Tamamlayıcı Sağlık Sigorta Prim Ödemeleri Nasıl Yapılır?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

Sosyal Güvenlik Kurumuna üyeliği olan vatandaşların fark ödemeden özel hastanelerin imkânlarından yararlanma fırsatı sunan sigorta türüdür. Tamamlayıcı sağlık sigortasından 55 yaşın altında olan her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yararlanabilir. Yaş sınırının her sigorta şirketine göre farklılık gösterebileceği unutulmamalıdır. Ayrıca sigortaya başvuru yapabilmenin diğer bir şartı ise poliçe sahibinin SGK’sı olması gerekliliğidir.

 

 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Avantajları

  • En büyük avantajlarından birisi Sosyal Güvenlik Kurumunun tedavinin belirli bir kısmını karşıladığı durumlarda, tamamlayıcı sağlık sigortası tarafından ödenerek ekonomik açıdan destek olmaktır.
  • Diğer bir avantajı ise uzun sürebilen tedavi sürecinde sigortalının konaklama hizmetleri sigorta tarafından karşılanmaktadır. 

Ayrıca tamamlayıcı sağlık sigortası ile anlaşması olan özel bir hastanede tedavi olunması durumunda sigortalıdan sadece devlete ödenmesi zorunlu olan katkı payı ücreti alınmaktadır.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Teminatları Nelerdir? bilgi almak için ilgili sayfayı ziyaret edin.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Prim Ödemeleri

Tamamlayıcı sağlık sigortası primleri belirli kriterlere göre değişiklik gösterebilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu 55 yaş altında, T.C. vatandaşı olanlar özel sağlık sigortası fiyatının yaklaşık 3’te 1’i fiyatına tamamlayıcı sağlık sigortasından yararlanabilmektedirler.
Sigorta yaptırmak isteyen müşterilerin yaşı, cinsiyeti, ikamet ettiği adres gibi kişiye göre değişiklik gösteren özellikler sigorta fiyatının değişiklik göstermesine neden olmaktadır.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında Yaş Sınırı Nedir? bilgi almak için sayfamızı ziyaret edin.

Tamamlayıcı sağlık sigortasının ana teminatları arasında yatarak tedavi ve ayakta tedavi bulunmaktadır. Teminat seçenekleri kişinin tercihine göre belirlenir. Ayakta veya yatarak tedavi içeren poliçelerde bekleme süresi olmadan doğum teminatı mevcuttur. Poliçelerde doğum teminatı standart tabloya göre fiyatlandırılmamaktadır. Doğum teminatı ayrı olarak fiyatlanır.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Prim Hesaplamaları

  • Tamamlayıcı sağlık sigortasında prim hesaplaması sigorta başlangıç tarihindeki sigortalının yaşı esas alınmaktadır.
  • Sigorta priminin vade sayısı ve hangi miktarda ödeme yapılacağı başvuru formunda ve poliçe üzerinde belirtilmektedir.
  • Poliçe sahibi prim ödemelerini poliçe üzerinde belirtilen ödeme planına göre kredi kartı ile yapabilmektedir. Kredi kartının dışında ödeme kabul edilmemektedir. 
  • Poliçe primi İstanbul ili için farklılık göstermektedir. İstanbul dışındaki iller için daha uygun fiyatlar verilmektedir. Aynı durum ailenin diğer üyeleri içinde geçerlidir.
  • Tamamlayıcı sağlık sigorta priminin hesaplanmasında poliçe sahibinin aktif olarak Sosyal Güvenlik Kurumunda çalışan ya da eş/ çocuk olmasına göre belirlenmektedir.

Seyahat Sigortası Geçerlilik Süresi

Seyahat Sigortası Geçerlilik Süresi

Seyahat sigortası nedir, seyahat sigortası neleri kapsar, seyahat sigortası neden yaptırılır, seyahat sigortası geçerlilik süresi nedir, seyahat sigortası fiyatları nasıl belirlenir?

Seyahat Sigortası İstisnai Durumlar Nelerdir?

Seyahat Sigortası İstisnai Durumlar Nelerdir?

Seyahat Sigortası, Seyahat Sigortası Teminatları, Seyahat Sigortası İstisnai Durumlar, Yurt dışı Seyahat Sigortası...

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında Yaş Sınırı Nedir?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında Yaş Sınırı Nedir?

Tamamlayıcı sağlık sigortası, tamamlayıcı sağlık sigortasında yaş sınırı, ileri yaş sigortası, 60 yaş üzeri kişiler için tamamlayıcı sağlık sigortası