Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Alerji Tedavisini Kapsar mı?

Alerjiler günümüzde çoğu kişinin sahip olduğu hastalıklar arasındadır. Alerjisi olan kişilerin vücutları, normal şartlarda zararsız olan maddelere anormal tepkiler verirler. Bu nedenle alerjisi olan kişilerin hayatları, olmayan kişilere göre bir nebze daha zor olabilmektedir. Çoğu kişinin tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmadan önce sormuş olduğu “alerji tedavilerini tamamlayıcı sağlık sigortası karşılar mı?” sorusunun cevabı oldukça önemlidir.

Alerji, bilindiği üzere en sık rastlanan hastalıklar arasında yer almaktadır. Türkiye’de çoğu kişinin hastaneye gitme sebebi ise alerjilerdir. Bu hastalık solunum yollarında ve ciltte ciddi hastalıkların oluşmasına sebebiyet vermektedir. Kişiler bu hastalıktan doğacak olan hastane masrafları ile baş edebilmek için tamamlayıcı sağlık sigortasına başvururlar. 

 

 

Sigortalı olacak kişinin tamamlayıcı sağlık sigortasına başvurmadan önce dikkat etmesi gereken bazı hususlar mevcuttur. Bu hususlar hakkında sigortalı sağlık sigortasını yaptırmadan önce sigorta firmasına sorarak bilgi almalıdır. Sorulması gereken sorular;

  • Daha önce alerji teşhisi konulmadı, fakat tamamlayıcı sağlık sigortasını yaptırdıktan sonra alerjim ortaya çıkarsa tedavi masraflarım sigorta şirketi tarafından karşılanır mı?
  • Sağlık sigortası yaptırmadan önce alerji teşhisi konulmuş kişiler, sağlık sigortası satın aldıklarında, alerji kaynaklı hastalıkların tedavisi sigorta firması tarafından karşılanır mı?

 

Bu soruları sigortalı tamamlayıcı sağlık sigortasını yaptırmadan önce sigorta firması yetkilisine sorması gerekir.  Çünkü her iki konu birbirinden ayrı konulardır ve cevapları farklıdır. Alerji hastalıkları ilk başlarda hafife alınsa da sonradan ciddi problemler oluşturacağı için tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmadan önce akılda kalan soru işaretleri iyice araştırılmalıdır.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Teminatları Nelerdir bilgi almak için ilgili sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Alerji Tedavisini Karşılar mı?

Şimdi asıl sorunun cevabına gelirsek; evet, tamamlayıcı sağlık sigortası alerji tedavisini karşılar. Fakat burada ortaya çıkan kilit nokta, tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırılmadan önce alerji kaynaklı bir hastalığın olup olmadığıdır. Geçmiş zamanlarda alerji kaynaklı bir hastalık geçirip, doktorunuz tarafından da teşhis konulduysa, tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırdığınız takdirde masraflarınız sağlık sigortası kapsamında karşılanmayacaktır.

Sağlık sigortası yaptırmadan önce alerji kaynaklı bir hastalık geçirmediyseniz ve sağlık sigortası yaptırdıktan sonra alerji kaynaklı bir hastalık ile karşılaşırsanız, sigorta firması sizi değerlendirmeye tabi tutarak tüm masraflarınızı %100 karşılayacaktır. Böylelikle tamamlayıcı sağlık sigortasını ne kadar önce yaptırırsanız, o kadar avantajlı olacağınızı hatırlatmak isteriz.

 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Alerji Tedavisinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tamamlayıcı sağlık sigortasını yaptırmış olduğunuzu varsayalım, sigortayı yaptırdığınız ilk yıl alerji kaynaklı bir hastalık geçirirseniz, bir sonraki yıl sigortanızı yenilerken prim artışı ile karşılaşabilirsiniz. Bunun sebebi, alerji kaynaklı rahatsızlıklar ileri de daha büyük hastalıklara sebebiyet verebilir, sigorta firmanız da bu noktada sizi risk değerlendirmesine tabi tutacaktır.

Sigorta firması riski sizinle de paylaşmak isteyebilir. Yalnızca alerji kaynaklı hastalıklarınız için bir katılım payı oranı belirlenir, bu sayede tedavi masraflarınızın bir kısmı sigorta firması tarafından bir kısmı da sizin tarafınızda karşılanır. Bu durum, yüksek tedavi masraflarını tek başınıza karşılamaktansa destek alarak karşılamak açısından uygun olabilir.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında Yaş Sınırı Nedir hakkında detaylı bilgiyi almak için sayfamızı ziyaret edin.

 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında Ömür Boyu Yenileme Garantisi 

Alerji tedavilerinde dikkat edilmesi gereken diğer bir nokta ise ömür boyu yenileme garantisidir. Ömür boyu yenileme garantisi ile sigortalı, 3 yıl boyunca tamamlayıcı sağlık sigortasını devam ettirir ve 3 yıl sonunda, sigortalının sağlık durumu esas alınarak ömür boyu yenileme garantisi hakkı kazanmaya hak kazanır. 

Böylelikle ömür boyu yenileme garantisi kazandıktan sonra, alerji kaynaklı bir hastalık ile karşılaşırsanız sigorta firması sizi bu hastalığınız dahilinde kapsam dışı bırakmaz ve ek prim talep etmez. 

Tamamlayıcı sağlık sigortanızı genç yaşlarda ne kadar erken yaptırırsanız geleceğinizi o kadar güvence altına almış olursunuz.


Seyahat Sigortası Geçerlilik Süresi

Seyahat Sigortası Geçerlilik Süresi

Seyahat sigortası nedir, seyahat sigortası neleri kapsar, seyahat sigortası neden yaptırılır, seyahat sigortası geçerlilik süresi nedir, seyahat sigortası fiyatları nasıl belirlenir?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Teminatları Nelerdir?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Teminatları Nelerdir?

Tamamlayıcı sağlık sigortası nedir, tamamlayıcı sağlık sigortası nasıl alınır, tamamlayıcı sağlık sigortası hangi durumları kapsar, kimler tamamlayıcı sağlık sigortası alabilir?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında Doğum Teminatı Var mı?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında Doğum Teminatı Var mı?

Tamamlayıcı sağlık sigortası doğum teminatını kapsar mı, tamamlayıcı sağlık sigortasında doğum teminatı nedir, doğum teminatı ne zaman yaptırılmalı, doğum teminatında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?