Zorunlu Trafik Sigortası Neden Yaptırılmalıdır?

Zorunlu Trafik Sigortası Nedir?

 

Zorunlu Trafik Sigortası, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununda düzenlenen ve trafiğe çıkan her aracın yaptırmak zorunda olduğu bir sigorta çeşididir. Her araç sahibinin yaptırması gereken zorunlu trafik sigortası, herhangi bir hasar anında karşı tarafa verilebilecek maddi ve bedeni zararları üstlenmesi için yapılır. Trafik sigortası, her yıl belli limitler dahilinde, kaza anında karşı tarafta (hem araçlarda, hem de kişilerde) oluşacak hasarları karşılamak için yapılır.


Zorunlu trafik sigortası yaptırmış olan araç sahibi, kusurlu olduğu trafik kazasında maddi yükümlülükten kurtulur ve karşı araçta meydana gelen maddi hasarlar, karşı araçtaki sürücü şahıs ve yolculardaki bedeni zararlarda trafik sigortası tarafından karşılanır. Ayrıca hastane masrafları ve ölüm durumunda kusurlu şoförün ödemesi gereken maddi tazminatlar da trafik sigortası tarafından karşılanır.


Zorunlu trafik sigortasını yaptırmadığınız takdirde, trafiğe çıkan aracınız trafikten men edilir. Trafik sigortanızı yaptırmayı ertelemek sizi hem daha çok uğraştırır hem de para ve zaman kaybına neden olur. 

 

Zorunlu Trafik Sigortası Neleri Kapsar?

 

  1. Kazada suçlu olduğunuz ve karşı tarafa zarar verdiğiniz durumlarda trafik sigortanız devreye girer.

  2. Zorunlu trafik sigortası, kaza anında karşı tarafta meydana gelen maddi zararları karşılar.

  3. Karşı aracın içindeki kişilerde oluşan zararlarda da zorunlu trafik sigortası geçerli olup, ölüm dahil her türlü durumu karşılar.

  4. Bunun yanı sıra mahkeme giderleri, avukatlık ücretleri de zorunlu trafik sigortası tarafından karşılanır.

 

Zorunlu Trafik Sigortası Fiyatı Nasıl Hesaplanır?

 

Trafik sigortasında primler her sigorta şirketi tarafından serbestçe belirlenir. Diğer bir değişle her sigorta şirketi kendi aktüeryal çalışması neticesinde tarifesini oluşturmaktadır. Ancak sigorta şirketi tarafından aynı riske sahip araçlar ve/veya işletenler için akdedilen sigorta sözleşmelerinin aynı prim üzerinden düzenlenmesi esastır.


5 kolay soruda bütçenize en uygun teklifi bulabileceğiniz Koalay’da farklı sigorta şirketlerinin seçeneklerini bulabilirsiniz. Aracınıza en uygun poliçeyi seçtikten sonra güvenli bir ortamda kredi kartı bilgilerinizi girip poliçenizi anında satın alabilirsiniz. Satın aldığınız poliçeyi e-posta adresinize gönderebilir ve yazıcıdan çıktısını alabilirsiniz.


Online trafik sigortası poliçenizi 365 gün ve 7/24  ek komisyon ödemeden hemen Koalay'dan satın alabilirsiniz.  Zorunlu Trafik Sigortası hakkında detaylı bilgi almak için tıklayın.


Türkiye'de Trafik Kazalarının Nedenleri Nelerdir?

Türkiye'de Trafik Kazalarının Nedenleri Nelerdir?

Sürücüden Kaynaklanan Trafik Kazalarının Sebepleri, Yolcudan Kaynaklanan Trafik Kazalarının Sebepleri, Trafik Sigortası, Kasko Sigortası

Kaza Tespit Tutanağı Nasıl Doldurulur?

Kaza Tespit Tutanağı Nasıl Doldurulur?

Kaza Tespit Tutanağı Nasıl Hazırlanır, Kaza Tespit Tutanağı Nedir,

Araba Fiyat Karşılaştırması Nasıl Yapılır?

Araba Fiyat Karşılaştırması Nasıl Yapılır?

Araba fiyat karşılaştırması nasıl yapılır? Araba fiyatlarını belirleyen unsurlar nelerdir? Tüm detayları sizin için derledik!