Yeşil Kart Yurt Dışı Araç Sigortası Nedir?

Seyahatinizde özel aracınızla yurt dışına çıkmayı mı planlıyorsunuz? O halde yolculuğa çıkmadan önce aracınız için Yeşil Kart Araç Sigortası yaptırmalısınız. Bu sigorta Zorunlu Trafik Sigortası ile aynı işlevi görüyor. Türkiye’den yurt dışına gidecek olup, Yeşil Kart Sigortası yaptırmış olan bir araç, gittiği ülkede bir trafik kazasında kusurlu konumda olursa, karşı araçta neden olduğu maddi zararlar ve yolcuların tedavi giderleri Yeşil Kart Sigortası ile karşılanıyor.

Türkiye’de “Yeşil Kart Yurt Dışı Araç Sigortası” uygulamasını Türkiye Motorlu Taşıtlar Bürosu yürütmektedir ve meydana gelebilecek trafik kazaları sonrasında hasar tazminatları bu kurumun sorumluluğu altındadır.
 

Yeşil Kart Araç Sigortası Hangi Ülkelerde Geçerlidir?

Yeşil kart araç sigortası, yeşil kart sistemine kayıtlı olan ülkelerde geçerlidir. Yeşil Kart Sistemi dahilinde herhangi bir ülkeye kayıtlı aracın ülkesi dışında neden olduğu trafik kazasında meydana gelen maddi, bedeni zararların karşılanması için bu sisteme dahil ülkelerde Yeşil Kart bulunmaktadır.

Yeşil Kart Sistemi’ne Kayıtlı Ülkeler Şunlardır:

Avustura, Arnavutluk, Andorra, Azerbaycan, Belçika, Bulgaristan, Bosna Hersek, Beyaz Rusya, İsviçre, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Danimarka, İspanya, Estonya, Fransa, Finlandiya, İngiltere, Kuzey İrlanda, Yunanistan, Macaristan, Hırvatistan, İtalya, İsrail, İran, İrlanda, İzlanda, Lüksemburg, Letonya, Litvanya, Malta, Fas, Moldova, Makedonya, Karadağ, Norveç, Hollanda, Portekiz, Polonya, Romanya, Rusya, İsveç, Sırbistan, Slovak Cumhuriyeti, Slovenya, Tunus, Türkiye, Ukrayna.
 

Türkiye’de Yeşil Kart Araç Sigortası Nasıl Yaptırılır?

Türkiye Motorlu Taşıtlar Bürosu’na kayıtlı olan ulusal sigorta şirketleri Yeşil Kart Araç Sigortası düzenleyebilmektedir. Yeşil kart araç sigortasını yaptırmış olan sürücünün poliçesi, her ülkede geçerlidir ve her ülkeye ayrı bir sigorta poliçesi satın almak gerekmemektedir.

Yeşil kart araç sigortası, trafik kazasında kusurlu olan araç sahibi için güvence taşımamaktadır. Kusurlu aracın maddi hasarı ve araç içindeki yolcuların teminatı için yurt dışı teminatı olan kasko sigortası yaptırılmalıdır.

 


Trafik Sigortası Yurt Dışında Geçerli midir?

Trafik Sigortası Yurt Dışında Geçerli midir?

Yeşil Kart Sigortası Nedir, Yeşil Kart Sigortası Nerelerde Geçerli, Yeşil Kart Trafik Sigortası Neleri Kapsar, Yeşil Kart Sigortası Nereden Alınır?

Trafik Sigortası Yaptırmamanın Cezası Nedir?

Trafik Sigortası Yaptırmamanın Cezası Nedir?

Trafik Sigortası Zorunlu mudur, Trafik Sigortası Yaptırmama Cezası Nedir, Trafikten Men Edilme Cezası, Trafik Sigortası Kaç Gün İçinde Yapılmalıdır?

Trafik Sigortası Hangi Durumlarda İptal Olabilir?

Trafik Sigortası Hangi Durumlarda İptal Olabilir?

Trafik Sigortası İptali Nasıl Yapılır, Trafik Sigortası Prim İadesi Hesaplama, Trafik Sigortası İptalinde Kesinti, Trafik Sigortası İptali Sonrası Para İadesi