Tramer Nedir?

Tramer, Trafik Sigortaları Bilgi Merkezi kurumunun kısaltmasıdır. Bu sistem tüm sigorta bilgilerinin toplandığı bir veri deposudur. Tramer sorgulama yaparak herhangi bir araca ait sigorta işlemleri görülebileceği gibi aracın ağır bir hasarı olup olmadığını kontrol edebilir, kaza bilgilerini takip edebilirsiniz.

 

Hayatımızın her anında olumsuz bir durum veya beklenmedik bir kazayla karşılaşma ihtimalimiz var. Bu sebeple kendimizi ve mal varlıklarımızı garantiye alacak sigortalar büyük önem taşıyor. Aracınızla ve sigorta poliçelerinizle ilgili birçok bilgiye hızlıca ulaşmayı sağlayan Tramer sistemi, teknolojik alt yapı ve online hizmetlerle kullanıcılara büyük kolaylık sağlıyor.

 

Tramer'in Görevi

 Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SBM) bünyesinde olan Tramer (Trafik Sigortaları Bilgi Merkezi) bir araçla ilgili birçok bilginin bir arada bulunduğu veri deposudur. Bu sistem sayesinde bilgilerin yönetimi tek bir yerden gerçekleşmektedir. Tramer sorgulama işleminin en büyük avantajı; birçok bilgiye hızlı ve kolay bir şekilde ulaşma imkanı sunmasıdır. 

 

Tramer sorgulama ile aracınızla ilgili öğrenmek istediğiniz bilgilere tek seferde ulaşabilirsiniz. Aracınızın kaza yapıp yapmadığından hasar durumuna, sigortalı olup olmadığından kusur oranına ve poliçe bitiş tarihine kadar birçok detayı kolayca öğrenebilirsiniz.

 

Tramer sorgulama işlemi özellikle ikinci el araç alacaklar için oldukça faydalıdır. Çünkü alıcılar, bu sorgulama işlemi sayesinde aracın daha önce kazaya uğrayıp uğramadığı, bugüne kadar gördüğü hasarlar ve diğer birçok özelliği hakkında bilgi edinebilirler.

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SBM) hakkında daha detaylı bilgiyi sayfamızdan edinebilirsiniz.

 

Tramer İle Neler Sorgulanabilir?

Tramer üzerinden çeşitli sorgulamalar yapabilmeniz mümkün, 

  • Kasko poliçesi,
  • Trafik poliçesi,
  • Araç hasar kaydı,
  • Kaza tespit tutanağı sonrası belirlenen kusur oranı bunlar arasındadır.

 

Sorgulama esnasında bazı bilgiler vermeniz gerekir, bunlar doğrultusunda istediğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz. Ancak verdiğiniz bilgilerin doğru olmasına dikkat edin.Yapacağınız işleme göre sorgulama şekli değişebilir. Trafik sigortası sorgulamanın başarılı olabilmesi için;

  • Sigorta şirketi,
  • Acente,
  • Poliçe numaranızın tam ve doğru olduğundan emin olmalısınız.

 

Kasko poliçesi sorgularken ise;

  • Plaka bilgisi,
  • Şasi bilgisini girmeniz gerekir.

Sorgulama sonucunda herhangi bir indirim sahibi olup olmadığınızı öğrenebilir, önceki poliçe bilgilerinizin detaylarını inceleyebilirsiniz.

 

Tramer ile sorgulanacak konulardan biri de Araç hasarıdır. Bu hizmet özellikle 2.el araç alacakların ilgisini çekmektedir. Bu sorgulama sayesinde ikinci el araç almayı düşünen kişiler,

  • Aracın kaza görüp görmediği,
  • Hasar durumu gibi önemli detaylar hakkında bilgi sahibi olabilirler.

Plaka, şasi no, motor no, vergi kimlik no gibi bilgileri girerek aracın hasar kaydına ulaşabilirsiniz.

 

Tramer Poliçe Sorgulama’yı Nereden Yapabiliriz?

Tramer Poliçe Sorgulama işlemini online olarak gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken istenilen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde sisteme girmeniz olacaktır. Cep telefonunuz üzerinden SMS yoluyla da tramer hasar kaydı sorgulaması yapabilirsiniz. Aracın şasi numarasını veya plakasını 5664’e kısa mesaj olarak göndermeniz halinde sonuç cep telefonunuza gelecektir. Ücretlendirme tüm operatörler için sorgulama başına 46 TL olarak belirlenmiştir.


Hasarlı Araç Satışı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Hasarlı Araç Satışı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Hasarlı Araç Satışı ve Araç Hasar Kaydı Sorgulama Nasıl Yapılır, Tramer Nedir, Hasar Kaydı ve Ağır Hasar Kaydı Nedir, Aracın Değer Kaybı ve Kasko..

 Araç Değer Kaybı 

 Araç Değer Kaybı 

Araç değer kaybı, araç değer kaybı hesaplanması, araç değer kaybı şartları, araç değer kaybı zamanaşımı, araç değer kaybı dilekçesi, araç değer kaybı davası

BES İptal Edilirse Ne Olur?

BES İptal Edilirse Ne Olur?

Bes iptali, zorunlu bes, otomatik bes, bes iptali durumunda yapılan kesintiler, stopaj kesintisi, giriş aidatı kesintisi, devlet katkısı kesintisi