Akü Takviyesi Nasıl Yapılır?

Aracınızdaki akü çalışmadığı zaman ilk akla gelen, aracı takviye ile çalıştırmaktır. Yeni bir akü ya da farklı bir araçtaki aküyle araç çalıştırılabilmektedir. Ancak dikkat edilmesi gereken en önemli husus çalışmayan akü için mutlaka yetkili servis tarafından kontrol edilmelidir.

 

 

Akü Takviyesi Nedir?

Aracımızın aküsü boşaldığı zaman akü takviye kablosu ile başka bir araçtan veya dolu olan bir aküden enerji yüklemektir. Sadece acil durumlarda yapılması önerilir. Kısacası herhangi bir nedenden boşalan aküyü, dolu bir akü ile doldurmaktır.

Araca yanlış yakıt yüklenirse ne olur bilgi almak için ilgili sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Akü Neden Boşalır?

Akünün çeşitli bitme nedenleri olabilir. Akünün boşalması en çok kış aylarında çok soğuk havalarda akünün zorlanmasıyla görülür. Diğer bir neden ise araç durur haldeyken klima, radyo gibi elektrikle çalışan aksamlar akünün hızlı bir şekilde boşalmasına neden olmaktadır.

Başka bir neden ise araç kısa mesafelerde çok sık kullanıyorsa akünün kendini toparlaması mümkün olmamaktadır. Böyle bir durumda akünün ömrü daha hızlı kısalmaktadır. Küçük akü kullanımı, araçtaki kaçak akımlarda akünün boşalma sebepleri arasındadır.

Akü Takviyesi Nasıl Yapılır?

Akü takviyesi yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Aksi takdirde büyük sorunlar oluşabilmektedir. Akü takviyesinde yapılması gerekenler;

  • Her iki aracında motorunu ayrıca radyo ve tavan lambası gibi elektrik harcayan aksamları da kapatılmalıdır.
  • Akü takviye kablolarının ve akünün amper değerinin birbirine uygun olması gerekmektedir.
  • Eğer akü başlarında plastik koruyucular var ise çıkartılmalıdır.
  • İlk olarak takviye kablosunun kırmızı ucunu aküsü boş olan aracın + ( artı) kutbuna, diğer ucunu da aküsü dolu olan aracın + ( artı ) kutbuna bağlamak gerekir.
  • Daha sonra takviye kablosunun siyah olan ucunu aküsü boş olan aracın – ( eksi ) kutbuna, diğer ucunu da aküsü dolu olan aracın kaportasında metal bir aksama tutturulmalıdır.
  • Kabloların motorun hareketli aksamlarıyla temas halinde olmadığına dikkat edilmelidir.
  • İlk aküsü dolu olan araç çalıştırılmalıdır. Aradan 5 – 10 dakika zaman geçtikten sonra aküsü boş olan araç çalıştırılmalıdır.
  • Her iki aracıda çalıştırdıktan sonra aküsü dolu olan araç ile 2500 devirde sabit olarak 2-3 dakika gaza basılı tutulmalıdır.
  • İki araçta çalıştıktan sonra ilk aküsü takviye edilen aracın kabloları sökülür. Daha sonra ise akü takviye eden aracın kabloları sökülür. Kablolar çıkartılırken önce – ( eksi ) kutuplarının daha sonra + ( artı ) kutuplarının çıkartılması gerekmektedir.

Akü takviyesi kurallarına uygun yapıldığı takdirde herhangi bir zararı yoktur. Fakat kalitesiz ve fazla amperli kablolarla yapılan akü takviyelerinde sorun çıkabileceği unutulmamalıdır.

 


Eşdeğer Parça Uygulaması Nedir?

Eşdeğer Parça Uygulaması Nedir?

Eşdeğer Parça Uygulaması Nedir, Eşdeğer Parça Nedir, Eşdeğer Parça Kullanımında Sistem Nasıl İşliyor, Eşdeğer Parça Uygulaması ve Sigorta

Araca Yanlış Yakıt Yüklenirse Ne Olur?

Araca Yanlış Yakıt Yüklenirse Ne Olur?

Araçlara hangi yakıt türleri yüklenebilir, Benzinli araca dizel yüklenirse ne olur, Dizel Araca Benzin Yüklenirse Ne Olur, Yakıt Türlerinin Farkı Nedir?

Boyasız Göçük Düzeltme Nasıl Yapılır?

Boyasız Göçük Düzeltme Nasıl Yapılır?

Boyasız göçük düzeltme nasıl yapılır, boyasız göçük düzeltme yöntemleri nelerdir, manyetik göçük düzeltme, kaporta göçük düzeltme, kasko ile boyasız göçük düzeltme işlemi