Sigorta Poliçesi Satın Almadan Önce Aracı Görmek Gerekir Mi?

Koalay.com’da aracınızın sigortasını yaptırmanız için aracınızı görmemiz gerekmiyor. Koalay.com’da aracınız sigorta edilirken sizin beyanınız esas alınıyor.


Kasko ve trafik sigortası yaptırmak amacıyla Koalay.com çağrı merkezini arayanların merak ettiği konular arasında araçların görülmeden sigortalarının yapılıp yapılamayacağı yer alıyor.


Yasalara göre sigortacı, sadece sigorta vadesi içerisinde gerçekleşen rizikoların tazminiyle yükümlüdür. Türk Ticaret Kanunu’nun 1458. maddesi uyarınca, eğer riziko sigorta sözleşmesinin kurulmasından önce gerçekleşmişse ve rizikonun gerçekleştiği sigorta ettiren tarafından biliniyorsa, sigorta sözleşmesi geçersiz olur ve sigortacı tarafından alınan prim iade edilmez.


Aynı doğrultuda, Türk Ticaret Kanunu’nun 1435. maddesi uyarınca, sigorta ettiren, sözleşmenin yapılması sırasında bildiği veya bilmesi gereken tüm önemli hususları sigortacıya bildirmekle yükümlüdür. Sigortacıya bildirilmeyen, eksik veya yanlış bildirilen hususlar, sözleşmenin yapılmamamasını veya değişik şartlarda yapılmasını gerektirecek nitelikte ise, önemli kabul edilir ve sigortacının sözleşmeden caymasına veya tazminat ödemesini reddetmesine yol açabilir.



Sigorta Poliçemi Adresime Gönderiyor Musunuz?

Sigortanın yapılması sonrasında poliçeniz tarafınıza e-posta olarak gönderilmektedir. Bu konuda merak ettiğiniz soruların cevabına "Kasko ve Trafik Poliçenizin Orijinali Aracınızda Olmalı Mı?" konulu yazımızdan ulaşabilirsiniz.


Anlaşmalı olduğu farklı bir çok sigorta şirketinin tekliflerini anlık olarak sorgulayan ve en uygun seçenekleri size sunan Koalay’da bütçenize en uygun sigorta poliçesini satın alabilirsiniz. Koalay olarak size sunacağımız teklifler sigorta şirketlerinin sunduğu en düşük fiyatlara ilave bir komisyon ve ücret içermiyor. 


Koalay birkaç dakika içinde aracınız için en uygun kasko ve trafik sigortası teklifini hesaplar ve anlaşmalı olduğu sigorta şirketlerinin tekliflerini eş zamanlı olarak sunar.

 


Kasko Hasarsızlık İndirimi Nedir?

Kasko Hasarsızlık İndirimi Nedir?

Hasarsızlık İndirimi Nedir Ve Nasıl Kaybolur? Hangi Durumlarda Bozulmaz? İndirim Oranları Nasıl Belirleniyor? Yeni Araç Alma Durumunda Hasarsızlık İndirimi

Zorunlu Trafik Sigortası Neden Yaptırılmalıdır?

Zorunlu Trafik Sigortası Neden Yaptırılmalıdır?

Zorunlu Trafik Sigortası Nedir, Zorunlu Trafik Sigortası Neleri Kapsar, Zorunlu Trafik Sigortası Fiyatı Nasıl Hesaplanır?

Kaza Tespit Tutanağı Nasıl Doldurulur?

Kaza Tespit Tutanağı Nasıl Doldurulur?

Kaza Tespit Tutanağı Nasıl Hazırlanır, Kaza Tespit Tutanağı Nedir,