1 Yıllık Otomobil Masrafları

 

Yeni otomobilinizin ya da sahip olduğunuz otomobilin yıllık masrafını hesaplamak istiyorsanız A’dan Z’ye bir liste çıkarmanız gerekir. Yapacağınız yıllık hesaplama, otomobiliniz için bütçe ayırmanızı kolaylaştırır.

Otomobil sahiplerinin kimi zaman aylık kimi zaman da yıllık masrafları olmaktadır ve bunların büyük bir bölümü önceden belirlenmiş sabit fiyatlardır. Örneğin; trafik sigortası, kasko, araç muayenesi bir otomobil için mutlaka yapılması gereken harcamalardır. Otomobilinizin aylık ve yıllık masraflarını hesaplamak, harcamalarınızı kontrollü yapmak için size kolaylık sağlayacaktır. Yıl boyunca yapacağınız harcamalarının kapsamını aşağıda görebilirsiniz:

 

Kredi Ödemeleri

Otomobilinizi kredi çekerek mi aldınız? O halde otomobil masraflarınızın listesini yaparken ilk sıraya taşıt kredi ödemelerini ekleyebilirsiniz. Kredinizi her ay düzenli bir şekilde ödemelisiniz.

 

Otopark Ücreti

Aracınızın güvenliği sağlamak için otopark hizmetlerinden yararlanıyorsanız, aylık otopark masrafınızı da listeye ekleyin.

 

Temizlik ve Bakım Masrafları

Aracınızın temizliği ve bakımı sürüş güvenliği açısından önemlidir. Trafiğe çıkmadan önce camlar, plakalar ve aynalardaki toz tabakası temizlenmelidir. Aynı zamanda aracınızın yaz ve kış bakımını da aksatmamalı mevsime uygun yaz lastiklerini ya da kış lastiklerini taktırmalısınız.

 

Akaryakıt

Aracınızın akaryakıt masrafına, kilometre başına yaktığınız akaryakıtı hesaplayarak ulaşabilirsiniz. Kış döneminde şehir içinde yaptığınız yolculukları, yaz döneminde şehir ve şehir dışında yapacağınız yolculukları göz önünde bulundurarak aşağı yukarı bir akaryakıt masrafı hesaplayabilirsiniz.

Yakıt tüketiminde tasarruf için Yakıt Tüketimini Azaltmanın 12 Altın Kuralı blog yazımızı inceleyin.

 

Araç Muayenesi

Araç muayenesi 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 34. maddesi gereğince zorunludur. Motorlu ve motorsuz araçların trafikteki teknik yeterliliğini tespit etmek amacıyla yapılan araç muayenesi, TÜVTÜRK istasyonlarından randevu alarak yaptırılıyor. Araç muayenesinde egzoz gazı ölçümü yaptırmanız, araçta ilk yardım çantası, üçgen reflektör, yangın söndürme cihazı, stepne bulundurmanız gerekir. Ayrıca araç muayenesinde aracınızın bir trafik sigortası poliçesi de olmalıdır.

 

Motorlu Taşıt Vergisi

Tüm araç sahiplerinin ödemekle yükümlü olduğu MTV her yıl Ocak (1 Ocak – 31 Ocak) ve Temmuz (1 Temmuz - 31 Temmuz) aylarında iki eşit taksit halinde ödenir. MTV ödemeleri aracınızın belli özelliklerine göre her yıl için belirlenen tarifeye göre hesaplanır. Aracın üretim yılı ve silindir hacmine göre ödenecek vergi fiyatları farklılık gösterdiğinden önceden hesaplama yapmanız bütçenizin yararına olacaktır.

 

Trafik Sigortası

Her araç sahibi tarafından yaptırılması zorunlu olan trafik sigortası, trafik kazasında kusurlu olan sürücünün karşı tarafa verdiği maddi zararları ve karşı tarafın bedeni zararlarında hastane masraflarını karşılayan bir sigortadır. Trafik kazasında kusurlu olup da trafik sigortası yaptırmamış olan sürücüler bu masrafları kendi bütçeleri ile karşılamak durumundadır.

 

Kasko Sigortası

Kasko sigortası; aracın yanması, çalınması, çalınmaya teşebbüs edilmesi gibi durumları ve kaza sonucu oluşabilecek zararları güvence altına alan bir sigortadır. Kasko primi hesaplanırken aracın modeli ve yılına göre tespit edilmiş kasko değeri dikkate alınmaktadır. Kasko, ek teminatlarla genişletilebilen ya da ihtiyaç dışı teminatların poliçeden çıkartılarak bütçeye uygun hale getirilebilen kişiselleştirilebilir bir sigortadır.

 

Eğer aracınızın sigortası yoksa, kaza sonrası aracınızda oluşabilecek hasarları gidermek için bir kasko sigortası edinmenizde fayda var. Kolay adımlarla bütçenize ve ihtiyacınıza en uygun sigorta tekliflerini sunduğumuz Koalay’dan bir kasko sigortası satın alarak, kaza sonrası arabanızda oluşabilecek tüm zararları karşılayabilirsiniz.


Eşdeğer Parça Uygulaması Nedir?

Eşdeğer Parça Uygulaması Nedir?

Eşdeğer Parça Uygulaması Nedir, Eşdeğer Parça Nedir, Eşdeğer Parça Kullanımında Sistem Nasıl İşliyor, Eşdeğer Parça Uygulaması ve Sigorta

Akü Takviyesi Nasıl Yapılır?

Akü Takviyesi Nasıl Yapılır?

Akü nasıl aktarılır, akü takviyesi nedir, akü neden boşalır, akü takviyesi nasıl yapılır?

2024 Araç Muayene Fiyatları

2024 Araç Muayene Fiyatları

2024 Araç Muayene Fiyatları Ne Kadar, Egzoz Muayenesinin Ücreti Ne Kadar, 2024 Araç Muayenesi Gecikme Ücreti Ne Kadar, Araç Muayeneden Geçemezse Ne Olur?