2024 Araç Kasko Değer Listesi

2024 Araç Kasko Değer Listesi

2024 Araç Kasko Değer Listesi

  • Aracınızın markasını, model yılını ve modelini seçerek 2024 yılı için geçerli en güncel kasko fiyatlarını anında görün.
  • Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği tarafından her ay yayınlanan kasko değer listesinden her ay güncel olarak alınan fiyatlar Koalay’ın kasko değer hesaplama aracından kolayca görüntülenebilir.

Son güncelleme: 18.04.2024

Aracınızın kasko değerini hemen öğrenin!

2024 yılı kasko değer listesi ile aracınızın markasını, model yılını ve modelini seçerek güncel kasko fiyatlarını hesaplayabilirsiniz!


Aracınızın değeri:

{{teminatResult | currency : value=""}} TL

Önde gelen sigorta şirketleriyle çalışarak en uygun tekliflere ulaşmanızı sağlıyoruz!

Kasko Değer Listesi Tüketici Soruları

Araç değer listesi Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği tarafından hazırlanır ve bu liste her ay güncellenir. Aracın markası, modeli, yaşı ve kullanım amacına göre belirlenen kasko değer listesinde 15 yaşından küçük araçlar yer alır. Daha eski model araçların sigorta bedelleri sigorta şirketinin sigortalı ile mutabık kalmasıyla netleştirilir.

Sigorta şirketleri müşterilerine kasko hesaplama ile ilgili bilgi verirken ve sigortalılarına tazminat öderken bu listedeki değerleri dikkate alır.

Kasko değer listesi Koalay web sitesinden öğrenilebilir. En güncel kasko değeri için Koalay web sitesinde araç markası, modeli ve model yılı girilerek araç kasko sorgulama yapılır ve en güncel kasko bedeli görüntülenebilir.

Kasko değer hesaplama işlemi, aracın marka, model ve model yılı bilgilerine göre TSRSB - Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği tarafından hazırlanan kasko değer listesi dikkate alınarak belirlenir. Marka değeri ve model yılı yeni olan araçların kasko değeri fazladır. Aracın yaşı da kasko primlerinde belirleyicidir. Eski araçların ise bakım masrafları da yükselir. Bu da kasko bedelinin düşmesine ancak kasko priminin yüksek olmasına neden olur. Aracın kayıtlı olduğu il de kasko bedelini etkiler. Yoğun trafiğin ve trafik kazalarının sık yaşandığı illerde, suç işleme potansiyelinin daha fazla olduğu büyük şehirlerde kasko bedeli daha yüksektir.

Kasko değeri, marka, model ve model yılı bilgisine göre Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği tarafından hazırlanan kasko değer listesi dikkate alınarak belirlenir. Marka değeri olan ve yeni model araçların kasko değeri fazladır. Eski araçların bakım masraflarının yüksek olması nedeniyle bu araçların değeri daha düşüktür. Ancak kasko primi daha yüksektir. Aracın kayıtlı olduğu il de bu değer üzerinde belirleyicidir. Yoğun trafiğin ve trafik kazalarının yaşandığı illerde, suç işleme potansiyelinin daha fazla olduğu büyük şehirlerde kasko bedeli diğer illere göre daha yüksek hesaplanır.

Araç kasko değeri belirlemesi Koalay tarafından yapılmaz, bu değer sigorta şirketleri tarafından belirlenir. Sigorta şirketleri TSRSB - Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği tarafından hazırlanan ve her ay düzenli olarak güncellenen kasko değer listesini baz alarak kasko değeri hesaplaması yapar. Bu listede aracın model, model yılı ve marka bilgileri dikkate alınır. Bu listede 15 yaşından küçük araçlar için kasko değer hesaplaması yapılır. 15 yaşından büyük araçlar için kasko değeri sigorta şirketinin sigortalı ile mutabık kalmasıyla netleştirilebilir.

