Motosiklet Sigortası Nasıl Yapılır?

Motosiklet sürücüsü olmak her ne kadar keyifli olsada gerekli önlemleri almak gerekir. Güvenli bir yolculuk, motosiklet sürücülerinin öncelikleri arasında yer alır. Çoğu kişi de risklerinden dolayı motosiklet almaktan vazgeçer. Motosiklet ile keyifli ve güvenli bir yolculuk için uyulması gereken bazı kurallar vardır. Bu kuralların başında trafik kurallarına uymak ve motosiklet zorunlu trafik sigortasını yaptırmak yer alır. Motosiklet için trafik sigortası nasıl yapılır, neden önemlidir sorularının cevabını yazımızda bulabilirsiniz.

 

Motosiklet Trafik Sigortası Nasıl Yapılır?

Motosiklet sigortanızı, Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı tarafından trafik sigortası yapma yetkisi bulunan sigorta şirketleri aracılığıyla yapabilirsiniz. Sigorta işlemlerine başlayabilmeniz için ruhsat ve kimlik bilgilerinizi, sigorta şirketine sunmanız yeterli olacaktır.

Sigorta şirketi, ödemeniz gereken prim tutarı ve sigorta teminat kapsamı hakkında gerekli çalışmayı yaparak tarafınıza sunacaktır. Sunulan poliçenin size uygun olması halinde sigorta şirketi aracılığı ile trafik sigortanızı yaptırabilirsiniz.

Zorunlu trafik sigortası neden yaptırılmalıdır öğrenmek için sayfamızı ziyaret edin.

Motosiklet Sigortası Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Zorunlu trafik sigortaları, Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı tarafından her yıl belirleniyor olsa da, sigorta şirketlerinde prim tutarları farklılık gösterebilmektedir. Motosiklet sigorta fiyatlarını etkileyen unsurlar aşağıdaki gibidir;

●    Motosikletin markası
●    Motosikletin modeli
●    Motosikletin yaşı
●    Motosiklet plakasının kayıtlı olduğu ilin trafik yoğunluk durumu
●    Motosiklet plakasının kayıtlı olduğu ilin trafik kazası istatistikleri
●    Ruhsat sahibinin kaza geçmişi
●    Trafik sigortası kademesi
●    Sigorta poliçesinin zamanında yenilenme durumu

Motosiklet Sigortası Ne Zaman Yenilenir?

Motosiklet trafik sigortası yıllık olarak yenilenmektedir. Sigorta sürenizin dolmasını beklemeden sigorta araştırmasına başlamanızı öneririz. Yenileme süresi geçmiş motosikletinizle kesinlikle trafiğe çıkmamanız gerekmektedir. Trafiğe çıktığınız durumda, trafik polisi ya da jandarmaya yakalanma durumunda tarafınıza para cezası kesilecek olup trafikten men edilirsiniz. Aracınız otoparka çekileceğinden dolayı, geri alabilmeniz için trafik sigortası poliçenizi yaptırmanız ve çekici, otopark masraflarını ödemeniz gerekecektir.

Motosiklet Sigortası Neden Önemlidir?

Zorunlu trafik sigortalarının zorunlu olmasının elbette ki belirli nedenleri var. Motosiklet zorunlu sigortası, kaza durumunda karşı tarafa ve üçüncü kişilere vereceğiniz zararı güvence altına alır. Bu sayede sağladığı teminat ve güvenceler bakımından sigortalı olan şahsa büyük avantajlar sağlamaktadır. 

Motosiklet sigortası ile trafik kazası durumlarında karşı tarafın maddi hasarlarının karşılanmasının yanı sıra manevi tazminat talepleri de karşılanmaktadır. Motosiklet sürücüsü olup kaza durumlarında başınızın ağrımasını istemiyorsanız, kesinlikle zorunlu motosiklet sigortanızı yaptırmalısınız.


7.9 Milyon Araç Trafikte Sigortasız Dolaşıyor

7.9 Milyon Araç Trafikte Sigortasız Dolaşıyor

Trafik sigortası fiyatlarının son yıllardaki yükselişi, sigortasız dolaşan araç sayısını da artırdı. Geçen yıla göre sigortasız araç sayısı 1,6 milyon arttı!

Trafik Sigortası Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Trafik Sigortası Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Poliçeyi Düzenlerken Yanlış Bilgi Verilirse Ne olur, Trafik Sigortasının Geçerlilik Süresi, Hasarsızlık İndirimi Nedir, Gecikme Durumunda Ceza Uygulanır mı?

Sigorta Şirketleri Çağrı Merkezleri Her An Yanınızda

Sigorta Şirketleri Çağrı Merkezleri Her An Yanınızda

Sigorta sayesinde büyük bir yükün altına girmekten kurtularak kendimizi daha rahat ve güvende hissediyoruz.