Sigorta Brokeri Ne İş Yapar?

Sigortalı, sigortalı olmadan önce yaptırmak istediği sigorta türü ve sigorta şirketleri hakkında araştırmaya girişirler. Bu araştırma sigorta türünü daha uygun fiyata yaptırmaktan başlayarak hangi sigorta şirketinin daha iyi hizmet verdiğine kadar uzar. İşte tam bu aşamada sigorta brokeri devreye girerek sizi uzadıkça uzayan araştırma sürecinden kurtarırlar. Sigorta brokeri, acente ve sigorta şirketlerinden daha farklı bir şekilde hareket etmektedir.

 

Sigorta Brokeri Kimdir?

Sigorta brokeri, çalıştığı alanı iyi bilen, müşterisi için araştırma yapan, birçok sigorta şirketi ve sigorta türü arasından en uygun alternatifi bularak müşterisini yönlendiren sigorta aracısıdır. Sigorta brokeri için sigortalı adına hareket eden, sigortalıya vekillik eden ve onun risk yönetiminden sorumlu olan, sigorta aracısı bir kurum olduğunu da söyleyebiliriz. 

Acente ve sigorta şirketleri, anlaşmalı oldukları şirketlerin ürünlerini pazarlayıp satışını yaparken, sigorta brokeri ise sigorta şirketlerinin değil sigortalının temsilcisi olarak bağımsız bir şekilde sigortalı yararına hareket etmektedir.

Sigorta Brokerinin Başlıca Görevleri Nelerdir?

Sigortalı için tek tek sigorta şirketleri ve acenteler ile görüşüp, teklif toplamak, teklifleri değerlendirmek oldukça zaman alıcı ve yorucu bir işlemdir. Ayrıca sigortalar hakkında bilgi sahibi olmayan sigortalı verimli bir sonuç alamamaktadır. 

Brokerin uzmanlık alanı sigorta olduğu için sigortalıya bu alanda daha iyi hizmet verebilmektedir. Sigorta brokerinin başlıca görev ve sorumlulukları aşağıdaki gibidir;

  • Broker, sigortalının temsilcisi olarak sigortalı adına çalışırlar. Sigorta şartlarının hazırlanmasında, sözleşmeden doğan hakların takibinde sigortalı adına hareket ederek sigorta danışmanlığı hizmeti verir. 
  • Broker, sigortalı adına en uygun olan risk yönetim ve sigorta programını tarafsız olarak hazırlayıp uygulamakla sorumludur.
  • Broker, sigortalıya risk danışmanlığı yapar. Risk Yönetimi ve Sigorta Danışmanlığı görevi ile faaliyetlerini sürdürmesi, sigorta brokerini diğer aracı kurumlardan farklı kılan en önemli özelliğidir.

 

Sigorta eksperi ne iş yapar öğrenmek için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

 

Sigorta Brokerini, Acente ve Sigorta Firmalarından Ayıran Nedir?

Sigorta şirketleri ve acenteler, bağlı bulundukları sigorta şirketinin temsilcisi olarak hareket ederek o şirketin ürünlerinin tanıtım ve pazarlamasını yaparlar. Ayrıca bağlı bulundukları sigorta şirketinin talimatları doğrultusunda hareket etmek zorundadır. Sigorta brokeri ise, yasaların ön gördüğü şekilde devletin denetimi altında bulunarak hiçbir sigorta şirketine bağlı olmaksızın sigortalısının temsilcisi olarak çalışırlar. 


Trafik Sigortası Yaptırmayanlar İçin Ceza Nedir? 2022

Trafik Sigortası Yaptırmayanlar İçin Ceza Nedir? 2022

2022 Trafik Sigortası Yaptırmama Cezası, Trafik Sigortası Ceza Yaptırımları, Trafik Sigortası Yaptırmama Ceza Ücreti Ve Gecikme Ceza Ücreti

Sigorta Şirketleri Çağrı Merkezleri Her An Yanınızda

Sigorta Şirketleri Çağrı Merkezleri Her An Yanınızda

Sigorta sayesinde büyük bir yükün altına girmekten kurtularak kendimizi daha rahat ve güvende hissediyoruz.

İkinci El Araç Alırken Yapılacak Sigorta İşlemleri

İkinci El Araç Alırken Yapılacak Sigorta İşlemleri

İkinci el araç sigorta yaptırma süresi, ikinci el araç sigorta fiyatları, aracını satan kişi sigorta iadesi alabilir mi?