Türkiye’deki Trafik Kazası İstatistikleri

 

Türkiye, Trafik Kazası Sayısında Avrupa’da İkinci

 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2016 yılı 'Karayolu Trafik Kaza İstatistikleri’ raporuna göre, Türkiye karayolu ağında 2016 yılında toplam 1 milyon 182 bin 491 adet trafik kazası meydana geldi. Söz konusu kazaların 997 bin 363'ünü maddi hasarlı, 185 bin 128'ini ise ölümlü yaralanmalı kazalar oluşturdu. Trafik kazaları sonucunda 7 bin 530 kişi öldü, 304 bin 421 kişi yaralandı. Türkiye, Avrupa Birliği ülkeleri arasında toplam ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarında Almanya’nın ardından ikinci sırada yer alırken, maalesef ölü sayısında ise ilk sırada bulunuyor.

 

Dikkatli Sürüş ve Kurallara Uymak Hayat Kurtarıyor

 

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı trafik kaza verilerine göre; Türkiye’de 2016 yılında ölümlü yaralanmalı trafik kazasına neden olan toplam 216 bin 920 kusura bakıldığında kusurların % 90’ı sürücü, % 8,6'sının yaya, % 0,5'inin taşıt, % 0,5’inin yol ve % 0,4'ünün yolcu kaynaklı olduğu görülüyor. Sürücü kaynaklı gerçekleşen 142 bin 487 ölümlü ve yaralanmalı trafik kazasının %40,8’i, sürücülerin araç hızını yol, hava ve trafiğin şartlarına göre ayarlayamamasından kaynaklanırken %13’ü ise kavşaklarda geçiş önceliğine uyulmamasından ve %8’i ise manevraları düzenleyen genel şartların yok sayılmasından kaynaklanıyor. Veriler gösteriyor ki, dikkatli ve kurallara uygun araç kullanımı, kaza sayısını neredeyse yarı yarıya azaltabilir.

 

Peki, Koalay Sizin için Ne Yapabilir?

 

Trafikte başınıza gelebilecek talihsiz olaylar için öncelikle sürücülerimizi daha dikkatli olmaya ve kurallara uymaya davet ediyoruz. Türkiye’de yaşanan kazaların %84’ünün maddi hasarlı kazaların olduğunu unutmamalıyız. Kazalarda oluşabilecek maddi hasarlara karşı Koalay.com’dan 3 dakikada en uygun fiyata araç sigortanızı yaptırabilirsiniz.

 


Hasarlı Araç Satışı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Hasarlı Araç Satışı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Hasarlı Araç Satışı ve Araç Hasar Kaydı Sorgulama Nasıl Yapılır, Tramer Nedir, Hasar Kaydı ve Ağır Hasar Kaydı Nedir, Aracın Değer Kaybı ve Kasko..

Trafik Kazası Sonrası Açılabilen Davalar

Trafik Kazası Sonrası Açılabilen Davalar

Zorunlu Trafik Sigortası, Trafik Kazası Sonucunda Açılabilen Tazminat Davaları, Vefat Durumundan Dolayı Maddi Ve Manevi Tazminat

Araç Park Etme Teknikleri

Araç Park Etme Teknikleri

Paralel (yatay) araç park etme tekniği, dikey (düz) araç park etme tekniği, geri geri araç park etme tekniği, araç park etmek