TSS ile Özel Sağlık Sigortası Arasındaki Farklar

Sağlık sigortaları sayesinde poliçe sahipleri poliçe kapsamında bulunan teminatlar altında fazla ödeme yapmadan sağlık hizmetlerinden en iyi şekilde faydalanmalarını sağlar. Alınan sağlık sigortalarında hizmet farklılıkları olmaktadır. Genel olarak ana teminatlar hemen hemen aynı olsa da ek teminatlar alınarak poliçe kapsamı genişletilebilmektedir. Özel sağlık sigortası ve Tamamlayıcı sağlık sigortasının amaçları aynı olsa da aralarında farklar bulunmaktadır. 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası (TSS)

Tamamlayıcı sağlık sigortası Sosyal Güvenlik Sigortasının karşılayamadığı ve limiti aşan durumlar karşısında fark ödemeden anlaşmalı olduğu sağlık kuruluşlarında tedavi masraflarının sigorta şirketi tarafından karşılanmasıdır. Poliçe sahibine tedavi gördüğü hastanede herhangi bir ödeme yansıtılmaz. 

Özel Sağlık Sigortası 

Özel sağlık sigortasında ise poliçe sahibinin sağlık masraflarını poliçe sahibinin istediği sağlık kuruluşunda karşılamayı taahhüt eden sigorta türüdür. 

TSS ile Özel Sağlık Sigortası Arasındaki Farklar Nelerdir?

  • Tamamlayıcı sağlık sigortasından faydalanabilmenin en önemli şartı SGK’lı olmaktır.
  • Özel sağlık sigortasında poliçe sahibinin SGK’lı olup olmaması önemli değildir.
  • Tss’dan 55 yaş altındaki kişiler yararlanabilmektedir.
  • Özel sağlık sigortasından yararlanabilmek için 0-60 yaş aralığında olmaları gerekir.
  • Tss poliçe prim ödemeleri daha düşüktür.
  • Özel sağlık sigortasında prim ödemeleri tamamlayıcı sağlık sigortasına göre daha fazladır. 
  • Tss’dan yurt dışında faydalanma imkanı bulunmamaktadır.
  • Özel sağlık sigortasına ek teminatlar ilave edilerek yurtdışında tedavi teminatından da  yararlanma imkanı vardır.
  • Tss katılım payı oranı yoktur. Hastane ücretini SGK ve sigorta şirketi karşılamaktadır. Poliçe sahibi sadece katılım payını ödemektedir.
  • Özel sağlık sigortasında ise katılım payı oranı vardır. Poliçe sahibinin seçeneğine göre farklılık gösterebilmektedir. Kısacası poliçe sahibi hastane ücretinin bir kısmını kendisi ödemektedir.
  • Tss’da sadece SGK’nın anlaşma sağladığı sağlık kuruluşlarında geçerlidir. Anlaşmanın olmadığı sağlık kuruluşlarında tedavi görenlerin daha sonradan sigorta şirketinde talep etme hakları yoktur.
  • Özel sağlık sigortasında poliçe sahibi istediği sağlık kuruluşunu seçebilme imkanına sahiptir. Sigorta şirketi ile anlaşması olmayan bir kuruluşa gidildiğinde tutarın belli bir kısmını şirketten tahsil edebilme imkanı vardır.

Seyahat Sigortası Geçerlilik Süresi

Seyahat Sigortası Geçerlilik Süresi

Seyahat sigortası nedir, seyahat sigortası neleri kapsar, seyahat sigortası neden yaptırılır, seyahat sigortası geçerlilik süresi nedir, seyahat sigortası fiyatları nasıl belirlenir?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında Yaş Sınırı Nedir?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında Yaş Sınırı Nedir?

Tamamlayıcı sağlık sigortası, tamamlayıcı sağlık sigortasında yaş sınırı, ileri yaş sigortası, 60 yaş üzeri kişiler için tamamlayıcı sağlık sigortası

Ev Hizmetlerinde Çalışanlara Nasıl Sigorta Yapılır?

Ev Hizmetlerinde Çalışanlara Nasıl Sigorta Yapılır?

Hangi işler ev hizmeti sayılır, ev hizmetlerinde çalışan kişilerin sigorta işlemleri, ev hizmetlerinde 10 günden az çalışma, ev hizmetlerinde 6111 teşviki