Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında Yaş Sınırı Nedir?

İnsanlar yaşamları boyunca birçok kez hasta olup birçok kez hastaneye giderler. Bazı durumlarda hastane masrafları kişilerin karşılayamayacağı noktalara gelebilir. Bazı durumlarda ise standart hastane hizmetlerinin üstünde hizmet görmek isteyebilirler. Sosyal Güvenlik Kurumu ile paralel olarak çalışan tamamlayıcı sağlık sigortası kişiler için büyük avantaj sağlar. Tamamlayıcı sağlık sigortası ayakta ve yatarak olmak üzere iki farklı teminat sunar. 

 

Tamamlayıcı sağlık sigortasında kişilerin SGK’lı olması, SGK ile anlaşmalı hastanelerde SGK ile anlaşmalı doktorlardan faydalanabilecekleri bir şart iken yaş sınırı da bu şartlar arasında yer almaktadır. 
Tamamlayıcı sağlık sigortası branşına aracılık eden firmalardan firmalara değişiklik gösterse bile 0-70 yaş aralığında bulunan herkes bu sigortadan faydalanabilir. Bazı firmalar üst yaş sınırı olarak 60 yaşı belirlemişlerdir. 

Tamamlayıcı sağlık sigortası teminatları nelerdir bilgi almak için sayfamızı ziyaret edin.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında Yaş Sınırı 

Tamamlayıcı sağlık sigortalarında bir yaş sınırı belirlenmiştir. Sağlık sigortaları için üst limit 55 yaş olarak sınırlandırılmıştır. Bazı sigorta şirketlerinde bu sınır 55-80 yaş arasında değişir. 55 yaş üzeri için sigorta yapan çok az sigorta şirketi bulunmakla beraber 80 yaş için sadece bir sigorta şirketi vardır. 

 Sigorta Şirketi  En Üst   Giriş Yaşı  Ömür Boyu Yenileme Garantisi için Sigortaya En Üst Giriş Yaşı  Sigortayı Üst Üste  Yenileme Süresi
 Allianz   55 Yaş  maksimum 52 Yaş  3 yıl kesintisiz
 Anadolu  64 Yaş  maksimum 60 Yaş  4 yıl kesintisiz
 Axa  59 Yaş  maksimum 56 Yaş  3 yıl kesintisiz
 Güneş  59 Yaş  maksimum 59 Yaş  3 yıl kesintisiz
 Halk  55 Yaş  maksimum 55 Yaş  3 yıl kesintisiz
 Mapfre  60 Yaş  maksimum 54 Yaş  3 yıl kesintisiz
Türk Nippon  59 Yaş  maksimum 80 Yaş  3 yıl kesintisiz
Sompo Japan  56  Yaş  maksimum 53 Yaş  3 yıl kesintisiz

 

18 Yaş Altı Kişiler İçin 

Sigorta şirketleri 18 yaş altı bireyler için yanlarında sağlıklı bir birey ile beraber veya yaş sınırı olmaksızın 0-18 yaş aralığındaki tüm bireyleri Tamamlayıcı Sağlık Sigortası kapsamına almaktadır.
Bu sigortayı yaptırmanın şartı tüm bireylerde olduğu gibi SGK ’nın aktif olması koşuludur. SGK aktif değil veya yok ise sigorta primlerinin ödenerek SGK’nın aktifleşmesi halinde Tamamlayıcı Sağlık Sigortasından faydalanabilirler. Genel sağlık sigortaları devlet tarafından karşılanan 18 yaş altı çocuklar aileleri tarafından bu sisteme dahil ettirilirler. 

Tamamlayıcı sağlık sigortasında doğum teminatı var mı öğrenmek için sayfamızı ziyaret edin.

60 Yaş Üzeri Kişiler İçin Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında 60 yaş sigorta şirketleri tarafından riskli görülmektedir. Dolayısıyla birçok firma yaş sınırını 55 ile sınırlandırıp 55 yaş üzeri kişiler için birkaç firma teminat vermektedir. Bu poliçeye aracılık yapan şirketler kişinin poliçe başlangıcından önce var olan hastalıklarına ilişkin tedavi masraflarını ödemektedir. 60-80 yaş arası kişiler için poliçe primi fazla olmak ile beraber bu kişilerin geçmişte geçirdikleri hastalıkları yok ise 60 yaş altı kişiler için çıkan prim ile hemen hemen aynı primi ödeyebilirler. 

 

İleri Yaş Sigortası

Sigorta şirketleri Tamamlayıcı Sağlık Sigortası kapsamına dahil edeceği kişiler için farklı farklı şartlar sunmaktadır. Bireyler kendilerine uygun paket ve firmayı araştırarak tercih yapmalıdır. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası kapsamına girmek isteyen kişiler için en belirgin şartlardan biri de yaş sınırıdır. Birçok şirket bu yaş sınırını 55 ile sınırlandırırken bazı şirketler 60-65 ile sınırlandırmaktadır. Şirketler arasında 70 yaş ve üzeri için bireyleri kapsama dahil eden çok az firma bulunmaktadır. Bu firmalar ise bireyler için ileri yaş sigortası adı altında kapsama dahil ederler. 

İleri yaş sigortası 70 yaş üstü bireyler için sadece bir hastane de tedavi ve muayenelerde ortaya çıkan fark ücretini karşılanır. 0-80 yaş aralığında olan tüm T.C. vatandaşları bu sigortadan faydalanabilmektedir. Üründen faydalanmak isteyen tüm 70 yaş üstü kişiler veya tanısı teşhisi koyulmuş hastalığı olan kişiler tek başına olmamakla beraber aile fertleri ile birlikte kapsama alınmakla zorunludur. 
 


Seyahat Sigortası Geçerlilik Süresi

Seyahat Sigortası Geçerlilik Süresi

Seyahat sigortası nedir, seyahat sigortası neleri kapsar, seyahat sigortası neden yaptırılır, seyahat sigortası geçerlilik süresi nedir, seyahat sigortası fiyatları nasıl belirlenir?

Seyahat Sigortası İstisnai Durumlar Nelerdir?

Seyahat Sigortası İstisnai Durumlar Nelerdir?

Seyahat Sigortası, Seyahat Sigortası Teminatları, Seyahat Sigortası İstisnai Durumlar, Yurt dışı Seyahat Sigortası...

Tamamlayıcı Sağlık Sigorta Prim Ödemeleri Nasıl Yapılır?

Tamamlayıcı Sağlık Sigorta Prim Ödemeleri Nasıl Yapılır?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Avantajları, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Prim Hesaplamaları...