Baharda Gidilebilecek En Güzel 5 Avrupa Şehri

İlkbaharla birlikte Avrupa'nın romantizmi ve cazibesi daha çekici hale geliyor. Tarih, mimari, sanat, müzik ve gastronomi bakımından oldukça zengin olan kıta; zarif bulvarlarını süsleyen hoş manzaralı çiçekleri, doğal sahil şeridi ve geniş kültürel yelpazesiyle ziyaretçilerini bekliyor. Bahar aylarında şehrin stresinden kaçıp dinginlik içinde bir hafta sonu geçirebileceğiniz Avrupa’nın küçük kasabalarını sizler için derledik.

 

Como | İtalya

İtalya’nın kuzeyinde İsviçre sınırında yer alan Como, adını verdiği Como Gölü ile tanınıyor. Milano’ya 50 km uzaklıktaki küçük kasaba sakinliğiyle zamanın her yerde aynı hızla ilerlemediğini düşündürüyor.  Citta di Seta yani “İpek Şehri” ismi ile tarihte yer edinen kasaba, dünyada başka emsali olmayan İpek Akademisi’ne de ev sahipliği yaparak Avrupa’nın en önemli ipek üreticisi olarak yer alıyor. İtalya’nın en büyük 3. gölü olan Como gölü ise İsviçre’ye doğru uzanıyor. Meyve ve zeytin ağaçlarının, üzüm bağlarının arasından gölü karşınıza alarak gün batımında romantik bir yemek veya sabahın ilk ışıklarıyla leziz bir kahvaltı size iyi gelecek.”

 

Granada | İspanya

Granada, İspanya'nın güneyinden Endülüs’de bulunan mükemmel doğası ve panoraması ile tarihi bir şehirdir. Endülüs Emevileri'nden günümüze kalan İber Yarımadası’nın tacı El Hamra Sarayı ile ünlüdür. Hem Okyanus, hem de Akdeniz ikliminin bir arada görüldüğü şehir Güney insanının sıcaklığını misafirlerine sunuyor. Granada’yı çevrelen dağlarda kayak yaparken aynı zamanda denize de girilebiliyor. Temiz doğasıyla çeşmesinden rahatlıkla su içilebilen ender şehirlerden biri. Kültürel olarak zengin yapısıyla dikkat çeken şehir, İspanyol çingenelerinin ve Flamenko’nun kalbi. Bir akşam vakti sokaklarında gezerken çalan Flamenko ezgilerine kayıtsız kalmak çok güç.

 

Eguisheim | Fransa

Fransa ve Almanya sınırındaki Alsace bölgesinin merkezinde yer alan Eguisheim, Fransa’nın en güzel kasabalarından biri. Fransızların ünlü Şarap Yolu’nun da bir durağı olan bu romantik kasaba; dar şirin sokakları, ahşap binaları ve küçük balkonlarından sarkan rengarenk çiçekleriyle sizleri eşsiz bir hafta sonu yaşatacak. II. Dünya Savaşı sırasında zarar gören kasaba zaman içerisinde restore edilerek ruhunu korumayı başarmış. Tarihi asmalarından tadacağınız üzümleri, özenle üretilmiş şarapları ve mis kokan leylaklarıyla Eguisheim, baharın coşkusuna coşku katacak. Fotoğraf makinenizin elinizden düşmeyeceğinin garantisini verebiliriz.

 

Bibury | İngiltere

İngilitere’nin güneybatısında Cotswold bölgesi içinde yer alan Bibury, sizi masallar diyarını keşfetmeye davet ediyor. Dik çatılı sıra evleri, geniş ve yemyeşil arazileri ve içinde geçen tertemiz deresiyle insan ruhunu dinginleştiriyor. Çiçekler toplayabileceğiniz geniş alan ile birlikte bu sakin dünyayı tamamlayan bileşen ise balık avı. Dilerseniz Bibury’de alabalık tutup, yakaladığınız balığı ise rahatlıkla pişirip, enfes tabiatın için de güzel bir öğle yemeği yiyebilirsiniz. Birleşik Krallık asaletine her yanıyla şahit olabileceğiniz bu küçük kasaba ruhunuzu dinlendirecek.

 

Montrö | İsviçre

İsviçre’nin güneybatısında, Cenevre Gölü’nün kıyısı boyunca uzanan Montrö şehri, damak tadına düşkün seyyahlar için biçilmiş kaftan. Michelin yıldızlı restoranlar, lezzetli çikolatalar ve 200’den fazla şarap çeşidi ile dünya çapında bir üne sahip. Orta Çağ’dan kalma etkileyici Chillon Şatosu, her yıl düzenlenen caz festivali, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan bağları ve Cenevre Gölü’nün güzelliğiyle sizleri mest edecek. Charlie Chaplin bölgede 25 yıl yaşamış, Queen’in solisti Freddi Mercury Montrö’nün sakinliğini sevip buraya yerleşmiş. Tarihi, kültürel dokusu ve doğası ile büyülü bir hafta sonu sizi bekliyor.

 

Bu eşsiz şehirleri stresten uzak ve huzurlu bir şekilde gezerken yolculuğunuzu her türlü riskten korumak ve daha rahat bir seyahat geçirmek için Koalay.com’dan kolayca yurt dışı seyahat sağlık sigortası alabilirsiniz.


Trafik Sigortası Yurt Dışında Geçerli midir?

Trafik Sigortası Yurt Dışında Geçerli midir?

Yeşil Kart Sigortası Nedir, Yeşil Kart Sigortası Nerelerde Geçerli, Yeşil Kart Trafik Sigortası Neleri Kapsar, Yeşil Kart Sigortası Nereden Alınır?

Osmangazi Köprüsü'nün Avantajları

Osmangazi Köprüsü'nün Avantajları

Osmangazi Köprüsünün avantajları nelerdir? Detaylı bilgi almak için tıklayın!

Uzun Mesafe Araç Taşıma Hizmetleri

Uzun Mesafe Araç Taşıma Hizmetleri

Şehirlerarası Araç Taşıma Hizmetleri, Şehirlerarası Araç Taşıma Hizmetlerinin Avantajları, Kimler Şehirlerarası Araç Taşıma Hizmetinden Yararlanmalı?