Kaskoda Muafiyet Nedir?

 

Kaskoda muafiyet, hasarın belirli bir miktarının sigortalı tarafından karşılanması halidir. Aracın sigorta bedelinin ya da hasarın belli bir yüzdesine kadar oluşan zararların sigortalı tarafından, üstünün ise sigortacı tarafından karşılanmasıdır. Sürücülerin en zorlandığı anlardan birisi ise zorunlu trafik sigortalarını yaptırdıktan sonra hangi kasko türünü seçeceklerine karar vermeleri… Her biri farklı seçenekler sunan kasko poliçelerinin en çok tercih edilenlerinden birisi de Muafiyetli Kasko.

 

Muafiyetli Kaskonun Sağladığı Avantajlar Nedir?

 

Kasko tercih haritasına baktığımızda, Muafiyetli Kasko, yıllık ödemelerinden tasarruf etmek isteyen araç  sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılayan bir kasko türü olarak öne çıkıyor. Rakamlarla ifade etmek gerekirse; muafiyetli kasko, geniş çaplı bir kasko çeşidine indirim  olanakları sağlayabilen bir alternatif sunuyor.

Uygun fiyatlı kasko yaptırmak isteyen araç sahipleri Muafiyetli Kasko yaptırmayı tercih edebiliyor. Araç sahiplerine yüksek gelen kasko fiyatlarında indirim almak isteyenler de yine muafiyet hakkından yararlanıyor. Dünya genelinde değişen döviz kuru ve araçların her geçen gün artan fiyatları, muafiyetli kaskoya olan talebi de araç fiyatlarıyla paralel olarak her geçen gün artırıyor.

 

Muafiyetli Kaskoda Yararlanacağınız İndirim Nasıl Hesaplanır?

 

Dikkat edilmesi gereken nokta ise Kasko poliçenizde hasarın yüzde kaçına kadar sigorta şirketi tarafından karşılanacağının yazmasıdır. Örnek vermek gerekirse; 50.000 TL sigorta bedelli kasko poliçesini %2’lik muafiyet oranında sigortalattığınızda, 50.000 * %2 = 1.000 TL’ye kadar olan hasarlarınızı kendiniz öder, eğer hasarınız bu tutarın üstündeyse arta kalan tutarı sigorta şirketi öder. Diğer bir ifadeyle, hasar tutarınız 3000 TL ise, 1000 TL’sini siz öderken, geri kalan 2000 TL’yi sigorta şirketi ödeyecektir. Özetle, muafiyetli kasko sisteminde küçük hasarlarınız için sigorta şirketinden çok beklentiniz olmazken, büyük hasarlarınız için kendinizi çok cüzi miktarlar ödemeyi göze alarak yine koruma altına alırsınız. 

 

 


Yol Yardım Hizmetleri Nelerdir?

Yol Yardım Hizmetleri Nelerdir?

Yol yardım sigorta fiyatları, yol yardım hizmetleri hangi teminatları içerir, yol yardım hizmetlerinde çekici yardımı, yol yardım hizmeti nasıl alınır?

Lütuf Ödemesi (Ex Gratia)

Lütuf Ödemesi (Ex Gratia)

lütuf ödemesi nedir, ex gratia lütuf ödemesi, lütuf ödemesi neden yapılır, lütuf ödemesi kapsamı, sigorta bağlamında lütuf ödemesi nedir, lütuf ödemesi neden yapılır?

BES İptal Edilirse Ne Olur?

BES İptal Edilirse Ne Olur?

Bes iptali, zorunlu bes, otomatik bes, bes iptali durumunda yapılan kesintiler, stopaj kesintisi, giriş aidatı kesintisi, devlet katkısı kesintisi