Araç Camı Kırılmasını Kasko Karşılar Mı?

Kasko Sigortasında Cam Kırılması

Kasko ise sigorta sahibinin kendi aracında oluşan zararları karşılamayı amaçlar. Yangın, inşaat sebebiyle oluşan zararlar, grev ya da lokavt gibi durumlarda oluşabilecek zarar ile terör olaylarında müdahale sırasında oluşabilecek hasarlara karşı kasko araç sahiplerinin zararlarını karşılar.  Kasko sigortasında cam hasarının nasıl gerçekleştiği önemlidir, kasko genel şartları içerisinde bu maddelere yer verilmiştir. 

 

 

Kasko sigortası cam kırılmalarını genel olarak yılda dört defa değiştirir. Bazı sigorta şirketlerinde ise cam değişim sayısı farklılık göstermektedir. Anlaşmalı araç servisinde takılan camdan ücret alınmaz iken anlaşması olmayan bir serviste yapılan işlemin ödemesi önce sigortalı tarafından yapılır. Sonrasında ise ödenen ücret, sigorta şirketi tarafından sigortalıya geri ödenir.

Her zaman kaza esnasında, dolu, yağmur, kar gibi hava şartlarının yanında genel olarak hırsızlık nedeniyle de araç camlarının kırılmasına rastlanmaktadır. Araçların hırsızlık nedeniyle zarara uğramaması için güvenli ve ışıklandırması olan alanlara park edilmesinde fayda vardır. 

Cam Kırılması Hasarında İstenen Belgeler

Meydana gelen cam hasarının oluşmasından sonra can güvenliği sağlanıp oluşan zararın fotoğrafları çekilmeli ve hasar ihbarı için kayıt tutulmalıdır. Sigorta firması ile irtibata geçilmeli ve hasarın hızlı bir şekilde giderilmesi için istenen belgeler sigorta şirketine hemen ulaştırılmalıdır.

Ulaştırılması gereken belgeler:

•    Kasko poliçesinin aslı ya da fotokopisi,
•    Sigortalı beyanı,
•    Kasko prim makbuzu,
•    Kırılan camın detaylı fotoğrafları
•    Ruhsat aslı ya da fotokopisi
•    Cam hasarı hırsızlık sonucu oluşmuşsa karakol tutanağının aslı gibidir onaylı fotokopisi gerekir.

Hasarın en kısa sürede karşılanması için kasko sigortası yaptırmak yeterli değildir. Sigorta şirketinin istediği belgeler de eksiksiz bir şekilde ulaştırılması gerekmektedir. Belgelerin eksik veya geç ulaştırılması hasarın karşılanma sürecini yavaşlatmaktadır.

 

Kasko teminatının dışında kalan zararlar hakkında bilgi almak için sayfamızı ziyaret edin.

 

Zorunlu Trafik Sigortasında Cam Kırılması

Zorunlu trafik sigortası, kazanın gerçekleşmesiyle karşı tarafın hasarını karşılayıp maddi anlamda destek sağlar. Genel olarak küçük hasarları karşılamamaktadır fakat son zamanlarda araç sahiplerini mağdur etmemek amacıyla sigorta şirketleri yeni bir uygulamayla trafik sigorta kapsamını genişletmiştir. Kaskosu olmayan araç sahiplerine ek teminatlar sunar ve cam kırılması da teminatlar arasındadır. Bu teminatlar bir yıllık zaman içerisinde belli sayıda cam kırılmasını karşılar.


Kasko ve Trafik Poliçesinin Orijinali Aracınızda Olmalı Mı?

Kasko ve Trafik Poliçesinin Orijinali Aracınızda Olmalı Mı?

Araç sahiplerinin en fazla merak ettiği konuların başında poliçelerin orijinal kopyalarının kendilerinde ve araçlarında bulunup bulunmaması konusu yer alıyor.

Araç Kiralama Nasıl Yapılır?

Araç Kiralama Nasıl Yapılır?

araç kiralama türleri, kiralık araçlarda kasko ve sigorta şartları, kiralık araç iadesi, araç kiralarken ödeme yöntemleri, araç kiralarken yaş sınırı

Hangi Durumlarda İkame Araç Alınabilir?

Hangi Durumlarda İkame Araç Alınabilir?

ikame araç, ikame araç alma şartları, ikame araç kullanım süresi, ikame araç nasıl belirlenir