabilmesi için kaportanın göçük bölgesindeki saçın fazla uzun olmamasında fayda var. Ayrıca boyanın zarar görmemiş olması da önemli.


Boyasız Kaporta Göçük Düzeltme işleminde, üzerinde göçük bulunan panelin arkasına özel aletlerle müdahale edilerek dışa doğru masaj yöntemi ile göçük düzeltilir. Arkasına ulaşmanın mümkün olmadığı bölgelerdeki bazı kaporta göçükleri yapıştırmalı boyasız göçük çektirme seti ile azami oranda düzeltilebilir. Hiçbir şekilde arkasına ulaşılamıyorsa ve boyasız göçük çektirme seti ile de çekilemiyorsa, bu teknikle düzelmesi zor olur.
 

Boya Hasarlı Kaporta Göçük Düzeltme

Dış darbeler sonucu araçların saç kaporta aksamı üzerinde oluşan, boyanın zarar gördüğü, küçük ölçekli ezik, vuruk ve göçüklerin düzeltilmesidir. Boyası hasar görmüş göçükler Puntalı Göçük Çektirme tekniği ile düzeltilerek eski haline getirilir.


Boya Hasarlı Kaporta Göçük Düzeltme, 10 cm’ye kadar olan ezik, vuruk ve göçüklerin kaporta düzeltme işlemini kapsar. Sorunlu bölgenin kusursuz bir görünüme kavuşması için RS Boya Tamiri, Mini Yama işlemi ile boyanması gerekir.
 

Boya Tamiri

Hareket halinde veya dururken dış darbeler sonucu, genelde araçların kapı, çamurluk ve tampon bölgelerinde oluşan sıyrık, çizik, nokta vurukları gibi kaporta tamirine ihtiyaç duyulmayan küçük boya hasarları Boya tamiri ve mini yama yöntemi ile onarılır.


Mini Yama yönteminde çok küçük bir bölge tamir edilir ve yalnızca hasarlı bölgeye boya uygulanır. 30cm'ye kadar olan kaporta çizikleri, sıyrıklar ile 20cm'ye kadar tampon sıyrıkları bu hizmete dahildir. Tamir boyası, özel bir teknikle orijinal boyadan farksız hale getirilir.

 

Ön Cam Tamiri

Araçların dış darbeler sonucu ön cam dış yüzeylerinde oluşan kırık ve çatlakların RS Cam Tamir Sistemi ile düzeltilme işlemidir. 10cm'ye kadar her türde görülen cam kırıkları ve çatlaklar bu hizmet kapsamında onarılır.


Çarpma esnasında büyük bir parçası kopmuş veya birkaç noktadan kırıldığı için vakum yapılamayan cam kırıklarının tamiri mümkün değildir. Böyle bir durumda cam tamamen değişmelidir. Kırık tamiri sonrasında çarpma noktasında minik bir leke kalırken, çatlak tamiri sonrasında ise ince bir çizgi görülebilir.

 

Leke Tamiri

Araçların koltuk, kapı ve tavan gibi aksamlarındaki deri, vinil, döşeme kumaşları ve halı üzerindeki lekelerin giderilmesi işlemidir. Bu hizmet kapsamında, RS Leke Çıkarma Sistemi ile araçta bulunan lekeler kaybolur.


RS Leke Çıkarma Sisteminde 62’ye yakın farklı leke tipi %95 oranında çıkarılabilmektedir. Malzeme içine tamamen nüfuz etmiş, uzun süreden beri var olan ve daha önce kimyasal müdahalede bulunulmuş bazı cins lekelerin, bazı tür kumaş ve halı cinslerinden tamamen çıkartılması mümkün olmayabilir.


Koltuk üzerindeki bir lekenin çıkarılmasında, koltuk yüzeyinin temizlenmesi ve/veya iç süngerinin çıkartılması işi daha da kolaylaştırır. Böyle bir durumda leke çıkarma amacıyla yapılan temizleme ve çıkarma/takma işlemi Mini Onarım Hizmeti kapsamında ücretsiz olarak yapılır. Ancak, üzerinde leke çıkarma işlemi yapılan koltuk dışındaki diğer kirli koltukların temizlenmesi hizmet kapsamı dışındadır.

 

Koalay.com'da kasko kişiselleştirme özelliği sayesinde ücretsiz olarak aracınıza ve bütçenize en uygun kasko sigortası teklifini alabilirsiniz.

 


Aracınız Pert Olunca Ne Kadar Ödeme Alırsınız?

Aracınız Pert Olunca Ne Kadar Ödeme Alırsınız?

Sigorta Şirketine Başvururken Gerekli Evraklar Nelerdir, Aracınız Pert Olunca Ne Kadar Ödeme Alırsınız, Pert Araç

İstanbul' da Trafik Kazalarının En Yoğun Olduğu Bölgeler

İstanbul' da Trafik Kazalarının En Yoğun Olduğu Bölgeler

Tedbirli olmak adına sizler için İstanbul’da en çok kaza yapılan 20 bölgeyi listeledik, bu bölgelerde araba kullanırken dikkatli olmakta fayda var.

Hasarlı Araç Satışı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Hasarlı Araç Satışı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Hasarlı Araç Satışı ve Araç Hasar Kaydı Sorgulama Nasıl Yapılır, Tramer Nedir, Hasar Kaydı ve Ağır Hasar Kaydı Nedir, Aracın Değer Kaybı ve Kasko..