Koalay.com web sitesi, belirlenen kasko bedeli için en uygun kasko poliçelendirmesinin en avantajlı yoludur. Araç sahipleri bütçelerine en uygun kasko hesaplama işlemini Koalay’ın anlaşmalı olduğu sigorta şirketlerinin sunduğu teklifleri inceleyerek yapabilir. Bu kasko hesaplama işlemi ile en uygun teklifi veren sigorta şirketi seçilebilir. Araç sahipleri kredi kartlarını kullanarak kasko poliçelerini anında satın alabilir. Kasko poliçesi anında yazdırılabilir ya da araç sahibi e-posta ile kendisine gönderebilir.

Kasko, aracın yanması, çalınması, çalınmaya teşebbüs edilmesi ve kaza sonucu oluşabilecek zararları güvence altına alan isteğe bağlı olan bir sigorta türüdür. Sigorta şirketleri araç sahiplerine alternatif kasko sigortası seçenekleri sunar.

Kasko poliçesinde belirtilen ve karayolunda kullanma izni olan motorlu ve motorsuz tüm kara araçlarından doğan menfaatin bazı risklerin gerçekleşmesi sonu cunda doğrudan uğrayacağı maddi zararları ve hasarları teminat altına alır. Örneğin, aracın karayolunda ve demiryolunda kullanılabilen motorlu veya motorsuz araçlara çarpması, aracın yanması, aracın veya araç parçalarının çalınması ya da çalınmaya teşebbüs edilmesi gibi zararlar teminata dahildir.

Aracın standart aksesuarları dışında sayılan radyo, dvd oynatıcı, özel ses sistemi, navigasyon ve klima gibi donanımların değerleri kasko bedeline dahil edilmez, ayrı olarak hesaplanabilir. Araç kasko işlemlerinde poliçede ek teminatlara yer verilebilir ancak eklenen teminatların kasko primlerinde artışa neden olacağını unutmamak gerekir.

Aracın satılması ya da el değiştirmesi durumunda var olan kasko poliçesinin ne olacağı, araç sahipleri tarafından merak edilen bir konudur. Kasko poliçesi devam ederken araç el değiştirirse poliçe otomatik olarak geçerliliğini yitirir. Bu tarih aynı zamanda sözleşmenin fesih edildiği tarih olarak kabul edilir. Poliçenin bitmesi gereken tarih ile fesih tarihi arasındaki kayıp zaman, prim hesabı yapılması için kullanılır ve kasko sigortası yaptıran kişiye geri ödeme gerçekleştirilir.

Kasko sigortası başladığı tarihten itibaren bir yıl geçerlidir. Yenileme işlemi her sene tekrar etmelidir. Kasko yenileme zamanı geldiğinde, geç kalmadan kasko teklifi alarak poliçelendirmelerin yapılması önemlidir. Kasko zamanında yenilenmediği takdirde araç sahibinin var olan hasarsızlık indirimi hakkı kaybolur.

Kasko sigortasını yenilemenin en kolay yolu Koalay’dır. Koalay.com internet sitesinden birçok sigorta şirketinden aynı anda teklif alınarak, birkaç dakika içinde en uygun kasko teklifi seçilebilir ve kredi kartıyla satın alınabilir. Koalay.com üzerinden kasko poliçesi online olarak bastırılabilir. Sigorta şirketlerinden alınan fiyatlara ek ücret veya hizmet bedeli yansıtılmaz.

Araç sahipleri yılı hasarsız tamamladığında bir sonraki yıl kasko poliçe fiyatları üzerinden hasarsızlık indirimi hakkına sahip olur. Kaskonun geçerli olduğu sene içinde araç bir trafik kazasında hasara uğrarsa ve bu zarar var olan kasko tarafından karşılanırsa bir sonraki yılın kasko poliçelendirmesinde indirim hakkının bir kısmı ya da tamamı kaybedilebilir. Eğer kazada araç sahibinin kusursuz olduğu resmi olarak belgelenirse hasar, trafik kazasına karışan diğer aracın sigorta şirketi tarafından karşılanır ve hasarsızlık indirimi hakkı korunmuş olur.

