Arabayla Kış Tatili İçin 6 Rota

Ailenizle birlikte kış tatili planları yapıyorsanız özel aracınızla yolculuk yapabilirsiniz. Ancak yola çıkmadan önce atlamamanız gereken bazı şeyler var. Öncelikle yola çıkmadan aracınızın kış bakımı ve zorunlu trafik sigortası yapılmış olmalı. Kış bakımı için profesyonel bir teknisyenden yardım alabilirsiniz. Çıkacağınız yolculuğun uzun ya da kısa olması fark etmez. Kış mevsiminin değişken hava şartlarını da göz önünde bulundurmalısınız. Bu nedenle karlı, çamurlu ve gizli buzlanma olabilecek kaygan zeminlerde aracınıza ekstra yol tutuşu sağlayan kış lastiklerini takmalısınız. Yedek lastiğinizin de kış lastiği olmasına özen gösterin ve bagajınızda mutlaka lastik ölçülerinize uygun bir takım kar zinciri bulundurun. Eksikleri tamamladıktan sonra artık valizleri hazırlayıp yola çıkabilirsiniz.

1. Abant

Kış mevsiminin vazgeçilmez durağı şüphesiz ki Abant. Burası Bolu iline bağlı. Adını Abant Gölü’nden alan tatil yeri, kış tatillerinin cenneti olarak nitelendirilebilir. Muhteşem doğa manzarası kar yağdığında tablo gibi seyredilir, şehirden uzaklığı ve sakinliği özellikle büyük şehirlerde yaşayanlar için eşsiz bir deneyimdir. Abant tatilinizde Abant Milli Parkı’na gitmelisiniz. İstanbul ve Ankara’dan birkaç saatlik yolculukla gidilebilen Abant Milli Parkı göl kenarındaki evleri, orman havası ve doğal güzellikleri ile huzuru yakalamanız için bir fırsat. Tatilinizi sadece Abant Gölü’nde yaşayan Abant alabalığı’nı yemeden noktalamamalısınız.


2. Bolu Yedigöller

İstanbul ve Ankara’dan yaklaşık 3 saatte gidebileceğiniz Bolu Yedigöller, eşsiz bir doğa manzarasına sahip. Gölleri ve zengin bitki örtüsüne sahip Yedigöller, kar yağdığında kesinlikle görmeniz gereken, orada kalmasanız da uğrayabileceğiniz bir yer. Bolu Yedigöller yakınında aralarında kaplıca oteli de olan birçok konaklama seçeneği bulunuyor. Çocuklarınızla birlikte çıktığınız tatilde Yedigöller Milli Parkı’nda yürüyüş yapabilir, fotoğraflar çekebilirsiniz.

Yedigöller; Nazlıgöl, Kurugöl, İncegöl, Sazlıgöl, Deringöl, Büyükgöl ve Seringöl olmak üzere 7 tane gölden oluşuyor. Büyükgöl’de bir otopark bulunuyor. Aracınızı buraya park ederek sakin bir gezinti için Nazlıgöl ve çevresinde yürüyüş yapabilirsiniz.


3. Uludağ

Türkiye’nin en gözde kış tatili yerlerinden biri olan Uludağ’a otomobilinizle gidebilirsiniz. Uludağ İstanbul arası mesafe 220 kilometre. Bursa’dan ise 1 saatte varabilirsiniz. Hareketli bir tatil olsun, hem doğa yürüyüşleri hem de aktivitelerle zaman geçsin istiyorsanız, çocuklarınızla birlikte Uludağ tatili yapabilirsiniz. Burada kayak yapabilir, diğer kış sporlarını da deneyebilirsiniz.

Uludağ’dan dönüşte Bursa’da turlayabilir, Tarihi Bursa Çarşısı’nı gezme fırsatı yakalayabilirsiniz.


4. Yalova Kaplıcaları

Yalova Kaplıcaları 1. derece arkeolojik sit alanı üzerinde yer alıyor. Yalova’nın kaplıcalarıyla dünyaca ünlü Termal ilçesinde birçok kaplıca oteli seçeneği bulunuyor. Bu tatilinizde şehir stresinden uzaklaşarak rahatlamak için dışarıda kar yağarken, siz içeride sıcacık bir termal havuzda gününüzü geçirebilirsiniz. Aynı zamanda sağlıklı bir kış için de kaplıcalar doğru bir tercih olabilir.

