2017 Uluslararası Hermes Yaratıcı Ödülleri

Gururla duyurabiliriz ki, Koalay.com 2017 Uluslararası Hermes Yaratacılık Ödülleri Yarışması'nda 2 Altın Ödül kazandı:
 

  1. İşletmeden Tüketiciye Kategorisi: Türkiye'de işleri en çok kolaylaştıran B2C sitesi.
  2. Ürün kategorisi: Türkiye'nin araç sigortası satın alınabilen ilk tüketici websitesi.
     

Saygın bir yarışma olan Hermes Creative Awards, her yıl tasarım profesyonellerinin çalışmalarını konsept, içerik, tasarım ve teknoloji açısından değerlendirmekte. Bu yıl Hermes Yaratacılık Ödülleri Yarışması'na Dünya çapında 195 kategoride 6.000 başvuru yapıldı. Tüm kazananlar Hermes Awards websitesinde duyuruldu.

Kazanılan ödüller Koalay.com adına; uluslarası alanda marka farkındalığı, müşteriler ve iş ortakları tarafında kazanılan itibar açısından da büyük önem taşıyor. Koalay yönetimi bu önemli başarıdan dolayı Koalay ekibiyle gurur duymakta, bu ödülün gelecekteki yeni başarıların bir habercisi olduğunu düşünmektedir.

Koalay yönetimi bu önemli başarıdan dolayı Koalay ekibiyle gurur duymakta, bu ödülün gelecekteki yeni başarıların bir habercisi olduğunu düşünmektedir. Yola başladığımız günden beri yanımızda olan ve ödülü almamızda büyük payı olan Sherpa Dijital Tasarım Stüdyosu'na teşekkürü bir borç biliriz.

 

Koalay.com'un Hermes Ödüllerini kazanmasına sağlayan iş modeli ve değerlendirme süreci şu şekilde gerçekleşti;



Koalay.com Hakkında

Koalay.com Türkiye'de tüketicilere araç sigortası seçeneklerini görme ve satınalma olanağı sunuyor.

Koalay.com'un online sigorta brokerliği hizmetleri, Türkiye'de tüketicilerin araç sigortası yaptırırken farklı seçenekleri değerlendirerek en iyi sigorta poliçesi teklifini satınalabilecekleri konusunda bilinçlenmelerini sağlıyor. Türkiye'de bir ilk olan bu uygulama, araç sahiplerine en uygun araç sigortasını satınalmalarına fırsat sağlıyor.

Türkiye'de internet kullanım oranlarının her geçen gün artması ve Türkiye'nin Avrupa'da en fazla internet kullanıcısı olan 5.ülke sırasına yükselmesi, Koalay.com'un websitesini iletişim ve pazarlama için ana mecra olarak kullanmasının ne kadar doğru bir seçim olduğunun göstergesi niteliğini taşıyor.

 

Kim, ne , nerede, neden ve nasıl sorularının cevapları:
 

KİM: Eğitim düzeyi yüksek, teknolojiye meraklı, 30-50 yaş aralığında araç sahipleri.
 

NE: Ücret ödemeden, farklı sigorta şirketlerinden anında araç sigortası teklifi alabilme ve tercih edilen poliçeyi satınalma olanağı.
 

NEREDE: Tüm Türkiye'de.
 

NEDEN: Araç sigortası satın almak için en düşük maliyetli, en uygun ve en kullanışlı seçenek.
 

NASIL: Websitesi ziyaretçileri 5 basit adımda Türkiye'nin en büyük sigorta şirketlerinin sunduğu fiyat seçeneklerinden birini seçerek sigorta poliçelerini anında satın alabiliyorlar. Teklif ve satın alma süreçleri, basit ve kısa formlar kullanılarak websitesi üzerinden satış elemanı baskısı veya kafa karıştıran detay bilgiler olmadan tamamlanabiliyor.