Hasarsızlık indirimi hakkı Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi aracılığıyla tüm sigorta şirketleri tarafından takip edilir. Kasko poliçesinin süresi dolduğunda en uygun kasko farklı bir sigorta şirketinden yaptırılmak istenirse önceki poliçede kazanılan hasarsızlık indirimi hakkı aynı şekilde devam eder. Bu hakkın sürmesi için kaskoya ara vermemek, yani yenileme süresini geçirmemek gerekir.

Son güncelleme: 18.04.2024

Aracınızın kasko ve zorunlu trafik sigortasını yaptırın!
Türkiye’nin ilk online sigorta brokeri Koalay.com’da;
Araç Kasko Değer Listesi

Yalnızca 7 soruya vereceğiniz cevapla kolay sigorta teklifi alabilirsiniz. Bütçenize en uygun teklifi seçip kasko ve trafik poliçenizi satın almanız için ise 1 dakika ayırmanız yeterli.

Araç Kasko Değer Listesi

Siz zahmet etmeyin; Akıllı Koala Cengiz, piyasayı tarayarak Türkiye’nin önde gelen sigorta şirketlerinden size özel en uygun trafik ve kasko teklifini bulur.

Araç Kasko Değer Listesi

Koalay.com’da açık ve kolay anlaşılır ürün bilgileriyle, 365 gün, 24 saat kasko ve trafik sigortası teklifi alabilir, güvenle poliçenizi yaptırabilirsiniz. Poliçeniz anında e-posta adresinize gönderilir.

Araç Kasko Değer Listesi

Ödemelerinizi kredi kartınızla, peşin ya da taksitli olarak, Verisign SSL güvencesiyle online yapabilirsiniz. Poliçe ödemeleriniz kredi kartınızdan otomatik olarak gerçekleştirilir.

Koala Cengiz
Çok Koalay değil mi?
Koalay.com ile bütçeniz için en uygun sigorta poliçesini koalayca ve hızlı bir şekilde satın alabilirsiniz.
Koalayca Teklif Al

Kasko Sigortası Kullanım Kılavuzu

Merak edenler için Kasko Sigortası hakkında detaylı bilgiler
  05.10.2017

Aracınız Sel ve Su Baskınlarında Teminat Altında mı?

Aracın Camı Dolu Nedeniyle Kırılırsa Ne Olur? Sel ve Su Baskını Teminatı Nedir? Aracı Su Basarsa Ne Olur? Kasko Sigortasının Teminatları Nelerdir?
Aracınız Sel ve Su Baskınlarında Teminat Altında mı?
  09.02.2021

Aracın Çalınması Halinde Kasko, Tazminatı Ne Sürede Karşılar?

Aracın çalınması durumunda kasko tazminatı, Araç çalınmasını kasko karşılar mı, sigorta şirketinin çalınma sonucu tazminat ödemediği durumlar...
Aracın Çalınması Halinde Kasko, Tazminatı Ne Sürede Karşılar?
  03.10.2019

Eşdeğer Parça Uygulaması Nedir?

Eşdeğer Parça Uygulaması Nedir, Eşdeğer Parça Nedir, Eşdeğer Parça Kullanımında Sistem Nasıl İşliyor, Eşdeğer Parça Uygulaması ve Sigorta
Eşdeğer Parça Uygulaması Nedir?
  26.09.2019

Motosiklet Kasko İşlemleri

motosiklet kasko fiyatları, motosiklet kasko değeri, motosiklet kasko yapan firmalar, motosiklet kasko fiyat belirlenmesi
Motosiklet Kasko İşlemleri
  19.09.2019

Dar Kasko ile Genişletilmiş Kasko Farkı Nedir?

Dar Kasko, Genişletilmiş Kasko, Dar Kapsamlı Kasko, Dar Kasko İle Genişletilmiş Kasko Arasındaki Fark, Dar Kasko Nedir
Dar Kasko ile Genişletilmiş Kasko Farkı Nedir?
  13.09.2019

Araç Camı Kırılmasını Kasko Karşılar Mı?

kaskoda cam kırılması, cam kırılmasında istenen belgeler, kaskoda cam değiştirme hakkı, zorunlu trafik sigortasında cam kırılması
Araç Camı Kırılmasını Kasko Karşılar Mı?

Sayfayı Faydalı Buldunuz mu?

Puan Verin