Yalova Termal ve İstanbul arası 183 kilometre. Dilerseniz İstanbul’dan aracınızla Yalova arabalı vapuruyla 1 saat gibi kısa bir sürede de gidebilirsiniz. Bu imkanınız varken haftasonu kaçamağı için Yalova tam aradığınız tatil seçeneği olabilir.

Termal ile Yalova İskelesi arasında, cumhuriyetin ilk yıllarında dikilmiş çınar ağaçları ile çevrili yeşil bir tüneli andıran Çınarlı Hiyaban yolunu görmeden evinize dönmeyin. Bu yoldaki ağaçlar 1997 yılında "korunması gereken anıt ağaçlar" olarak tescil edilmiştir.


5. Erciyes

İç Anadolu’nun en yüksek dağında tatil yapmak ister misiniz? Kış aktivitelerini, özellikle kayak sporunu seviyorsanız Erciyes tam size göre bir seçim. Arkadaş grubu olarak ya da kalabalık bir aile olarak gittiğiniz tatilde sıkılmak için hiçbir neden yok. Temiz havası ve eşsiz dağ manzarası ile Kayseri’nin kayak merkezi Erciyes’te konaklayabileceğiniz birçok otel bulunuyor. Erciyes’e özel aracınızla İstanbul’dan 9, Ankara’dan 5, Eskişehir’den 8 saatte gidebilirsiniz.

Erciyes tatilinizde şanslısınız çünkü etrafta görülmeyi bekleyen kışın gezilebilecek önemli tatil beldeleri bulunuyor. Erciyes ile Ürgüp, Bünyan ve Avanos arasında 1’er saat mesafe var.


6. Ilgaz

Ilgaz Dağı Kastamonu’da yer alıyor. Burada dilediğinizce kayak yapabilir, bol aktiviteli kış sporlarıyla dolu bir tatil geçirebilirsiniz. Ilgaz’da geceleri de kayak yapma ve birçok otelde konaklama imkanınız var. Kayak tatilinizin sonunda ya da başında Ilgaz Dağ Milli Parkı ve Devrez Vadisi’ndeki doğal güzellikleri de keşfedebilirsiniz.

Eğer yaz tatillerinizde Ege ve Akdeniz’in popüler tatil şehirlerine kalabalık oldukları gerekçesiyle gitmeyi tercih etmiyorsanız sakin bir kış tatili için bu şehirleri de listenize ekleyebilirsiniz. Dilerseniz, kış tatilinizi bitirdikten sonra bu noktalara uğrayarak mola verebilir, sıcak bir çay içebilir, biraz manzara keyfi yaşadıktan sonra yolunuza devam edebilirsiniz. Molalarınızda aracınızın kış lastiği bakımını da gözden kaçırmamalısınız. Lastik basınçlarını zaman zaman kontrol etmelisiniz.

Özel aracınızla yapacağınız tatilde avantajlısınız. Çünkü gittiğiniz beldeye yakın gezilecek yerlerde istediğiniz kadar duraklayabilirsiniz. Farklı yerler görmek ve dilediğinizde mola vermek için yolculuk öncesi harita bilgisi edinmek faydalı olacaktır. Harita üzerinden gideceğiniz rotayı belirleyebilir, yakın yerler konusunda önceden bilgi sahibi olabilirsiniz.


Yola çıkmadan önce aracınızın bakımını yaptırmayı ve trafik sigortanızın yenilenme zamanını kontrol etmeyi unutmayın. Aracınıza ve bütçenize en uygun trafik sigortası tekliflerini Koalay.com'da bulabilirsiniz.

 


Kasko Hasarsızlık İndirimi Nedir?

Kasko Hasarsızlık İndirimi Nedir?

Hasarsızlık İndirimi Nedir Ve Nasıl Kaybolur? Hangi Durumlarda Bozulmaz? İndirim Oranları Nasıl Belirleniyor? Yeni Araç Alma Durumunda Hasarsızlık İndirimi

Zorunlu Trafik Sigortası Neden Yaptırılmalıdır?

Zorunlu Trafik Sigortası Neden Yaptırılmalıdır?

Zorunlu Trafik Sigortası Nedir, Zorunlu Trafik Sigortası Neleri Kapsar, Zorunlu Trafik Sigortası Fiyatı Nasıl Hesaplanır?

Kaza Tespit Tutanağı Nasıl Doldurulur?

Kaza Tespit Tutanağı Nasıl Doldurulur?

Kaza Tespit Tutanağı Nasıl Hazırlanır, Kaza Tespit Tutanağı Nedir,