Konut Sigortası Zorunlu Mu? 

 

Konut Sigortası Nedir? 

 

Konut sigortası konutunuzu yangın, sel ve hırsızlık olmak üzere birçok konuda güvence altına almayı planlar. Sigorta için ödenen prim eşyanızın ya da evinizin başına gelebilecek herhangi bir zararda ödenen masraftan daha az olmaktadır. Poliçe sayesinde eviniz güvence altına alınır. 

 

Konut Sigortası Zorunlu mu? 

 

Konut sigortası isteğe bağlı olmanın yanında herhangi bir zorunluluğu bulunmamaktadır. Fakat konut alırken kredi kullanılacak ise kredi çekilecek olan birçok banka kredi borcu ödendiği süre boyunca sigorta yapılmasını isteyebilmektedir. Zorunluluğu olmamasına rağmen evin güvencesi için gerekli olan bir sigorta türüdür.

Sigorta yaptırıldığı zaman evinizin başına gelebilecek herhangi bir olumsuz durum karşısında çıkan yüklü masrafları sizin yerinize sigorta şirketleri belirli teminatlar içerisinde karşılamaktadır. Ayrıca konut sigortası yaptırmak isteyen kişilerin kredi çekmiş oldukları bankadan sigorta yaptırmaları mecburi tutulmamıştır. Tüketici dilerse kendi isteği ile belirleyebileceği teminat seçenekleri daha uygun olan konut sigortasını seçebilmektedir.

Kredi işlemleri onaylandıktan sonra kredi temsilcisinin mutlaka tüketiciyi konut sigortası konusunda bilgilendirmesi gerekmektedir. Sigortanın primlerinin belirlenmesi ise konutun özelliklerine bulunduğu bölgeye göre değişiklik gösterebilmektedir. 

 

Konut Sigortanın Teminat Altına Aldığı Riskler

 

Konut sigortasının teminatları 2 türdür. Bunlar ana teminatlar ve ek teminatlardır. İstenilen teminatlar ek prim ödeyerek poliçeye ilave olarak ekletilebilmektedir. 

  • Yangın teminatı: Evde yangın çıkması ya da şimşek düşmesi sonucu oluşan hasarlar karşılanmaktadır. 

  • Hırsızlık teminatı: Evde bulunan değerli eşyalar ve yapılan birikimler hırsızlık teminatı içerisinde yer alır. 

  • Sel ve su basması teminatı: Kuvvetli yağışlar sonucunda evinizi su basması sonucu oluşan zararlardır.

  • Grev ve halk hareketleri teminatı: Herhangi bir kargaşa sırasında eviniz maddi anlamda zarara uğrayabilmektedir. 

  • Deprem teminatı: DASK sigortası ile teminat altında olan eviniz belirli limitler dahilindedir. Limiti aşan durumlar için konut sigortası devreye girmektedir. İstenirse ek teminat olarak poliçeye ekletilebilir. 

  • Su taşması teminatı: Evdeki su tesisatının arızalanması sonucu konutun su basmasına karşın almış olduğu hasarlardır. Su taşması ek teminatlar arasındadır. 

  • Fırtına teminatı: Çıkan fırtına sonucu konuta fırlamış olan nesnelerin vermiş olduğu hasarlardır. 

  • Yer kayması teminatı: Bina altındaki toprağın kaymasıyla oluşan zararlardır. 

  • Araç çarpması teminatı: Herhangi bir motorlu taşıtın konuta çarpması sonucu oluşan hasarlar sigorta şirketince karşılanmaktadır. 

 

Konut sigortasının karşılamadığı durumları konut sigortasının karşılamadığı durumlar nelerdir sayfamızdan edinin.


DASK İle Konut Sigortası Arasındaki Farklar Nelerdir?

DASK İle Konut Sigortası Arasındaki Farklar Nelerdir?

Zorunlu Deprem Sigortası, DASK Tazminatı 2023, Konut Sigortası, DASK ile Konut Sigortası Arasındaki Farklar, DASK Fiyatları, DASK Poliçesi

DASK Hasar Ödemesi Nasıl Yapılır?

DASK Hasar Ödemesi Nasıl Yapılır?

2024 DASK Teminatı, DASK Hasar İhbarı Nasıl Yapılır, DASK Hasar İhbarında İstenen Belgeler, DASK Hasar Tespiti Nasıl Yapılır, DASK Hasar Ödemesi Nasıl Yapılır?

Konut Sigortasının Karşılamadığı Durumlar Nelerdir?

Konut Sigortasının Karşılamadığı Durumlar Nelerdir?

Konut Sigortasının Karşılamadığı Durumlar Nelerdir, Ek Sözleşme İle Teminat Kapsamına Dahil Edilebilecek Durumlar, Konut Sigortası