İstanbul' da Trafik Kazalarının En Yoğun Olduğu Bölgeler

İstanbul yoğun trafiği olduğu kadar trafik kazalarıyla da adından söz ettiren bir şehir. Günün her saati birçok bölgesinde trafik yoğunluğu yaşanan şehrin özellikle bazı bölgelerinde trafik kazaları yoğunluk gösteriyor.  Genelde trafiğin yoğun olduğu yerlerde her an her sürücünün başına gelebilen trafik kazaları, araçlarımıza zarar verdiği gibi kimi zaman can güvenliğimizi de tehdit edebiliyor. Bu konuda tedbirli olmak adına sizler için İstanbul’da en çok kaza yapılan 20 bölgeyi listeledik. Bu bölgelerde araba kullanırken daha dikkatli olmakta fayda var.
 


Maslak - Zincirlikuyu Hattı

Günün her saati yoğun olan Büyükdere Caddesi trafik kazasının en çok görüldüğü noktalardan biri. 



Çobançeşme - Şirinevler ve Merter

E5 Çobançeşme – Şirinevler, Şirinevler - İncirli ile E5 Merter - Cevizlibağ yönleri günün her saati yoğun olup ana yol ve yan yolda çok sayıda kaza meydana geliyor.



Mahmutbey Gişeler

TEM Mahmutbey Gişeler - İstoç ve Altınşehir yönlerinde tırların fazla olması nedeniyle tırla küçük aracın yaptığı kaza oranı oldukça yüksek. Bu bölge FSM köprüsünden sonra en çok kaza yapılan yerler arasına adını yazdırıyor.

 

15 Temmuz Şehitler Köprüsü

15 Temmuz Şehitler Köprüsü de yaz-kış kaza oranlarının yoğun olduğu bir bölge. Her iki yakaya geçişte sıklıkla kazalara rastlanabiliyor. Genellikle köprü girişlerinde hafif hasarlı kazalar meydana gelmekte.
 


Kadıköy - Bağdat Caddesi

Kadıköy’ün en hareketli bölgelerinden Bağdat Caddesi’nde genelde hız yüzünden kazalara rastlanabiliyor. Ayrıca maç olduğu günlerde Şükrü Saraçoğlu stadının yakınlarında trafiğin oldukça yoğun olması kazalara yol açabiliyor.

 


FSM Köprüsü Anadolu - Avrupa Yönü

Bu bölgede genelde köprü öncesinde veya Kavacık Kavşak yakınlarında kazalara rastlamak mümkün. Genelde tırla küçük aracın çarpışması sonucu oluşan kazalar meydana geliyor. Bu tip kazalar FSM köprüsünü ciddi anlamda etkilediğinden kaza sonrası çoğunluk Çavuşbaşı Orman Yolunu tercih ediyor. 

 


FSM Köprüsü Avrupa - Anadolu Yönü

Bu hatta özellikle gişe öncesi ve gişe sonrası kazalara rastlanıyor. Gişe öncesindeki kazaların sebebi genelde OGS - HGS arasındaki geçişlerden kaynaklı. Köprüye doğru yolun daralmasından dolayı da gişe sonrasında kazalar yapılabiliyor.

 


Beyoğlu

Günün her saati hareketli olan bölgede trafiğin oldukça yoğun olduğunu söyleyebiliriz. Tarlabaşı’ndan Şişhane’ye inen yolda kavşakların kesişmesi trafik kazaların oluşumunu arttırabiliyor. 

 


Küçükçekmece ve Avcılar

Özellikle yaz döneminde Küçükçekmece en çok kaza olan yerlerden biri. Genelde yoğun olan E5 Küçükçekmece - Avcılar hattı ile E5 Avcılar - Küçükçekmece yönlerinde küçük hasarlı kazalar oldukça sık görülmekte. Yazları bu bölgelerde günde ortalama 4-5 kazanın gerçekleştiğini söyleyebiliriz.

 


Esenler Otoban

Otogarın bulunması sebebiyle Esenler’de trafiğin yoğun olduğu bölgelerden.

 


Ümraniye

TEM Ümraniye Kavşak – Çavuşbaşı veya TEM Ümraniye Kavşak – Çakmak istikametlerinde yaz döneminde hafif hasarlı kazalar görülebiliyor. Genelde saat 10:00’dan sonra ağır araçların trafiğe çıkmasıyla TEM yoğunlaşarak kazalar artıyor.

