Zorunlu Deprem Sigortası İçin Koalay.com

Bugüne kadar kasko ve trafik sigortasında en uygun fiyatları sunan Koalay, satışını gerçekleştirdiği sigorta poliçeleri arasına Zorunlu Deprem Sigortası DASK’ı da katarak büyümeye devam ediyor.

1999 Gölcük Depremi’nde ortaya çıkan zararları temin etmek amacıyla 2000 yılında yola çıkan Doğal Afet Sigortaları Kurumu, “Deprem geçecek, hayat devam edecek” yaklaşımıyla deprem sonrasında yaşanabilecek heyelan, yangın, tsunami gibi afet risklerine karşı onarıcı bir rol üstleniyor.

Toplumda sigorta ve sosyal dayanışma bilincinin gelişmesine katkıda bulunmayı amaçlayan DASK, Zorunlu Deprem Sigortası için ülke genelinde birçok sigorta şirketi ile birlikte çalışıyor ve uyguladığı düşük prim maliyetleri ile herkesi güvenceye almayı amaçlıyor.
 

Kimler DASK Yaptırmalı?

  • Zorunlu Deprem Sigortası’nın 6305 sayılı Afet Sigortaları Kanunu gereğince, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamındaki bağımsız bölümler,
  • Tapuya kayıtlı ve özel mülkiyete tabi taşınmazlar üzerinde mesken olarak inşa edilmiş binalar, bu binalar içinde yer alan ve ticarethane, büro ve benzeri amaçlarla kullanılan bağımsız bölümler,
  • Doğal afetler nedeniyle devlet tarafından yaptırılan veya verilen kredi ile yapılan meskenlerden Zorunlu Deprem Sigortası isteniyor.
     

Yani sadece bir apartmandaki daire sahipleri değil, tapusu sizin üzerinize olan yazlığınız, sahibi olduğunuz dükkanınız, Zorunlu Deprem Sigortası kapsamına giriyor. Çünkü bu poliçe; bahçe duvarlarınızı, asansörünüzü, bacanızı, koridorunuzu teminat altına alıyor.
 

6305 sayılı Afet Sigortaları Kanunu gereğince, “Zorunlu Deprem Sigortası olmayan konutlarda elektrik ve su aboneliği başlatılamıyor. Bu durumda eğer konutunuzu kiraya verecekseniz ve konuta ait bir deprem sigortası yaptırmadıysanız, kiracınız su ve elektrik faturalarını kendi üzerine almak istediğinde işlem yaptıramıyor. Bu konuda kiracıya herhangi bir sorumluluk düşmediği gibi tüm sorumluluk ev sahibinde oluyor.
 

DASK’ın Teminatı Ne Kadar?

29 Aralık 2012 tarihli 28512 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan tarifenin 3. maddesindeki esaslara göre “Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında, bir mesken için verilebilecek azami teminat tutarı yapı tarzı ayrımı yapılmaksızın 160 bin TL” olarak belirlenmiştir.


Zorunlu Deprem Sigortasını Bir Defa Yaptırmak Yeterli Mi?

Hayır. Deprem sigortanızı her yıl yenilemeniz gerekiyor. Bunun için Koalay’da sigorta sorgulamanızı yaparak, size en uygun prim veren sigorta şirketinden deprem sigortası poliçenize sahip olabilirsiniz. Deprem sigortanızı her yıl Koalay’da kolaylıkla yenileyebilirsiniz.


Zorunlu Deprem Sigortası poliçenizi artık Koalay’ın web sitesi üzerinden 365 gün 7/24 satın alabilirsiniz.


Sigorta Eksperi Ne iş Yapar?

Sigorta Eksperi Ne iş Yapar?

sigorta eksperi nedir, eksper nasıl olunur, sigorta eksperi ne iş yapar, ekspertiz ücretleri ne kadar?

Tapudaki İşlerinizin Aksamaması İçin DASK Yaptırın

Tapudaki İşlerinizin Aksamaması İçin DASK Yaptırın

DASK Yaptırmamış Olmanın Tapudaki işlemlere Etkisi, DASK İçin Gerekli Belgeler, DASK Teminatları Nelerdir, Arsa Tapulu Binalar DASK Yaptırabilir mi

Depremden Korunma Yöntemleri Nelerdir?

Depremden Korunma Yöntemleri Nelerdir?

Ağır can kayıpları verdiğimiz depremlerden kaçınabilmenin yolu, depremi anlayabilmek ve ondan korunabilmenin yollarını keşfetmekten geçiyor.