Ehliyet Sınavında Değişiklikler

Sürücü kursları ve ehliyet sınavı süreçleri konularında yapılan yeni düzenlemeye göre; otomatik vitesli araçla da ehliyet alınabilecek ve direksiyon sınavlarının süresi 35 dakika olacak. Direksiyon sınavlarının ilk dördünde başarısız olan kursiyerler, ikinci dört sınav hakkını otomatik vites araçlarda kullanabilecek.  

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Motorlu Taşıt Sürücü Kursları Yönetmeliğinde yaptığı yeni düzenlemeyle ehliyet sınavlarındaki sınav usulleri konusunda yeni düzenlemelere yer verildi. Buna göre; otomatik vitesli araçla ehliyet alınabilecek, direksiyon sınavı süresi 35 dakikaya çıkacak. Ayrıca direksiyon uygulama sınavlarının ilk dördünde başarısız olan kursiyerler, ikinci dört sınav hakkını kullanarak, otomatik vites araçlarla direksiyon sınavına devam edebilecek.


Ehliyet Sınav Süreci Nasıl Olacak?

MEB tarafından yapılan düzenlemeye göre direksiyon sınavının süresi 15 dakikadan 35 dakikaya çıkacak. Sınavın ilk 5 dakikasında aracı tanımayla ilgili sorular yöneltilecek ve eğer kursiyer aracı tanımada başarısız olursa direksiyon uygulamasına geçilmeden sınav sona erecek. Bu durumda araç, öğretmen tarafından sınav başlangıç noktasına getirilecek.

Direksiyon sınavına manuel vitesli araçla giren ve bunların ilk dört sınavda da başarısız olan kursiyerler, dilediklerinde ikinci dört sınav hakkını otomatik vites araçlardan yana kullanabilecek. Sürücülerin farklı vites özelliklerine sahip araçları kullanması, özellikle sürücü belgesi alıp trafiğe çıkmayan sürücü sayısının azalmasında, trafikte deneyimli ve kurallara uyan sürücü profilinin oluşmasında önemli bir paya sahip.

Ehliyet sınavındaki yeni dönem ile kursiyerlerin derse devam edip etmedikleri de takip edilecek. Derse devam durumlarının yerinde kontrolünün yapılabilmesi için il ya da ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından personel görevlendirilecek.  


Yapılan düzenlemelerle sürücü kurslarında verilen eğitim kalitesini ve ciddiyetini artırmak amaçlanıyor. Ehliyet sınav süreçlerinde yeni düzenlemeleri gündeme gelmesiyle il ve ilçelerde faaliyet gösteren sürücü kursu sayılarında da düzenlemeye gidildi. Buna göre; açılacak sürücü kurslarının sayıları nüfus şartları dikkate alınarak belirlenecek. Sürücü kursu sayıları, her yıl Türkiye İstatistik Kurumu tarafından belirlenen nüfus sayıları dikkate alınarak tespit edilecek. Yeni düzenlemeyle nüfusu 10 bin ile 20 bin arasındaki ilçelerde 1, 20 binden 30 bine kadar olan ilçelerde 2, nüfusu 30 binden 50 bine kadar olan ilçelerde 3 kurs açılmasına izin verilecek.

 

Ehliyetinizi aldıktan sonra kendinize yeni veya 2.el bir araç alacaksanız trafik sigortası yaptırmanın yasal olarak zorunlu olduğunu unutmayın. Zorunlu trafik sigortası yalnızca karşı tarafa verdiğiniz zararları teminat altına alıyor. Kendinizi ve aracınızı teminat altına almak için kasko sigortanızın olması gerekiyor.


Kasko Hasarsızlık İndirimi Nedir?

Kasko Hasarsızlık İndirimi Nedir?

Hasarsızlık İndirimi Nedir Ve Nasıl Kaybolur? Hangi Durumlarda Bozulmaz? İndirim Oranları Nasıl Belirleniyor? Yeni Araç Alma Durumunda Hasarsızlık İndirimi

Zorunlu Trafik Sigortası Neden Yaptırılmalıdır?

Zorunlu Trafik Sigortası Neden Yaptırılmalıdır?

Zorunlu Trafik Sigortası Nedir, Zorunlu Trafik Sigortası Neleri Kapsar, Zorunlu Trafik Sigortası Fiyatı Nasıl Hesaplanır?

Kaza Tespit Tutanağı Nasıl Doldurulur?

Kaza Tespit Tutanağı Nasıl Doldurulur?

Kaza Tespit Tutanağı Nasıl Hazırlanır, Kaza Tespit Tutanağı Nedir,