Arabanız ile Ulaşabileceğiniz Yunanistan Tatili Seçenekleri

Arabayla seyahat etmeyi sevenlerin tatil için ulaşım seçeneği de mutlaka ki arabayla oluyor. Arabayla seyahat etmenin en güzel yanı seyahat süresince ilgi çeken alanlarda durabilmek, yeni keşfedilen yerlerde farklı lezzetler tadabilmek hatta eğer uzun bir seyahat planlanıyorsa farklı lokasyonlarda durarak konaklama ve bu yerleri gezip görebilme imkanı.

 

Araba ile seyahat etmeyi sevenlerin tatil seçeneği yurt dışından yanaysa ilk akla gelen rotalardan biri Yunanistan oluyor. Bunun sebepleri; arabayla seyahat edenler için gidilecek mesafenin çok fazla olmaması, denizinin güzelliği, yemeklerin lezzetli oluşu ve en önemlisi fiyatların oldukça uygun olması.

 

Arabası ile Yunanistan’a seyahat edeceklerin öncesinde ne tür hazırlıklar yapmaları gerektiği konusunda bilgi verelim. Öncelikle seyahate çıkacakların Schengen vizesi almaları gerekiyor. Arabanız için de bazı işlemleri tamamlamalısınız. Kendi aracınızla Yunanistan’a giriş yapabilmeniz için uluslararası ehliyet denilen bir belge almanız ve aracınıza yeşil kart sigortası yaptırmanız gerekiyor.

 

Yeşil kart sigortası, yeşil kart anlaşmasına dahil herhangi bir ülkede aracınızla bir kazaya sebep olduğunuzda, başkalarına verdiğiniz maddi, bedeni zararları ya da ölümle sonuçlanan kazalar sebebiyle sizin sorumluluğunuzdan doğan tazminat yükümlülüğünü o ülke yasalarına göre karşılamaktadır. Yeşil kart sigortası ile yurt dışında nerede kaza yaparsanız yapın, oluşan zararlar sigorta kapsamına girer. Avrupa’nın yaklaşık 50 ülkesinde geçerli olan yeşil kart sigortasına sahip olduğunuzda başka bir zorunlu trafik sigortası yaptırmanıza gerek kalmaz.

 

Yeşil kart sertifikasına sahip olabilmek için aracınızın zorunlu trafik sigortasının bulunması gerekir. Yeşil kart sigortası zorunlu trafik sigortası ile benzer güvence ve teminatlar sunar. Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlenen ve her sigorta şirketinin uymakla yükümlü olduğu teminat tutarları yeşil kart sigortasında da aynıdır.

 

Tabi bu arada kendi hazırlıklarınız kadar arabanızın da hazırlıklarının tamamlanması önemli. Uzun yola çıkmadan arabanızın ihtiyaç duyduğu bakımları da yol boyunca sıkıntı yaşamamak adına ihmal etmeyin.

 

Tüm hazırlıklarınızı tamamladıktan ve tüm gerekli evraklarınızı da yanınıza aldıktan sonra tatilinize başlama tarihi geldiğinde seyahatinize başlayacaksınız. İstanbul’dan yola çıkacaksanız önce Tekirdağ ve sonra İpsala rotasını izleyerek sınıra ulaşabilirsiniz. Arabasıyla Yunanistan’a seyahat edecekler için birkaç rotayı sizlerle paylaştık.

 

Thassos Adası

Thassos Adası, Yunanistan’a gidenlerin gözde mekanlarından birisi. Özellikle son 3 yıldır hem doğası hem de muhteşem denizi ile oldukça ilgi görüyor. Karayolu ile gidilebilecek en yakın adalardan biri olması da popüler olmasında etkili. Arabanızla seyahat ederken Thassos’a Kavala ve Keramoti üzerinden feribotlarla geçebilmeniz mümkün. Sınırı geçtikten sonra Dedeağaç ve İskeçe üzerinden ilerleyerek feribota bineceğiniz Keramoti şehrine ulaşıyorsunuz. Feribot 45 dakikada Thassos’a ulaşıyor.

 

Ege Denizi’nin en kuzeyinde bulunan bu Yunan adası muhteşem bir yer yaklaşık 400 kilometre karelik bir alana sahip. Büyüleyen koyları ve yeşilliği ile gidenleri adeta kendine hayran bırakıyor. Thassos adasındaki önemli yerleşim yerlerinin başında adanın merkezi olan Thassos veya bir diğer adıyla Limenas geliyor.

 

Thassos Adası’nın keyfini tam anlamıyla çıkarabilmek için birkaç gün burada konaklamanızda fayda var. Otellerin ve pansiyonların sayısı oldukça fazla, yaklaşık 400'den fazla konaklama yeri seçeneği mevcut.

 

Adada bulunan plajlarda şezlong ve şemsiye kiralayarak deniz keyfi yapabilir, doğanın denizle buluştuğu bu plajlarda huzuru bulabilirsiniz. Zaten denizin rengini ve suyun berraklığını, kumsallarını gördüğünüz andan itibaren sudan çıkamayacaksınız. Aliki ve Psili Ammos başta olmak üzere Paradise Beach, Kynira, Glifoneri, Makryammos, Skala Pachis, Skala Prinos ve Skala Marion uğrayabileceğiniz plajlar arasında. Marble Beach veya diğer adıyla Saliara her ne kadar toprak ve taşlı yolu nedeniyle ulaşımı gerçekten çok zorlu olan bir yer olsa da vardığınızda değdiğini göreceksiniz. Adeta Maldiv denizlerini anımsatan o beyazımsı mavi rengi bile gittiğinize değdiği konusunda sizi ikna etmeye yetecek.

