Soğuk Havalarda Araç Nasıl Çalıştırılır?

Yeni yılda beklenen kar henüz İstanbul’a gelmedi ancak her yıl olduğu gibi Doğu, İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi kar yağışının getirdiği zorlu hava şartlarıyla karşı karşıya… Özellikle ülkemizin bu bölgelerinde yaşanan sert hava koşulları trafiğe çıkacak sürücüleri düşündürmeye devam ediyor.  Soğuk ve karlı günlerde, aracınızı çalıştırırken dikkat edeceğiniz birkaç yöntem ise aracınızın yolculuk boyunca dengeli ve güvende çalışmasına yardımcı oluyor.  

 

Aracınızı Nasıl Çalıştırmalısınız?

  • Öncelikle mutlaka kış lastiği kullanın. Kanunlara göre kış lastiği kullanmamanız ceza almanıza sebep oluyor ancak cezadan önce sizlerin ve diğer sürücülerin can güvenliğinin daha önemli olduğunu unutmayın. 
  • Kış mevsimi için aracınızın rutin bakımını yaptırın. Aracınıza bakım yaptırmadığınız takdirde motorun ömrü kısalacaktır. 
  • Aracınızın motoruna soğuk havaların zorluklarından korunmak için antifiriz ekleyin. Aracınızın motorunun soğutma suyuna ilave edeceğiniz antifiriz aracınızı eksi derecelere kadar inen hava koşullarında da koruyacaktır.
  • Akünüzdeki asit seviyesini kontrol ettirmeyi atlamayın.
  • Gittiğiniz yolda hangi sürpriz ile karşılaşacağınız belli olmadığı için deponuzu dolu tutmanız, karlı ve soğuk havalarda yolda kalma riskinizi azaltacaktır.
  • Sık sık motor yağınızı kontrol etmeli, motor yağı seçiminizi ‘’sentetik’’ yağlardan yana kullanın.
  • Gün içinde aracınızı en az 1 kere (10 dk olmak üzere) ve yola çıkmadan önce 2-3 dk boyunca rölantide çalıştırın.
  • Aracınızı park ederken yapacağınız küçük hesaplamalar yararınıza olacaktır. Aracınızı güneş gören ve rüzgar almayan yer-yöne park ederseniz, aracınızı daha kolay çalıştırır, motor sıvılarının da donmasını engellemiş olursunuz.
  • Tüm bunların yanında yapmamanız gereken ise; donmayı çözmek için aracınızın altında kesinlikle ateş yakmayın. Benzer şekilde, motora sıcak su dökmek de yapılan en büyük yanlışlardan biri… Aracınızı çalıştırabilmek için yaktığınız ateş veya döktüğünüz sıcak su motorun kendine has olan yapısına zarar verir.

 

Siz tüm önlemleri almış olsanız da bazen görünmez, beklenmedik kazalar kaçınılmaz oluyor. Kasko yaptırarak, tüm kış mevsimini huzurlu bir şekilde yaşayabileceğinizi ve aracınızı olası zararlara karşı korumaya alabileceğinizi unutmayın.

Online araç sigortası teklifi almak için hızlı ve güvenilir bir adres arıyorsanız, Koalay.com’u tercih edebilirsiniz.

 


Araç Kış Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Araç Kış Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Araç kış bakımı nedir, nasıl yapılır, kış lastiği takmak, fren ve silecek kontrolleri, kışlık motor bakımı...

Kış Lastiği Nedir?

Kış Lastiği Nedir?

Kış lastiği uygulaması ne zaman başlıyor? Kış lastiği ve Kar Zinciri kullanımı hakkında merak edilen soruların cevapları Koalay Blog'da.

Araç Lastik Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Araç Lastik Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Araç lastik bakımı nasıl yapılmalı, lastik nasıl seçilmeli, yaz ve kış lastiği seçimi, lastik hava basıncı ve diğer ayarlar.