Osmangazi Köprüsü'nün Avantajları

Seyahat etmek hayatın vazgeçilmezi. İster iş için olsun, ister tatil için yılın birçok bölümünde seyahat planları yapabiliyoruz. Özel günlerde, bayramlarda ve yaz aylarında bu seyahatler daha da artıyor. Kendi aracımızla seyahat edeceksek gidilecek yere yapacağımız seyahati en konforlu, en güvenli ve tabi mümkün olan en kısa sürede yapabilmek şehirler arası yolculuk süresince öncelikli tercihlerimiz. Özellikle çocuklu ailelerin uzun seyahatler sırasında ne kadar zorlandığını düşünürsek, seyahat süresinin kısaltılabilmesi oldukça önemli.

Açılışı 30 Haziran 2016 tarihinde yapılmış olan Osmangazi Köprüsü sayesinde yapacağımız seyahatlerin süresini çok daha aza indirmek söz konusu. 30 Mart 2013'te Yalova Altınova Hersek şantiyesinde düzenlenen törenle köprünün temeli atılmıştı.
 

Osmangazi Köprüsü Nerede?

Osmangazi Köprüsü diğer isimleri ile İzmit Körfez Köprüsü ya da Körfez Geçiş Köprüsü, Gebze-İzmir Otoyolu Projesi dahilinde Marmara Denizi'nin doğusunda İzmit Körfezi'nin Dilovası Dil Burnu ile Altınova'nın Hersek Burnu'nu bağlayan, orta açıklığı 1550 metre ve toplam uzunluğu ise 2682 metre olan ve dünyanın dördüncü en uzun açıklıklı asma köprüsü. Köprü kavisli olarak yapıldı, bunun sebebi ise kuş türlerinin yaşadığı Hersek Lagünü’nde bulunduğu için biyolojik çeşitliliğe zarar vermemek idi.

İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşım süresini 9 saatten 3,5 saate indiren Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan Osman Gazi Köprüsü yaklaşık 39 ay süren bir çalışmayla ve 8 bin işçinin emeği ile tamamlandı.
 

Osmangazi Köprüsünün Avantajı

Toplam yatırım bedeli 9 milyar dolar olan Osmangazi Köprüsü’nün sağladığı en büyük avantaj, İzmit Körfezi’ni 6 dakikada geçebilmeyi sağlıyor olması. Osmangazi Köprüsü ve 12.6 kilometrelik Gebze-Altınova otoyolu, körfez geçişini 90 kilometreden 12 kilometreye düşürmekte. Yani 78 kilometre azaltıyor. Osmangazi Köprüsü’nün bir diğer alternatifi olan feribotla geçiş 45-60 dakika sürerken, köprüde bu süreyi 6 dakikaya indirmek mümkün. Bu sayede hem zamandan hem de yakıttan tasarruf ediliyor.


2016 yılının Ramazan Bayramı’nda Bursa, Balıkesir ve Ege Bölgesi'ne giden İstanbul’lular, gidiş ve dönüş yolunda Osmangazi Köprüsü'nü ücretsiz kullanmış ve Bayram tatilinin ardından ücretli geçişler başlamıştı. Köprüden geçişlerde en düşük ücreti 6. sınıf araçlar verirken, en yüksek geçiş ücretini 5. sınıf araçlar vermektedir.

Şehirler arasında yapacağınız uzun ya da kısa yolculuklarınızda aracınızın kasko ve trafik sigortasını yaptırmayı ihmal etmeyin. Anlaşmalı olduğu sigorta şirketlerinin sunduğu poliçe fiyatlarını 3 dakika içinde karşılaştırabildiğiniz Koalay’da, aracınız için en uygun trafik sigortası veya kasko teklifi seçebilir, anında satın alabilirsiniz. Koalay kredi kartı bilgilerinizi asla diğer firmalarla paylaşmaz ve kişisel bilgileriniz son teknoloji güvenlik sistemlerinin güvencesi altındadır.

 


HGS Sorgulama

HGS Sorgulama

HGS sorgulama 2021, HGS almak için gerekli belgeler ve HGS veren bankalar, HGS bakiye, geçiş ihlali ve km sorgulama, HGS ihlalli geçiş cezası.

Trafik Sigortası Yurt Dışında Geçerli midir?

Trafik Sigortası Yurt Dışında Geçerli midir?

Yeşil Kart Sigortası Nedir, Yeşil Kart Sigortası Nerelerde Geçerli, Yeşil Kart Trafik Sigortası Neleri Kapsar, Yeşil Kart Sigortası Nereden Alınır?

Uzun Mesafe Araç Taşıma Hizmetleri

Uzun Mesafe Araç Taşıma Hizmetleri

Şehirlerarası Araç Taşıma Hizmetleri, Şehirlerarası Araç Taşıma Hizmetlerinin Avantajları, Kimler Şehirlerarası Araç Taşıma Hizmetinden Yararlanmalı?