Müşteriler araç sigortasını 3 dakika gibi kısa bir sürede satın alabiliyor. Koalay.com'un 16 sigorta şirketiyle zamandan ve maliyetten tasarruf sağlayan sistem entegrasyonu bulunuyor.

Koalay.com sigorta şirketlerinden gelen tüm bilgileri teknolojik altyapısını kullanarak biraraya getiriyor ve sigorta şirketlerine bilgi sunuyor. Bu sayede sigorta şirketleri gelişmiş ve kullanıcı dostu ekranlarda araç sahiplerine teklif sunabiliyor.

Koalay.com sigorta fiyatlarını kolay müşteri deneyimi için düşükten yükseğe sıralıyor. Müşteri aynı zamanda sigorta tekliflerini kişiselleştirme ve karşılaştırma olanağına sahip oluyor. Bu sayede fiyat, kapsam veya sigorta şirketi tercihine göre karar verebiliyor.

Koalay.com'u sigorta acentalarından ayıran en önemli özellik ise Koalay.com'un hiçbir sigorta şirketine bağlı olmaması. Koalay.com sigorta şirketlerini değil, müşteriyi temsil ediyor. Müşteriler diledikleri sigorta şirketinin poliçesini kendileri seçiyor ve satınalıyor.


 

Yaratıcılık

Müşteriler mevcut sigorta karşılaştırma sitelerinden haberdardı. Bu siteler anlaşılması zor bilgilerle doluydu. Fiyat avantajı sağlayan ve internetten online satın alma seçeneği sunan bir websitesi yoktu. Tüm bu olanakları sunması Koalay.com'u farklı ve rakabetçi hale getirdi.

Araç sigortası satışında alışılmadık bir seçenek sunmak başarılı olmak için yeterli olmayacaktı. Müşterinin ve medyanın ilgisini çekebilmek için yaratıcı olmak gerekiyordu.

 


Maskot

Koalay.com markası, koala figürü ( Avusturalya'ya özgü bir hayvan ) ve "kolay" kelimesi biraraya getirilerek oluşturuldu. E-ticaret iş modeli olması sebebiyle .com ifadesi marka içerisinde kullanıldı. Koalay.com maskotu, tüketicilerin gözünde rakiplerlerden ayrışan ve bir elçi gibi hareket eden bir etki oluşturabilmek için kullanıldı.

Koala'nın maskot olarak seçilmesindeki sebep; Koala'nın günün 20 saatini uyuyarak geçirmesi ve uyanık olduğu 4 saati yemek, su ve barınak bulmak üzere çok etkin kullanma gerekliliği idi. Tıpkı Cengiz adı verilen Koala'nın gündelik hayatta işlerin yapımına yönelik en basit, en akıllıca ve en kolay yöntemleri seçmesi gibi…

Örneğin; araç sigortası satın alırken en kolay yöntemi seçerek Koalay.com websitesini kullanması. Koalay.com onun adına sigorta şirketlerini inceliyor ve ihtiyaçlarına en uygun sigortayı öneriyor.

"Koala Cengiz" marka vaadini çok etkili bir şekilde temsil ediyor. Şirin maskot, websitesi ziyaretçilerini, araç sigortası için en uygun teklifi bulup anında satın alabilecekleri sigorta seçeneklerine kullanımı kolay 5 adımla yönlendiriyor.



Hedefler

Koalay.com 2013 yılında Türkiye'de bilinirlik ve bilinçlendirmeye odaklanarak kuruldu. 2014 yılının sonlarına doğru lansmanı yapılarak açılan websitesini hedefleri şunlardı;
 

1.Yıl  (2014 Ağustos – 2015 Eylül)

Toplam Tekil Ziyaretçi: 600,000                        

Toplam Sigorta Teklifi: 900,00

 

 2.Yıl  (2015 Ağustos – 2016 Temmuz)

Toplam Tekil Ziyaretçi: 480,000

Toplam Sigorta Teklifi: 1,440,000



Zorluklar

Her ne kadar Türkiye Avrupa'da en fazla internet kullanıcısı olan 5.ülke olsa da, internet kullanıcıları internetten online olarak sigorta satın alma işlemine  şüpheci yaklaşıyorlardı. Daha önce sigorta sektöründe doğrudan online satış yapılmıyor olması sebebiyle Koalay.com'un önündeki engellerden bir tanesi tüketici güveni oluşturmaktı.

