Aracınız Pert Olunca Ne Kadar Ödeme Alırsınız?

 

Bir kaza sonucunda aracın %70 ve daha fazlasının hasar görmesi ve aracın onarım masraflarının sigorta değerine yakın olması onun “pert araç” olduğunu gösterir. Kullanılmaz hale gelen araç doğrudan tam hasarlı konumuna düşer.


Bu tip bir hasarla karşı karşıya kalındığında yapılması gereken birkaç işlem bulunuyor. Öncelikle sigorta sahibi 5 iş günü içinde sigorta şirketine durumu bildirmelidir. Ayrıca aracın eksper tarafından incelenmesini talep etmelidir. 5 iş gününü geçirdiğiniz takdirde sigorta sorumluluk almaz.
 

Sigorta Şirketine Başvururken Gerekli Evraklar Nelerdir?

 

  • Sigorta poliçesi
  • Trafik kaza raporu
  • Sürücünün alkol raporu
  • Ehliyet ve ruhsat fotokopisi
  • Aracın hasarlı olduğunu belgeleyen fotoğraflar
  • Primlerin ödendiğine dair makbuzlar

 

Kasko Sigortası’nda Aracın Pert Olması Veya Çalınması Durumunda Kasko Poliçesinde Yazan Sigorta Bedeli Mi Ödenir?


Aracınıza kasko sigortası yaptıracak olanların en fazla merak ettiği soruların başında yer alan “Kasko Sigortası’nda aracın pert yani ağır hasarlı olması halinde veya çalınması durumunda kasko poliçesinde yazan sigorta bedeli mi ödenir?” sorusuna cevap olabilecek bilgiler şu şekildedir;


1.4.2013 tarihinde yürürlüğe giren Kasko Sigortası Genel Şartları’nda Sigorta Bedeli kısmında belli bir tutar yer almayacak olup poliçede “Sigorta şirketi aracı hasar tarihi itibariyle rayiç değerine kadar teminat altına almıştır.” ibaresine yer verilmektedir.


Diğer taraftan rayiç değerde esas alınacak referansa veya rayiç değerin hesaplama yöntemine de poliçede yer verilecek, bu yönde bir belirleme bulunmaması ya da belirlemenin somut olmaması durumunda Türkiye Sigorta Birliği tarafından yayınlanacak liste esas alınacaktır.


Bu düzenleme ile birlikte hasar durumunda eksik/aşkın sigorta uygulanmayacağı yönünde poliçeye not düşülmesi yönünde bir irade kullanılmış ve genel şart metninden eksik sigorta ve aşkın sigortaya ilişkin hükümler çıkartılmıştır.


Koalay'ın Araç Kasko Hesaplama sayfasını ziyaret ederek, aracınızın model, marka, üretim yılı bilgilerini seçip kasko değerini görebilirsiniz. 


Eğer aracınızın sigortası yoksa, kaza sonrası aracınızda oluşabilecek hasarları gidermek için bir kasko sigortası edinmenizde fayda var. Kolay adımlarla bütçenize ve ihtiyacınıza en uygun sigorta tekliflerini sunduğumuz Koalay’dan bir kasko sigortası satın alarak, kaza sonrası arabanızda oluşabilecek tüm zararları karşılayabilirsiniz.


Trafik Kazası Sonrası Yapılacak İşlemler Nelerdir?

Trafik Kazası Sonrası Yapılacak İşlemler Nelerdir?

Trafik Kazası Sonrası Hangi İşlemler Yapılmalı? Trafik Polisi Ne Zaman Çağrılmalı? Kaza Sonrası Hangi Sigorta İşlemleri Yapılmalıdır?

Hasarlı Araç Satışı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Hasarlı Araç Satışı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Hasarlı Araç Satışı ve Araç Hasar Kaydı Sorgulama Nasıl Yapılır, Tramer Nedir, Hasar Kaydı ve Ağır Hasar Kaydı Nedir, Aracın Değer Kaybı ve Kasko..

Sigorta Tahkim Komisyonu Nedir?

Sigorta Tahkim Komisyonu Nedir?

Sigorta Tahkim Komisyonu nedir, ne iş yapar, sigorta tahkim komisyon ücretleri, sigorta tahkim komisyonu başvurusu için gerekli belgeler.