 

Dağ köyleri, müzeleri, manastır ve kiliseleri ile dikkat çeken adada konaklarken eğer vaktiniz varsa Kazaviti, Potamia ve Panagia görülmesi gereken köylerin arasında yer alıyor. Eğlenceye düşkünseniz ada bu anlamda pek sizi tatmin etmeyebilir. Mikanos, Santorini ya da İbiza gibi eğlencenin kalbi olduğu söylenemez fakat oldukça keyifli ve eğlenceli anlar yaşamanız da mümkün. Bazı tavernalarda Yunan geceleri düzenlenebiliyor. Bu gecelerden birine katılarak sirtaki yapıp, tabak kırarak eğlenebilirsiniz.

 

Adada en revaçta olan yemekler deniz ürünleri denilebilir. Kızarmış midye, ahtapot ızgara, kabak kızartma, ızgara veya dolması yapılmış kalamar yemek tercihleriniz arasında yer alabilir. Deniz ürünlerinin fiyatlarının ülkemize göre daha düşük olması da oldukça cazip. Ege mutfağının zeytinyağlıları, sarmaları, salataları ve çeşitli meze türleri de damak zevkinize uygun olabilir. Salata sevenlerdenseniz, Greek Salad mutlaka denemeniz gereken bir seçenek.

 

Halkidiki Yarımadası

Halkidiki, Yunanistan'ın kuzeyinde bulunan ve üç parmaklı el şeklini andıran bir yarımada ve popüler tatil bölgeleri arasında yer alıyor. Hem ekonomik olması hem de sunduğu güzellikler birçok tatilcinin favori yerleri arasına bu yarımadayı almasında etkili olmakta. Konaklama seçenekleri de oldukça fazla.

 

İstanbul’dan yaklaşık 700 kilometre uzaklıkta. Mavi ve yeşilin birleştiği bu yerde doğanın tüm güzelliklerine doyabilirsiniz. Kumsalların birçoğunun ücretsiz olması burayı daha da cazip hale getiriyor. Eğlenmeyi seviyorsanız beach club partileri de oldukça eğlenceli. Gece hayatının canlı olması, tatil yaparken hem dinlenmek hem de eğlenmek isteyenlerin aradığı gibi bir tatili yaşamasına imkan veriyor.

 

Selanik

Selanik için Yunanistan’ın en hareketli şehri diyebiliriz. Yunanistan’da arabanızla seyahat ederken bir Yunanistan turu planlıyorsanız en azından bir gününüzü buraya ayırabilirsiniz.

 

Selanik şehrinin adı Yunanca Thessalos ve Niki kelimelerinin birleşiminden geliyor ve Selanik gündelik yaşamda Saloniki olarak da adlandırılıyor. Her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği Selanik şehri oldukça popüler bir şehir. Selanik, Mustafa Kemal Atatürk'ün 1881 yılında doğduğu yer olması nedeniyle Türkler için de oldukça önemli bir şehir.

 

Şehir gerek yaşantısı ile gerek yapısıyla adeta İzmir’i andıran bir şehir özelliğinde. Turistik ziyaret yerleri ziyaret etmek isterseniz, Beyaz Kule, Galerius Kemeri Arkeoloji Müzesi ve Atatürk'ün doğduğu ev gezi listenizde yer alabilir. Beyaz Kule Selanik şehrinin sembolü olup, Sultan II. Murat'ın Selanik'i ele geçirmesinden kısa bir süre sonra inşa edilmiş. Mustafa Kemal Atatürk'ün 1881 yılında doğduğu ev günümüzde müze olarak kullanılmakta. Belediye Sanat Müzesi, Yahudi Müzesi, Makedonya Modern Sanatlar Müzesi, Sinema Müzesi, Makedonya-Trakya folklör ve Etnoloji Müzesi, Şavaş Müzesi ise şehirde bulunan diğer müzeler. Halen kullanımda olan tarihi Osmanlı pazarı olan Bezesteni Pazarı Selanik'te görülmesi gerekenler arasında.

 

Selanik mutfağında hem Yunan hem Türk hem de Balkan mutfaklarından lezzetlere rastlamak mümkün. Deniz ürünleri oldukça revaçta. Babuşka, hindistan cevizli Selanik tatlısı, peynir tatlısı ve Selanik Kurabiyesi tatmanız gereken farklı lezzetler arasında yer alıyor.

 

Eğlenceyi seviyorsanız, gece kulüpleri ve diskolar dışında Yunanlılara has tavernalar gece gezerken ilginizi çekebilir. Her yıl Eylül ayında gerçekleşen Uluslararası Selanik Fuarı, her yıl Kasım ayında gerçekleşen Selanik Film Festivali ve her Mayıs ayında gerçekleşen Uluslararası Selanik Kitap Fuarı bu şehirde yapılan etkinlikler arasında yer alıyor.

 


Kasko Hasarsızlık İndirimi Nedir?

Kasko Hasarsızlık İndirimi Nedir?

Hasarsızlık İndirimi Nedir Ve Nasıl Kaybolur? Hangi Durumlarda Bozulmaz? İndirim Oranları Nasıl Belirleniyor? Yeni Araç Alma Durumunda Hasarsızlık İndirimi

Zorunlu Trafik Sigortası Neden Yaptırılmalıdır?

Zorunlu Trafik Sigortası Neden Yaptırılmalıdır?

Zorunlu Trafik Sigortası Nedir, Zorunlu Trafik Sigortası Neleri Kapsar, Zorunlu Trafik Sigortası Fiyatı Nasıl Hesaplanır?

Kaza Tespit Tutanağı Nasıl Doldurulur?

Kaza Tespit Tutanağı Nasıl Doldurulur?

Kaza Tespit Tutanağı Nasıl Hazırlanır, Kaza Tespit Tutanağı Nedir,