Yol Yardım Hizmetleri Nelerdir?

Araç sahipleri araçlarına her türlü bakımı yaptırmış olmasına rağmen araçları bazı durumlarda beklenmedik hatalar verebilir. Yol yardımı, sürücülerin karşılaştığı olumsuz durumlarda devreye giren yardım hizmetidir. Yol yardım hizmetleri kasko sigortası yaptırarak sahip olunabileceği gibi zorunlu trafik sigortasına da ek teminat olarak eklenilmektedir.  

Sürücüler genellikle uzun yola çıkmadan önce veya kış aylarında araçlarının bakımlarını yaptırırlar. Araçların bakımlarının yaptırılmadığı durumlarda yolda kalabilir hatta durum trafiği olumsuz etkilemeye kadar gidebilir. Bu gibi durumlarda yol yardım hizmeti devreye girer. Yol yardım hizmeti bulunduğunuz yere gelerek en kısa sürede aracınızın sorununu çözer ve yolculuğunuza devam etmenizi sağlar. 

 

 

Yol Yardım Hizmetleri Hangi Teminatları İçerir?

Yol yardım hizmeti sürücülerin zor durumlarda kaldıkları durumda devreye giren hizmettir. Yol yardım hizmetlerinin verdiği teminatlar ise şu şekildedir;

  • Aracın kaza yapması veya bozulması gibi durumlarda aracı çekme hizmeti,
  • Aracın yakıtının biterek yolda kalması gibi durumlarda yakıt temin edilmesi hizmeti,
  • Aracın lastiğin patlaması gibi durumlarda lastik değişim hizmeti,
  • Anahtarın bozulması, unutulması veya kaybolması gibi durumlarda çilingir hizmeti,

yol yardım hizmeti kasko sigortası dahilinde otomatik devreye girmektedir. Poliçeden poliçeye farklılık gösterse de kasko sigortası poliçelerinde yer alan bazı yol yardım hizmetleri ise şunlardır;

  • İkame araç temini,
  • Aracın yolda kalması durumunda seyahat tamamlama, otel temini, tıbbi yardım hizmeti,
  • Seyahat tamamlama süreci için sürücü temini,
  • Aracın ihtiyacı olan yedek parça temini.

Yol Yardım Hizmetleri Hangi Durumlarda Devreye Girmez?

Yol yardım hizmeti bazı durumlarda kullanılamaz. Bu durumlar ise şunlardır;

  • Kullanıcıların ilaç veya uyuşturucu madde kullanımı sonrası yardım çağrılması durumunda,
  • Sigortalının aracı araba yarışları kapsamında katılması durumlarında,
  • Sürekli olarak aynı şekilde yapılan kaza durumlarında veya aracın hep aynı şekilde arızalanması gibi durumlarda,
  • Sigortalanın kendi kendini yaralaması, üçüncü kişilerle kavgaya girmesi durumlarında,
  • Ülkede meydana gelen doğal afetlerde, terör, iç savaş, ayaklanma veya grev gibi durumlar sonucu oluşabilecek hasar durumlarında da yol yardım hizmeti devreye girmemektedir. 

Yol yardım hizmetleri poliçeler arası farklılık göstermiş olsa da Türkiye sınırları içerisinde bulunan karayolları olarak tanımlanan yollar arasında hizmet vermektedir. 

Hayvan kazalarında tedaviyi sigorta karşılar mı? öğrenmek için sayfamızı ziyaret edin.

Yol Yardım Sigorta Fiyatları

Yol yardım sigorta fiyatları her sigorta şirketi için farklıdır. Kasko sigortasına sahip olan sürücüler için yol yardım hizmetleri kasko poliçesiyle beraber gelmektedir. Fakat zorunlu trafik sigortası yaptırıp yol yardım hizmetlerine ek teminat ile sahip olan kullanıcılar için sigorta şirketleri ile görüşerek fiyatlar konusunda bilgi sahibi olabilirler. 

Yol Yardım Hizmeti Nasıl Alınır?

Yol yardım hizmetinden faydalanmak isteyen araç sürücüleri, sahip oldukları kasko sigorta şirketinin müşteri hizmetlerini arayarak en kısa ve hızlı bir şekilde yol yardım hizmeti alabilir. Bunun yanı sıra araç sürücüleri kasko sigortasına sahip değil ise, internet üzerinden bulundukları ilin yol yardım hizmetine ulaşarak aracı için gereken hizmeti alabilir. 

Yol Yardım Hizmetlerinde Çekici Yardımı

Yol yardım çekici hizmeti her sigorta poliçesinde yer alan yardım hizmetidir. Kaza, arızalanma anında devreye giren çekici yardım hizmeti sigorta şirketleri arasında farklılık göstermiş olsa da 1 yıl içerisinde belirli sayılarla sınırlı olmaktadır. Belirtilen sayıyı aşan durumlarda çağrılan çekici hizmeti ekstra ücretlendirmeye tabi olacaktır. Çekici yardım hizmetine köprü ve otoyol ücreti de dahildir. 

Yılda Kaç Kez Yol Yardımı Alınabilir?

Yol yardım hizmeti sigorta şirketlerinin poliçelerine göre farklılık göstermektedir. 1 yıl içerisinde sigorta şirketinin yol yardım hizmetlerinden herhangi birini kullanma sayısı poliçelerde belirtilen sayı ile sınırlıdır. Bu yüzden yol yardım hizmetinden faydalanmak isteyen sigorta sahipleri poliçelerini okumaları, poliçeleri hakkında yeterli bilgi sahibi olmalıdırlar. 
 


Trafik Sigortası Yaptırmayanlar İçin Ceza Nedir? 2022

Trafik Sigortası Yaptırmayanlar İçin Ceza Nedir? 2022

2022 Trafik Sigortası Yaptırmama Cezası, Trafik Sigortası Ceza Yaptırımları, Trafik Sigortası Yaptırmama Ceza Ücreti Ve Gecikme Ceza Ücreti

Dar Kasko ile Genişletilmiş Kasko Farkı Nedir?

Dar Kasko ile Genişletilmiş Kasko Farkı Nedir?

Dar Kasko, Genişletilmiş Kasko, Dar Kapsamlı Kasko, Dar Kasko İle Genişletilmiş Kasko Arasındaki Fark, Dar Kasko Nedir

Hangi Durumlarda İkame Araç Alınabilir?

Hangi Durumlarda İkame Araç Alınabilir?

ikame araç, ikame araç alma şartları, ikame araç kullanım süresi, ikame araç nasıl belirlenir