 


İstoç ve Metris

TEM İstoç – Metris ile TEM Metris - İstoç yönlerinde gün içinde oluşan hasarlı kazaların sayısı oldukça yüksek.

 


Bağcılar

Trafiğin yoğun olduğu Bağcılar’da da gün içinde kazalara rastlanabiliyor.

 


Altınşehir

Yaz döneminde Altınşehir’de çok fazla kazaya rastlanmakta. Bu bölgede gerçekleşen kazalar sebebiyle TEM’deki trafik Esenyurt’tan itibaren yoğun bir hal alıyor.

 


Çamlıca Gişeler

TEM Çamlıca Gişeler – Dudullu Kavşak ve Kartal istikametinde de çok sayıda kazalar görülüyor.  Özellikle gişe öncesi ve gişe sonrasında kaza yapılıyor.

 


Küçükyalı

E5 Küçükyalı – Maltepe ile E5 Küçükyalı – Bostancı yönlerinde genellikle 3 aracın birlikte yaptığı kazalar gerçekleşmekte. Bu kazaların çoğu hafif hasarlı oluyor. E5 Maltepe – Bostancı yönünde meydana gelen kazalar ise köprü üzerinde yolculuk edenlere sıkıntılı anlar yaşatıyor. Böyle durumlarda E5’e alternatif olarak sahil yolunu tercih etmekte fayda var.

 


Kurtköy

TEM’de Kurtköy civarında da trafik kazalarına rastlanıyor.  Bu kazaların büyük kısmı TEM Kurtköy – Samandıra istikametinde meydana geldi; bu durum da genellikle Orhanlı’dan itibaren TEM’in yoğunlaşmasına neden oldu.



Bahçeşehir Gişeler

Bu bölge özellikle sabah işe giderken ve iş çıkışı saatlerinde yoğun oluyor. OGS ve HGS şeritleri arasında büyük araçların karıştığı kazalar meydana gelebiliyor.



Beylikdüzü

Metrobüsün yapılmasıyla E5’deki yan yolların iyice daraldığı ilçede, sabah ve akşam trafiğin yoğun olduğu saatlerde birçok kaza görülmekte.



Maltepe- Kartal Sahil Yolu

Anadolu yakasının işlek bölgelerinden Maltepe sahil yolunda ise genelde hız sebebiyle kazalar meydana gelebiliyor.

 

Kaza yoğunluğu konusunda bilgileri güncel olarak SBM web sitesinde bulabilirsiniz. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'nin mobil kaza tutanağı verilerine göre hazırladığı kaza yoğunluk haritasını görmek için buraya tıklayın.

 

SBM'nin mobil kazanağı tutanağını iOS için buradan, Android için buradan indirebilirsiniz.


Aracınızı hasarlara karşı teminat altına almak için kasko sigortası yaptırmanız gerekir. Anlaşmalı olduğu farklı bir çok sigorta şirketinin tekliflerini anlık olarak sorgulayan ve en uygun seçenekleri size sunan Koalay’da bütçenize en uygun sigorta poliçesini satın alabilirsiniz. Koalay olarak size sunacağımız teklifler sigorta şirketlerinin sunduğu en düşük fiyatlara ilave bir komisyon ve ücret içermiyor.


Aracınız Pert Olunca Ne Kadar Ödeme Alırsınız?

Aracınız Pert Olunca Ne Kadar Ödeme Alırsınız?

Sigorta Şirketine Başvururken Gerekli Evraklar Nelerdir, Aracınız Pert Olunca Ne Kadar Ödeme Alırsınız, Pert Araç

Mini Onarım Hakları Nelerdir?

Mini Onarım Hakları Nelerdir?

Boyasız Kaporta Göçük Düzeltme, Boya Hasarlı Kaporta Göçük Düzeltme, Boya Tamiri, Ön Cam Tamiri, Leke Tamiri, Mini Onarım Hakları

Hasarlı Araç Satışı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Hasarlı Araç Satışı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Hasarlı Araç Satışı ve Araç Hasar Kaydı Sorgulama Nasıl Yapılır, Tramer Nedir, Hasar Kaydı ve Ağır Hasar Kaydı Nedir, Aracın Değer Kaybı ve Kasko..