Koalay.com ve Hesapkurdu.com Güçlerini Birleştirdi

Türkiye’nin önde gelen online karşılaştırma platformları Koalay.com ve Hesapkurdu.com, aynı çatı altında birleşti. Online sigorta satış platformu Koalay.com ile finansal karşılaştırma platformu Hesapkurdu.com'un Mart 2019 itibarıyla birleşmesi sayesinde, 40 banka ve sigorta şirketi, her ay yaklaşık 4 milyon kullanıcıya hizmet vermek üzere aynı altyapıda buluşuyor. 

 

Yeni şirketin Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapacak Koalay.com CEO’su Bradley Du Chenne, birleşmeyle ilgili yaptığı açıklamada, “Koalay.com, yıllardır farklı alanlarda çalışan ve geniş dağıtım ağına sahip farklı şirketlere kendi platformunu kullandırarak başarılı iş ortaklıkları yürüttü. Benzer bir ortaklık arayışıyla yola çıktığımızda, Hesapkurdu.com ile daha yakın çalışmamızın iki şirket için de daha avantajlı olacağını fark ettik. Yüksek ziyaretçi sayısıyla oldukça başarılı bir platform olan Hesapkurdu.com’un sigorta satışları, Koalay.com altyapısıyla güçlendirildiğinde, ortaya heyecan verici fırsatlar çıkacak. Hesapkurdu.com da Koalay.com’un yıllar içerisinde kurduğu güçlü sigorta şirketi anlaşmalarından yararlanarak kapasitesini genişletebilecek. İki ekibin sinerjisinden çok güzel işler çıkacağına inanıyoruz” dedi.

 

Hesapkurdu.com Kurucu Ortağı ve yeni şirketin CEO’su Ömer Paksoy ise finans alanında Türkiye’nin lider karşılaştırma platformlarını bir araya getiren birleşmenin, Türk tüketicisi için önemini anlattı: “Müşterilerimizin en uygun kredi ve sigorta ürünlerine en hızlı şekilde ulaşabilmesi için, Hesapkurdu.com’un kredi altyapısı ile Koalay.com’un sigorta altyapısını birleştirdik. İki uzman ekibi bir araya getirerek deneyimimizi artırdık. Önümüzdeki dönemde tüm banka ve sigorta şirketlerini kapsayacak entegrasyon çalışmaları yaparak kapsama alanımızı genişletmeyi planlıyoruz.”

 

Hesapkurdu.com Kurucu Ortağı Onur Tekinturhan da bu birleşme sayesinde Türkiye pazarına getirdikleri finansmanı Türk tüketicisinin finansal okuryazarlık seviyesini artıracak uygulamalar geliştirmek için kullanacaklarını vurguladı. Tekinturhan sözlerine şöyle devam etti: “Tüketicinin doğru finansal kararlar vermesi ve istediği ürünlere en uygun fiyatlarla ulaşması için, şeffaflığın önemine inanıyoruz. Sunduğumuz altyapı ve oluşturduğumuz güven sayesinde her ay yüzbinlerce kullanıcının kredi başvurusuna aracılık ediyoruz. Önümüzdeki dönemde eğitici içeriklerimizi ve hesaplama araçlarımızı sigorta ürünlerini de kapsayacak şekilde genişleteceğiz.”

 

 

Hesapkurdu.com hakkında

Hesapkurdu.com, bireylerin kredi ve sigorta ararken araştırma, karşılaştırma ve başvuru için kullanabileceği ücretsiz bir web sitesi ve mobil uygulamadır. Müşterilerinin tek bir yerde banka ve sigorta şirketlerinin en güncel ve avantajlı tekliflerine ulaşmasını, hızlı sonuç almasını ve doğru finansal kararlar vermesini sağlar.
2010 yılında finans sektöründe tecrübeli Türk girişimciler tarafından kurulan Hesapkurdu.com, önce İtalyan piyasasının lideri MutuiOnline’ın kurucu ekibini daha sonra da 18 ülkede 17 milyon müşteriye hizmet veren Hollanda merkezli NN Group’u yatırımcıları arasına almıştır. Hesapkurdu.com, TOBB tarafından 2011-2013 yılları arasında Türkiye’nin en hızlı büyüyen 7. şirketi seçilmiş; Deloitte tarafından ise 2013-2016 yılları arasında ülkemizin en hızlı büyüyen ilk 50 teknoloji şirketi arasında gösterilmiştir.

 

Hesapkurdu.com, kredi ve sigorta ürünlerini daha şeffaf hale getirerek toplumun finansal okuryazarlığını artırmayı amaçlamakta ve bu sayede de kredi ve sigortayla ilgili bilgi arayanların ilk durağı olmayı hedeflemektedir.

 

Koalay.com hakkında

Koalay.com BHL’nin (Budget Holdings Limited) Türkiye operasyonlarını yürüten şirketidir. BHL Türkiye ile birlikte Güney Afrika, Birleşik Krallık, Fransa, Singapur, Tayland ve Çin’de faaliyetlerini sürdürmektedir.

 

BHL grubu 30 yıllık sigortacılık tecrübesiyle birlikte fiyat karşılaştırma alanında dünyada lider şirketlerden birisi olarak bu alanda Birleşik Krallık’ta Comparethemarket.com, Güney Afrika’da Hippo.co.za, Tayland’ta Easycompare ve Türkiye’de Koalay.com ile faaliyet göstermektedir. Grup aynı zamanda Avusturalya’da Auto&General ve Güney Afrika’da Auto&General, Budget Insurance, Dialdirect, First For Women ve 1life sigorta şirketlerin sahibi olarak uluslararası sigortacılık sektöründe yerini almaktadır.

 


Kasko Hasarsızlık İndirimi Nedir?

Kasko Hasarsızlık İndirimi Nedir?

Hasarsızlık İndirimi Nedir Ve Nasıl Kaybolur? Hangi Durumlarda Bozulmaz? İndirim Oranları Nasıl Belirleniyor? Yeni Araç Alma Durumunda Hasarsızlık İndirimi

Zorunlu Trafik Sigortası Neden Yaptırılmalıdır?

Zorunlu Trafik Sigortası Neden Yaptırılmalıdır?

Zorunlu Trafik Sigortası Nedir, Zorunlu Trafik Sigortası Neleri Kapsar, Zorunlu Trafik Sigortası Fiyatı Nasıl Hesaplanır?

Kaza Tespit Tutanağı Nasıl Doldurulur?

Kaza Tespit Tutanağı Nasıl Doldurulur?

Kaza Tespit Tutanağı Nasıl Hazırlanır, Kaza Tespit Tutanağı Nedir,