Filmlere Sahne Olan 10 Etkileyici Araba Kazası

Etkileyici trafik kazaları özellikle aksiyon filmlerinin olmazsa olmazıdır. Aksiyon veya macera filmlerinde birçok korkunç ve akıl almaz trafik kazaları meydana gelir. Özellikle bazıları hafızalarda yer edinmeyi başaracak türdendir. Sizler için filmlere sahne olan en etkileyici araba kazası sahnelerini bir araya getirdik.

 

No Country for Old Men (2007)

Filmde Anton Chigurh rolünü canlandıran Javier Bardem korkunç bir kazanın kurbanı oluyor. Bu sahneyi bu kadar başarılı kılan, gerçekçi olması. Neredeyse kazanın ani etkisini ve boyunda yarattığı travmayı hissedebilirsiniz. İlginç olan şey Anton Chigurh’un kazayı ufak yara berelerle atlatması ve sadece kolunu incitmiş biçimde kurtulması.

 

The Matrix Reloaded (2003)

İki kamyonun tam süratle giderken burun buruna çarpışması sonucu akıl almaz bir kaza oluyor. Her şey yerle bir oluyor, Ancak Matrix uçarak sağ kalmayı başarıyor. Çekimleri 3 ay süren sahnenin çekim sürecinde 300 aracın hasar gördüğü söylenmekte.

 

Meet Joe Black (1998)

Filmdeki sahnede tam bir dikkatsizlik nedeniyle oluşan bir kaza karşımıza çıkıyor. Bu sahne, yoğun kavşaklarda karşıdan karşıya geçerken aklımız bir karış havada yürümememiz gerektiğini doğrular nitelikte. Joe’nun karşıya geçmek için kendini birden yola atmasıyla karşıdan hızla gelen bir araba Joe’ya çarpar. Bunun üzerine bir de diğer yönden gelen taksinin çarpmasıyla aracın ön camından fiske yiyip yere kapaklanır.

 

Vanilla Sky (2001)

Julie rolündeki Cameron Diaz, eski erkek arkadaşı David ile kendisine olan ilgisizliği konusunda tartışırken bir kazaya neden oluyor. Julie’nin amacı kendisini ve David’i birlikte öldürmekken, kaza sonucu dehşet verici bir şekilde Julie ölüyor. David ise fena halde zarar görüyor.

 

Bullitt (1968)

Steve McQueen, San Francisco sokaklarında süratli bir şekilde Mustang’ini kullanırkenki hızı ve çılgın uçuşu izleyenleri koltuğa yapıştırıyor. filmdeki kovalamaca ateşli ama doyurucu biçimde sonlanıyor.

 

Death Proof (2007)

Filmde gece keyifli bir şekilde arabayla yolculuk eden bir grup bayanın öldürülmesine tanıklık ediyoruz. Kaçık bir dublör, ölüm geçirmez aracını cinayet silahı olarak kullanıyor. 4 bayan keyifli bir şekilde gece araba yolculuğu yaparken, bir adam hızla sollayıp önlerine geçiyor. Ve baya ileride farlarını kapatıp duruyor. Ardından tam sürat geride kalan arabaya doğru sürüyor. İki araba burun buruna gelip şiddetli bir şekilde çarpışıyor. Çarpışma birkaç kez tekrarlanır ve her çarpışmada yolculardan biri can veriyor.

 

Mad Max (1979)

MadMax filmleri her bilimkurgu meraklısının ilgi alanıdır, ama otomobil parçalama söz konusu olduğunda, George Miller'ın serisinde asla ilk filmin açılışındaki kovalamaca ve çoklu çarpışma ve mahvolma sahnelerinin aşılamadığı iddia edilebilir (ama Road Warrior finali kesinlikle eski usül bir biçimde meydan okumuştur). Göz yuvarlağı takma sahnesine dikkat edin; Miller'in önceden doktor olarak acil servisteki çalışma deneyimi zaten bu film konusunda kendisine ilham vermiştir.

 

Final Destination 2 (2003)

Film endüstrisinin en büyük yığımı olduğunu diyebiliriz. Kaza bir kamyonun içinden düşen koca odun parçalarının arabalara çarpmasıyla başlıyor. Sonrasında araçlar, motorsikletler birbirine çarpıyor. Bu çarpışma esnasında araçlar ateş içinde kalıyor. Onlarca araç yerle bir oluyor. Bu sahne herkesi koltuğa yapıştıracak cinsten.

 

Adaptation (2002)

John Laroche (Chris Cooper) filmde arabasıyla geri geri giderken beklenmedik bir kamyonun aniden çarpışına maruz kalıyor. Bu hem çok basit hem de oldukça gerçekçi bir trafik kazası örneği. Tamamen gerçek hayattaki gibi, sürücü arkadan bir aracın geldiğini fark etmeden kaza saniyeler içinde olup bitiyor. Kaza sonrası çıkan ses, kamera açıları ve sonraki sessizlik tıpkı gerçek gibi.

 

Terminator I (1984)

Terminatör rolünü canladıran Arnold Schwarzenegger, karakola girip birini sorar, polis memuru o kişinin orada olmadığını söyleyip beklemesini rica eder. Terminatör polise geri geleceğini söyler ve kısa bir süre sonra aracıyla polis binasının içine dalar.

 

Filmlerde kaza sahneleri heyecanla izleniyor olsa da gerçek hayatta kazaların olmaması herkesin temennisi. Aracınızın bir kazaya karışması durumunda maddi zararları önlemek amacıyla Koalay.com'da kasko sigortası yaptırmayı unutmayın.

 


Kasko Hasarsızlık İndirimi Nedir?

Kasko Hasarsızlık İndirimi Nedir?

Hasarsızlık İndirimi Nedir Ve Nasıl Kaybolur? Hangi Durumlarda Bozulmaz? İndirim Oranları Nasıl Belirleniyor? Yeni Araç Alma Durumunda Hasarsızlık İndirimi

Zorunlu Trafik Sigortası Neden Yaptırılmalıdır?

Zorunlu Trafik Sigortası Neden Yaptırılmalıdır?

Zorunlu Trafik Sigortası Nedir, Zorunlu Trafik Sigortası Neleri Kapsar, Zorunlu Trafik Sigortası Fiyatı Nasıl Hesaplanır?

Kaza Tespit Tutanağı Nasıl Doldurulur?

Kaza Tespit Tutanağı Nasıl Doldurulur?

Kaza Tespit Tutanağı Nasıl Hazırlanır, Kaza Tespit Tutanağı Nedir,