Türk kültürünün sigorta yaptırma alışkanlığnın temelini oluşturan düşük marka sadakati ve sigorta acentası ile kurulan kişisel ilişkiler üzerine verilen kararlar, agresif ve etkili bir pazarlama kampanyası gerekliliğini ortaya koyuyordu.

Sigorta pazarının %80'ini sigorta şirketlerinin temsil eden sigorta acentaları oluşturmaktaydı. Koalay.com'un en önemli farkı müşteriyi temsil ediyor olması idi. Bu noktada da hem bilinçlendirme hem de güven oluşturma ihtiyacı ortaya çıkıyordu.
 

 

Çözüm

  • Koalay.com müşteriye bütün sigorta şikelterinden uygun olan sigorta seçeneklerini sunmaya odaklandı.
  • Websitesinin farkındalığını oluşturmak için öncelikle geleneksel reklam yöntemleri kullanıldı.
  • İkinci adım, PR çalışmaları yaparak müşterileri online sigorta brokerlik hizmetleri hakkında bilinçlendirmek idi.
  • Türkiye'de çok bilinen ve kullanılan bir e-ticaret sitesinde çapraz pazarlama teknikleri uygulayarak ilave bir kanal kullanıldı.
  • Websitesine trafik çekecek şekilde hedefli online reklamlar kullanıldı.


 

Sonuçlar

  • Koalay.com'un Türkiye araç sigortası sektöründe yaptığı bu yenilikçi çalışmalar sigorta sektöründe taşları yerinden oynattı. Koalay.com websitesinin farkındalığı öngörülenden %29 daha fazla oldu. Koalay.com websitesinin elde ettiği sonuçlar oldukça etkileyiciydi.
  • Tekil ziyaretçi sayısı ilk iki yılın hedefinden 276,209 kişi daha fazla gerçekleşti. Hedeflenenden 1,365,680 fazla sigorta teklifi verildi.


 

Sayılarla Koalay.com
 

1.Yıl  (2014 Ağustos – 2015 Eylül)

Toplam Tekil Ziyaretçi: 768,388                  

Toplam Sigorta Teklifi: 1,700,000

 

 2.Yıl  (2015 Ağustos – 2016 Temmuz)

Toplam Tekil Ziyaretçi: 587,821               

Toplam Sigorta Teklifi: 2,005,680


Türkiye'de araç sigortası araştırma ve satınalma sürecini basitleştiren Koala Cengiz, şişman ve  mutlu bir şekilde hayatına devam ediyor…


Kişisel Verilerinizi Nasıl Koruyoruz?

Kişisel Verilerinizi Nasıl Koruyoruz?

Fiyat verme aşamasından satın alma aşamasına kadar tam ve gerçek online brokerlik hizmeti verdiğimiz Koalay.com üzerinden yaptığınız kasko, trafik sigortası ve DASK işlemleriniz sırasında kişisel bilgileriniz güvende.

Kişiye Özel Kasko Hizmeti

Kişiye Özel Kasko Hizmeti

Koalay.com’un yeni kasko kişiselleştirme özelliği sayesinde ihtiyanız olmayan kasko teminatları için ödeme yapmak zorunda değilsiniz.

Kasko Değeri Nasıl Hesaplanır?

Kasko Değeri Nasıl Hesaplanır?

Kasko değer listesi hazırlanırken kullandığınız aracın yaşı ve markası göz önünde bulundurulmaktadır.